![]() |
Καλησπέρα φίλε Νίκο και ευχαριστώ για την βοήθεια Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πως μπορώ να δημιουργήσω αρχείο *doc? (Είπαμε άσχετος). Επίσης, σε προηγούμενη ανάρτηση μου επί του ιδίου θέματος έχω επισυνάψει ένα σχετικό παράδειγμα word που συμπεριλαμβάνει και τον επίμαχνε πίνακα, αυτό δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε? Νίκο είμαι υπηρεσία απόψε και δυστυχώς δεν θα μπορέσω να δουλέψω στον υπολογιστή. Αύριο θα είμαι σε θέση να δουλέψω φίλε. Για μιά ακόμη φορά σε ευχαριστω για την βοήθεια και την στήριξη. Νάσαι καλά φίλε, καλό βράδυ |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Το επισυναπτόμενο αρχείο αποτελεί μια υλοποίηση του ζητούμενου. Μετά την αποσυμπίεση, θα πάρουμε τα αρχεία: 1) ΗμερήσιαΥπηρεσίαΑξιωματικ ών.dot. Χρησιμοποιείται ως πρότυπο για τη δημιουργία των ζητούμενων αρχείων .doc. 2) ExportTableToTableWord.mdb Είναι η ΒΔ, που περιέχει τα δεδομένα. Η εξαγωγή των δεομένων γίνεται με τη βοήθεια των φορμών Form1 και frm_one Στη φόρμα Form1 χρησιμοποιείται η δομή της βάσης του Γιώργου και στη φόρμα frm_one η προταθείσα από το Νίκο. Παρατήρηση: Τα αρχεία 1) και 2) πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο. Φιλικά/Γιώργος |
Γιώργο, ...σπουδαία τα νέα καλούδια που μας προσφέρεις. Χθες απόγευμα αφιέρωσα πολύ χρόνο για να καταλάβω τι έκανε ο Νάσος με το έντυπο της Υπεύθυνης Δήλωσης! Πεδία-Σελιδοδείκτες σε αρχεία word! Δεν το είχα ξαναδεί. Αλλιώς δουλεύω την αποστολή υλικού σε σελιδοδείκτες. Σήμερα εσύ μας δείχνεις οριοθετημένη περιοχή-πίνακα στο word σαν να είναι excel. Απίθανο! Τις ευχαριστίες Γιώργο... Υστερολόγιο: Νάσοοοοοοοοοο, αυτή η Αλαμουντιν, καρυάτιδα της Αμφίπολης είναι ή Στυμφαλίδα όρνιθα; Με 'πέθανες' φίλε. Χαιρετώ Νίκος |
Φίλε Νίκο, σ’ ευχαριστώ επίσης. |
1 Συνημμένο(α) Παιδειά καλημέρα, Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον να βοηθήσετε στο πρόβλημα. Γιώργο ιδιαίτερες ευχαριστίες που έχεις όντως δημιουργήσει τις προυποθέσεις να φτάσουμε στο ζητούμενο. Όντως, στην βάση που επισυνάπτεις εξάγωνται τα δεδομένα όπως θέλουμε. Έχω προσπαθήσει οστώσο να προσαρμόσω τον κώδικα στην πραγματική βάση και δυστυχώς λαμβάνω το επισυναπτόμενο μήνυμα. Ζητώ την κατανόηση σου διότι δεν μπορώ να "ανεβάσω" την πραγματική βάση έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε που κάνω λάθος (για ευνόητους λόγους) και έτσι θα εκτιμούσα εάν μπορούσες να μου δώσεις τον κώδικα ξανά υπογραμμίζωντας τα κομμάτια που πρέπει να αλλάξω τα πεδία ή ότι άλλο είναι αναγκαίο (ίσως με κάποιο χρώμα) έτσι ώστε να δοκιμάσω ξανά. Την κατανόηση σας και σας ευχαριστώ και πάλι. Σημείωση: H βάση και το αρχείο Word είναι στον ίδιο φάκελο. Επίσης δεν έχω αλλάλει απολύτως τίποτα στο αρχείο Word ούτε καν τον όνομα του) Μια διευκρίνση καθώτι ίσως να είναι σημαντική: όπως έχω αναφέρει ξανά, χρησιμοποιώ office 2007 και η word όταν προσπαθήσω να ανοίξω word μου ανοίγει *docx ... ίσως να πρέπει να κάνω κάτι? |
1 Συνημμένο(α) Γειά σας και πάλι, Επισυνάπτω ένα παράδειγμα (το οποίο είναι πολύ κοντά στην πραγματική δομή της πραγματικής βάσης μας) έτσι ώστε να είμαι πιο σαφής για την προσαρμοργή του κώδικα που έγραψε ο Γιώργος. Σας ευχαριστώ πολύ |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιώργο, το μήνυμα λάθους, όταν πατάς το κουμπί στη φόρμα, μάλλον οφείλεται στο ότι το Word είναι φορτωμένο μαζί με κάποιο έγγραφο (πιθανόν κενό). Για την αντιμετώπιση του προβλήματος στον κώδικα, άλλαξε τη γραμμή: Set Doc=Doc.Documents(…… με την Set Doc=Doc.ActiveDocument Γράφεις «Ζητώ την κατανόηση σου διότι δεν μπορώ να "ανεβάσω" την πραγματική βάση έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε που κάνω λάθος (για ευνόητους λόγους)». Εκείνο που μπορεί να είναι απόρρητο σε μια ΒΔ είναι τα δεδομένα και όχι η σχεδίασή της (πίνακες, πεδία σχέσεις, κλπ). Κάλλιστα θα μπορούσες να ανεβάσεις το αναγκαίο τμήμα της ΒΔ με εικονικά δεδομένα. Αλλά και το δείγμα που ανέβασες είναι τελείως πρόχειρο. Στον πίνακα Table1 υπάρχουν τα πεδία Field1, Day, Kathiconta τύπου Text μολονότι συνδέονται με τα ID, ID και ID των πινάκων Table2, cboDay και cboKathikonta που είναι αριθμητικά. Στη φόρμα γράφεις «Δηλαδή: Εάν είναι επιλεγμένο απο το cboKathikonta το Α1 και cboDay = Δευτέρα να ενημερώνεται ο πίνακας στην Word για το Α1 & Δευτέρα με την τιμή του "txtAll" (Concatenate πεδίο)». Επειδή το txtAll έχει όλα τα ονόματα των αξιωματικών του πρόγραμματος υπηρεσίας, θέλεις σε κάθε κελί του πίνακα του Word να περνάνε όλα τα ονόματα!!!. Στη επισυναπτόμενη ΒΔ έκανα κάποιες αλλαγές (τα βοηθητικά σύνθετα πλαίσια δε χρειάζονται), πιθανόν να σε εξυπηρετεί. Φιλικά/Γιώργος |
Καλησπέρα Στον κώδικα της ΒΔ ExportTableToTableWord.mdb (βλ. μήνυμα #12), υπάρχει ο κώδικας. appWord.Documents.Add CurrentProject.Path & "\" & DocName Set doc = appWord.Documents(appWord.Documents.Count). Είναι φλύαρος και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, όταν το Word είναι ανοιχτό. Και οι δύο γραμμές πρέπει να αντικατασταθούν από τη γραμμή. Set doc = appWord.Documents.Add (CurrentProject.Path & "\" & DocName) Στο μήνυμα #12 έγινε η σχετική αντικατάσταση του συνημμένου αρχείου. Φιλικά/Γιώργος |
Καλησπέρα σε όλους, Σε ευχαριστώ φίλε Γιώργο για την βοήθεια και τον χρόνο σου.. Γιώργο δεν μπορώ να ανεβάσω την βάση και ζητώ ναι κατανόση. Όχι γιατί υπάρχουν δεδομένα απορρητα αλλά περισσότερο επειδή έχω δεσμευθεί για αυτό στην ιεραρχεία μου. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως καταλαμβαίνεις.... Επίσης, έχω ενημερώσει απο την αρχή ότι δεν είμαι προγραμματιστής και ότι θα προσπαθήσω να κάνω κάτι και εάν τα καταφέρουμε καλώς, διαφορετικά θα συνεχίσουμε την διαδικασία όπως γινόταν και πρίν. Διευκρινίζω για το εξής: Στη φόρμα γράφεις «Δηλαδή: Εάν είναι επιλεγμένο απο το cboKathikonta το Α1 και cboDay = Δευτέρα να ενημερώνεται ο πίνακας στην Word για το Α1 & Δευτέρα με την τιμή του "txtAll" (Concatenate πεδίο)». Επειδή το txtAll έχει όλα τα ονόματα των αξιωματικών του πρόγραμματος υπηρεσίας, θέλεις σε κάθε κελί του πίνακα του Word να περνάνε όλα τα ονόματα!!!. Θα θέλαμε να ενημερώνεται το συγκεκριμένο κελί του πίνακα στην Word με το Concatenate πεδίο το οποίο περιλαμβάνει όλα τα ονόματα. Δηλαδή όπως έχω ήδη διευκρινήσει και πιο πάνω με το σκεπτικό ότι η διαδικασία μέσω Access γίνεται με το παράδειγμα που έχω αναρτήσει σήμερα (το νέο με τα cbobox) Ο χρήστης επιλέγει πρώτα ημέρα και καθήκοντα και έπειτα τους αξιωματικούς που αντιστοιχούν για την συγκεκριμένη μέρα και καθήκον.. Για αυτό τον λόγο έχω τοποθετήσει τα εν λόγο cboboxes. Θα προσπαθήσω να προσαρμόσω τα δεδομένα (κώδικα κλπ) στην πραγματική βάση και ελπίζω να τα καταφέρω. Σας ευχαριστώ εκ προτέρων |
1 Συνημμένο(α) Φίλε Γιώργο είμαι άτυχος..!!! δεν μπορεί να ανοίξει η βάση.. Καμιά ιδέα? ευχαριστώ |
| Η ώρα είναι 08:22. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.