![]() |
Εξαγωγή δεδομένων σε πίνακα στην word Καλημέρα σε όλους Άλλο ένα θέμα που με απασχολεί και ίσως απασχολεί και άλλους φίλους στο φόρουμ. Έχω ένα αρχείο σε word το οποίο ενημερώνεται ένας πίνακας που συμπεριλαμβάνει, σε καθημερινή βάση και εν συνεχεία προωθείται ώς attachment. Ο συγκεκριμένος πίνακας συμπληρώνεται από τον κάθε αξιωματικό υπηρεσίας όπως είπα και πρίν σε καθημερινή βάση, με δεδομένα που προκύπτουν μετά απο επεξεργασία από μιά βάση δεδομένων access (2007). Υπάρχει λοιπόν κάποιος τρόπος να μπορεί αφενώς μέν να γίνονται εξαγωγή τα δεδομένα αυτά από την βάση δεδομένων και αφετέρου δε να γίνωνται εισαγωγή στην word με τελικό προορισμό την ενημέρωση του συγκεκριμένου πίνακα που συμπεριλαμβάνεται στο αρχείο word? Εάν υπάρχει τρόπος θα εκτιμούσα εάν κάποιος φίλος απο το φόρουμ μας έδινε κάποια λύση ή έστω κατευθυντήριες οδηγίες έτσι ωστε να φτάσουμε στο ζητούμενο, το οποίο θα πρέπει να αναφέρω ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα Ευχαριστώ εκ προτέρων. |
Γιώργο , στο πάνω μέρος της βάσης έχει επιλογή ΕΞΩΤΕΡΙΚΆ ΔΕΔΟΜΕΝΑ , επιλέγεις πατώντας το βελάκι, εξαγωγή , περισότερα , σε WORD |
Γιώργο καλησπέρα Το γνωρίζώ φίλε μου, η διαφορά είναι ότι εγώ χρειάζομαι τα δεδομένα που θα εξαχθούν από access να πάνε και να μπούν στην word σε πίνακα ο οποίος είναι ειδικά διαμορφωμένος έτσι ώστε να "δέχεται" τα δεδομένα. Και εξηγώ Γιώργο ζητώ: Υπάρχει μια φόρμα στην access (συνεχής φόρμα) με τρία πεδία τα οποία όπως είπα ενημερώνωνται καθημερινά από τον εκάστοτε αξιωματικό υπηρεσίας. Στην word υπάρχει ένας αντίστηχος πίνακας ο οποίος περιλαμβάνει τα ίδια πεδία όπως και στην access. Το ζητούμενο: Εφόσον ενημερωθούν τα δεδομένα στην φόρμα της access στην συνέχεια θα θέλαμε μέσω ενός command button αυτά τα δεδομένα να γίνουν εισαγωγή στην word και συγκεκριμένα να πάνε να "καθήσουν" στα αντίστοιχα κελιά του πίνακα. κάθε βοήθεια είναι σημαντική και ευπρόσδεκτη Ευχαριστώ εκ προτέρων. |
Καλημέρα σε όλους. Γιώργο για το ζητούμενο δες εδώ:http://www.ms-office.gr/forum/access...a-se-word.html και εδώ:http://www.ms-office.gr/forum/access...s-se-word.html |
1 Συνημμένο(α) Αγαπητέ φίλε Νάσο, Πρώτα να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρων να βοηθήσεις. Θα ήθελα όμως να πώ ότι άν και έχω δεί τις σχετικές πληροφορίες που με έχεις παραπέμψει να κοιτάξω έτσι ώστε να μπορέσω να υλοποιήσω το ζητούμενο, εντούτις άν και έχω κάνει κάποιες προσπάθειες για να κάνω κάτι δυστυχώς δεν τα έχω καταφέρει.. Επισυνάπτω λοιπόν ένα παράδειγμα του Word στο οποίο θα θέλαμε να εισάγουμε τα δεδομένα απο την access καθώς και ένα παράδειγμα της βάσης στην access έτσι ώστε άν μπορέσει κάποιος φίλος απο το φόρουμ να βοηθήσει.. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ: προσωπικά υστερώ γνώσεων προγραμματισμού και αυτό δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ τα πράγματα έτσι ώστε να μπορέσω να φτάσω στο ζητούμενο. Ότι έχω μπορέσει έως τώρα να κάνω είναι αποτέλεσμα ερασιτεχνισμών και επιμονής... Ζητώ την κατανόηση σας. Φιλικά:048: |
Καλησπέρα ...εντάξει, έχεις δυσκολίες στο να αναπτύξεις, να προσαρμόσεις και φυσικά να στηρίξεις κώδικα VBA. Κατανοητό! Εκείνο που αδυνατώ να καταλάβω είναι οτι ένω η Access σε προσφέρει Reports να κάνεις ΑΝΕΤΑ αυτό που θες, εσύ πας και ψάχνεις word, για το πως θα στείλεις σε πίνακα και αργότερα πως θα διαγράψεις κ.ο.κ.!!! Αντε τώρα να με πείσεις ότι η αναφορά (report) δεν σε κάνει και 'ντε και καλά' θες word... Για να δούμε Γιώργη Νίκος |
Καλησπέρα φίλε Νίκο, Μπορεί φίλε μου να μήν γνωρίζω απο κώδικα vba όμως τις δυνατότητες της access θεωρώ πως τις γνωρίζω, και φυσικά γνωρίζω το θέμα με τα reports...!! Νίκο εάν διάβασες όμως φίλε περί τίνως πρόκυται (και εάν εφόσον μάλλον θα γνωρίζεις περί στρατιωτικής αλληλογραφίας εάν έχεις κάνει την στρατιωτική σου θητεία) αναφερόμαστε σε κάποια αναφορά η οποία δίδεται στην ιεραρχία της μοίρας ΜΥΚ και έχει συγκεκριμένη δομή την οποία ούτε εγώ μπορώ να αλλάξω, ούτε η access αλλά ούτε κανείς καθώς αποτελείται απο 11 σελίδες (περίπου) η μιά εκ των οποίων είναι και η επίμαχη σελίδα με τον πίνακα που θέλουμε να ενημερώνουμε.] Δεν ξέρω εάν σε έχω πείσει φίλε μου έστω και εάν αυτό δεν είναι πρόθεση μου αλλά εάν και κατά πόσο θα μπορούσε κάποιος φίλος απο το φόρουμ αυτό για εμάς θα είναι αρκετά μεγάλη βοήθεια....! Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να σε ευχαριστήσω έστω και για την οποιαδήποτε παρέμβαση στο θέμα. :scratch_one-s_head: |
1 Συνημμένο(α) Στο Α4, που θα τυπώσεις δεν υπάρχει περίπτωση διάκρισης μεταξύ report και word. Δεν ξέρω αν δίνεται το περιεχόμενο σε ψηφιακή μορφή. Τώρα σε ανεβάζω μια φόρμα για να καταγράφεις τα δεδομένα όπως σχεδόν θα τυπωθούν και να δούμε τι θα κάνουμε με το word... Αυτά φίλε μας. Τα λέμε αύριο... λόγω επιστροφής στις δικές μου σκοτούρες Νίκος |
Νίκος σε ευχαριστώ φίλε..!! Ναι, η αναφορά αποστέλνεται με κρυπτογραφημένο μήνυμα ηλεκτρονικά. Δεν είναι αναγκαία η εκτύπωση της εκτός απο την επίμαχη σελίδα με τον πίνακα που περιέχει απλά το πρόγραμμα υπηρεσίας των αξιωματικών. Θέλω να σε ευχαριστήσω για που έχεις μπεί στον κόπο να ετοιμάσεις το επισυναπτόμενο. Νάσαι καλά φίλε. Θα κοιτάξω το αρχείο (θα σε μελετήσω καλύτερα) και θα επενέλθω εάν και εφόσον παραστεί αυτό αναγκαίο. Καλό βράδυ |
Καλησπέρα Γιώργη, ανέβασε το αρχείο Word μορφοποιημένο σε τελική εμφάνιση, αλλά σε φόρμα *.doc και όχι *.docx Να ξεκινήσεις τις μορφοποιήσεις στο αρχείο, αφού ήδη έχεις μετετρέψει το αρχείο σε *.doc Μη κάνεις δουλειά σε περιβάλλον *.docx και μετά SaveAs... ...οπότε τα ξαναλέμε. Με εκτίμηση Νίκος |
Καλησπέρα φίλε Νίκο και ευχαριστώ για την βοήθεια Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πως μπορώ να δημιουργήσω αρχείο *doc? (Είπαμε άσχετος). Επίσης, σε προηγούμενη ανάρτηση μου επί του ιδίου θέματος έχω επισυνάψει ένα σχετικό παράδειγμα word που συμπεριλαμβάνει και τον επίμαχνε πίνακα, αυτό δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε? Νίκο είμαι υπηρεσία απόψε και δυστυχώς δεν θα μπορέσω να δουλέψω στον υπολογιστή. Αύριο θα είμαι σε θέση να δουλέψω φίλε. Για μιά ακόμη φορά σε ευχαριστω για την βοήθεια και την στήριξη. Νάσαι καλά φίλε, καλό βράδυ |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Το επισυναπτόμενο αρχείο αποτελεί μια υλοποίηση του ζητούμενου. Μετά την αποσυμπίεση, θα πάρουμε τα αρχεία: 1) ΗμερήσιαΥπηρεσίαΑξιωματικ ών.dot. Χρησιμοποιείται ως πρότυπο για τη δημιουργία των ζητούμενων αρχείων .doc. 2) ExportTableToTableWord.mdb Είναι η ΒΔ, που περιέχει τα δεδομένα. Η εξαγωγή των δεομένων γίνεται με τη βοήθεια των φορμών Form1 και frm_one Στη φόρμα Form1 χρησιμοποιείται η δομή της βάσης του Γιώργου και στη φόρμα frm_one η προταθείσα από το Νίκο. Παρατήρηση: Τα αρχεία 1) και 2) πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο. Φιλικά/Γιώργος |
Γιώργο, ...σπουδαία τα νέα καλούδια που μας προσφέρεις. Χθες απόγευμα αφιέρωσα πολύ χρόνο για να καταλάβω τι έκανε ο Νάσος με το έντυπο της Υπεύθυνης Δήλωσης! Πεδία-Σελιδοδείκτες σε αρχεία word! Δεν το είχα ξαναδεί. Αλλιώς δουλεύω την αποστολή υλικού σε σελιδοδείκτες. Σήμερα εσύ μας δείχνεις οριοθετημένη περιοχή-πίνακα στο word σαν να είναι excel. Απίθανο! Τις ευχαριστίες Γιώργο... Υστερολόγιο: Νάσοοοοοοοοοο, αυτή η Αλαμουντιν, καρυάτιδα της Αμφίπολης είναι ή Στυμφαλίδα όρνιθα; Με 'πέθανες' φίλε. Χαιρετώ Νίκος |
Φίλε Νίκο, σ’ ευχαριστώ επίσης. |
1 Συνημμένο(α) Παιδειά καλημέρα, Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον να βοηθήσετε στο πρόβλημα. Γιώργο ιδιαίτερες ευχαριστίες που έχεις όντως δημιουργήσει τις προυποθέσεις να φτάσουμε στο ζητούμενο. Όντως, στην βάση που επισυνάπτεις εξάγωνται τα δεδομένα όπως θέλουμε. Έχω προσπαθήσει οστώσο να προσαρμόσω τον κώδικα στην πραγματική βάση και δυστυχώς λαμβάνω το επισυναπτόμενο μήνυμα. Ζητώ την κατανόηση σου διότι δεν μπορώ να "ανεβάσω" την πραγματική βάση έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε που κάνω λάθος (για ευνόητους λόγους) και έτσι θα εκτιμούσα εάν μπορούσες να μου δώσεις τον κώδικα ξανά υπογραμμίζωντας τα κομμάτια που πρέπει να αλλάξω τα πεδία ή ότι άλλο είναι αναγκαίο (ίσως με κάποιο χρώμα) έτσι ώστε να δοκιμάσω ξανά. Την κατανόηση σας και σας ευχαριστώ και πάλι. Σημείωση: H βάση και το αρχείο Word είναι στον ίδιο φάκελο. Επίσης δεν έχω αλλάλει απολύτως τίποτα στο αρχείο Word ούτε καν τον όνομα του) Μια διευκρίνση καθώτι ίσως να είναι σημαντική: όπως έχω αναφέρει ξανά, χρησιμοποιώ office 2007 και η word όταν προσπαθήσω να ανοίξω word μου ανοίγει *docx ... ίσως να πρέπει να κάνω κάτι? |
1 Συνημμένο(α) Γειά σας και πάλι, Επισυνάπτω ένα παράδειγμα (το οποίο είναι πολύ κοντά στην πραγματική δομή της πραγματικής βάσης μας) έτσι ώστε να είμαι πιο σαφής για την προσαρμοργή του κώδικα που έγραψε ο Γιώργος. Σας ευχαριστώ πολύ |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιώργο, το μήνυμα λάθους, όταν πατάς το κουμπί στη φόρμα, μάλλον οφείλεται στο ότι το Word είναι φορτωμένο μαζί με κάποιο έγγραφο (πιθανόν κενό). Για την αντιμετώπιση του προβλήματος στον κώδικα, άλλαξε τη γραμμή: Set Doc=Doc.Documents(…… με την Set Doc=Doc.ActiveDocument Γράφεις «Ζητώ την κατανόηση σου διότι δεν μπορώ να "ανεβάσω" την πραγματική βάση έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε που κάνω λάθος (για ευνόητους λόγους)». Εκείνο που μπορεί να είναι απόρρητο σε μια ΒΔ είναι τα δεδομένα και όχι η σχεδίασή της (πίνακες, πεδία σχέσεις, κλπ). Κάλλιστα θα μπορούσες να ανεβάσεις το αναγκαίο τμήμα της ΒΔ με εικονικά δεδομένα. Αλλά και το δείγμα που ανέβασες είναι τελείως πρόχειρο. Στον πίνακα Table1 υπάρχουν τα πεδία Field1, Day, Kathiconta τύπου Text μολονότι συνδέονται με τα ID, ID και ID των πινάκων Table2, cboDay και cboKathikonta που είναι αριθμητικά. Στη φόρμα γράφεις «Δηλαδή: Εάν είναι επιλεγμένο απο το cboKathikonta το Α1 και cboDay = Δευτέρα να ενημερώνεται ο πίνακας στην Word για το Α1 & Δευτέρα με την τιμή του "txtAll" (Concatenate πεδίο)». Επειδή το txtAll έχει όλα τα ονόματα των αξιωματικών του πρόγραμματος υπηρεσίας, θέλεις σε κάθε κελί του πίνακα του Word να περνάνε όλα τα ονόματα!!!. Στη επισυναπτόμενη ΒΔ έκανα κάποιες αλλαγές (τα βοηθητικά σύνθετα πλαίσια δε χρειάζονται), πιθανόν να σε εξυπηρετεί. Φιλικά/Γιώργος |
Καλησπέρα Στον κώδικα της ΒΔ ExportTableToTableWord.mdb (βλ. μήνυμα #12), υπάρχει ο κώδικας. appWord.Documents.Add CurrentProject.Path & "\" & DocName Set doc = appWord.Documents(appWord.Documents.Count). Είναι φλύαρος και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, όταν το Word είναι ανοιχτό. Και οι δύο γραμμές πρέπει να αντικατασταθούν από τη γραμμή. Set doc = appWord.Documents.Add (CurrentProject.Path & "\" & DocName) Στο μήνυμα #12 έγινε η σχετική αντικατάσταση του συνημμένου αρχείου. Φιλικά/Γιώργος |
Καλησπέρα σε όλους, Σε ευχαριστώ φίλε Γιώργο για την βοήθεια και τον χρόνο σου.. Γιώργο δεν μπορώ να ανεβάσω την βάση και ζητώ ναι κατανόση. Όχι γιατί υπάρχουν δεδομένα απορρητα αλλά περισσότερο επειδή έχω δεσμευθεί για αυτό στην ιεραρχεία μου. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως καταλαμβαίνεις.... Επίσης, έχω ενημερώσει απο την αρχή ότι δεν είμαι προγραμματιστής και ότι θα προσπαθήσω να κάνω κάτι και εάν τα καταφέρουμε καλώς, διαφορετικά θα συνεχίσουμε την διαδικασία όπως γινόταν και πρίν. Διευκρινίζω για το εξής: Στη φόρμα γράφεις «Δηλαδή: Εάν είναι επιλεγμένο απο το cboKathikonta το Α1 και cboDay = Δευτέρα να ενημερώνεται ο πίνακας στην Word για το Α1 & Δευτέρα με την τιμή του "txtAll" (Concatenate πεδίο)». Επειδή το txtAll έχει όλα τα ονόματα των αξιωματικών του πρόγραμματος υπηρεσίας, θέλεις σε κάθε κελί του πίνακα του Word να περνάνε όλα τα ονόματα!!!. Θα θέλαμε να ενημερώνεται το συγκεκριμένο κελί του πίνακα στην Word με το Concatenate πεδίο το οποίο περιλαμβάνει όλα τα ονόματα. Δηλαδή όπως έχω ήδη διευκρινήσει και πιο πάνω με το σκεπτικό ότι η διαδικασία μέσω Access γίνεται με το παράδειγμα που έχω αναρτήσει σήμερα (το νέο με τα cbobox) Ο χρήστης επιλέγει πρώτα ημέρα και καθήκοντα και έπειτα τους αξιωματικούς που αντιστοιχούν για την συγκεκριμένη μέρα και καθήκον.. Για αυτό τον λόγο έχω τοποθετήσει τα εν λόγο cboboxes. Θα προσπαθήσω να προσαρμόσω τα δεδομένα (κώδικα κλπ) στην πραγματική βάση και ελπίζω να τα καταφέρω. Σας ευχαριστώ εκ προτέρων |
1 Συνημμένο(α) Φίλε Γιώργο είμαι άτυχος..!!! δεν μπορεί να ανοίξει η βάση.. Καμιά ιδέα? ευχαριστώ |
1 Συνημμένο(α) Γιώργο ο κώδικας όπως τον έχω διαμορφώσει και δίνει το επισυναπτόμενο μήνυμα Private Sub cmdExtractAndFillWDCells_Click() Dim appWord As Object, D As String, K As String Dim Col As Integer, Row As Integer, DocName As String Dim doc As Object DocName = "ΗμερήσιαΥπηρεσίαΑξιωματι ών.dot" If Me.RecordsetClone.RecordCount Then On Error Resume Next Err.Clear Set appWord = GetObject(, "Word.Application") If Err.Number <> 0 Then Set appWord = CreateObject("Word.Application") End If On Error GoTo errHandler ' έχω αντικαταστήσει με την νέα γραμμή κώδικα Set doc = doc.ActiveDocument ' Set doc = appWord.Documents(appWord.Documents.Count) With Me.RecordsetClone .MoveFirst Do Until .EOF D = ![cboDay] K = ! cboKathikon Row = Switch(K = "Α1", 2, K = "Α2", 3, K = "Α3", 4, K = "Α4", 5, K = "Α5", 6, K = "Α6", 7, K = "Α7", 8) Col = Switch(D = "Δευτέρα", 2, D = "Τρίτη", 3, D = "Τετάρτη", 4, D = "Πέμπτη", 5, _ D = "Παρασκευή", 6, D = "Σάββατο", 7, D = "Κυριακή", 8) doc.Tables(1).Cell(Row, Col).Range = !txtAll .MoveNext Loop End With appWord.Visible = True appWord.Activate End If Set doc = Nothing Set appWord = Nothing Exit Sub errHandler: MsgBox Err.Number & ": " & Err.Description End Sub |
Φίλε Γιώργο στο θέμα : http://www.ms-office.gr/forum/access...e-unbound.html Ζητάς να συνενώνονται τα ονόματα από όλες τις εγγραφές και αυτό έκανα. Έπρεπε να ζητήσεις να συνενώνονται μόνο τα ονόματα των αξιωματικών στους οποίους έχει ανατεθεί ίδιο καθήκον την ίδια μέρα. Αν ήσουνα σαφής εκτιμώ ότι το πρόβλημά σου θα είχε λυθεί με πολύ λιγότερα μηνύματα. Δεν ξέρω τι φταίει. Πάλεψέ το, όπως λέει και ο Νίκος και εύχομαι να βρεις λύση. |
Νάσαι καλά Γιώργο, Θα το "παλέψω"...!! Σε ευχαριστώ. |
Γιώργο θα μπορούσες τουλάχιστον να μου στείλεις το τελευταίο συνημμένο αρχείο που δεν μου ανοίγει έτσι ώστε να "σε μελετήσω" ? |
1 Συνημμένο(α) Γιώργο δες τη ΒΔ. Το αρχείο .dot είναι ίδιο. |
Ευχαριστώ Γιώργο, κατάφερα να το ανοίξω Νάσαι καλά |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιώργο, δεν ξέρω αν παλεύεις ακόμα με το θηρίο ή το σκότωσες. Στην επισυναπτόμενη ΒΔ μπορείς να δεις μια σωστή, σχεδιαστικά, υλοποίηση του ζητούμενου. Ίσως να μπορέσεις να την ενσωματώσεις στη δική σου. Η υπηρεσία (δες πίνακα ΥΠΗΡΕΣΙΑ) ορίζεται κατά ημερομηνία και όχι κατά μέρα της εβδομάδας. Έτσι δε χρειάζεται κάθε βδομάδα νέος πίνακας και όλα τα στοιχεία αποθηκεύονται σ’ ένα μόνο πίνακα. Η υπηρεσία ορίζεται με τη βοήθεια της φόρμας ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Επιλέγουμε ημερομηνία και καθήκον και στη συνέχεια τον αξιωματικό. Αφού αποθηκεύσουμε την εγγραφή, μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί Copy για να προσθέσουμε εγγραφές με την ίδια ημερομηνία και καθήκον και να επιλέξουμε και άλλους αξιωματικούς. Επειδή ο πίνακας και η φόρμα ΥΠΗΡΕΣΙΑ περιέχουν όλες τις υπηρεσίες (όχι μόνο μιας εβδομάδας), έπρεπε να καθοριστεί ένας τρόπος για να απομονώνουμε (φιλτράρουμε) τις εγγραφές μιας εβδομάδας. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια του πλαισίου κειμένου txtWeek. Εδώ επιλέγουμε την ημερομηνία της Δευτέρας της εβδομάδας, που μας ενδιαφέρει. Ακολούθως πατώντας το κουμπί [Εξαγωγή στο Word], ο κώδικας φιλτράρει τις εγγραφές, συνενώνει τα ονόματα των αξιωματικών στους οποίους έχει ανατεθεί το ίδιο καθήκον την ίδια μέρα και περνά τα στοιχεία στο έγγραφο του Word. Έχουν οριστεί οι περιορισμοί: 1) Την ίδια ημερομηνία ένα καθήκον δε μπορεί να ανατεθεί στον ίδιο αξιωματικό πάνω από 1 φορές. 2) Ένας αξιωματικός δεν μπορεί την ίδια μέρα να αναλάβει πάνω από 1 καθήκον. Σημείωση: Το πεδίο ID στον πίνακα ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ πρέπει να έχει συνεχείς τιμές (1, 2, 3, κλπ) γι’ αυτό δεν το όρισα ως αυτόματης αρίθμησης. Καλή συνέχεια ……………. Φιλικά/Γιώργος |
Καλησπέρα φίλε Γιώργο Προτιμώ να παλεύω με την θάλασσα και τα στοιχεία της παρά με τους κώδικες σας φίλε μου!!! :-) Συμφωνώ με το σκεπτικό με κάποιες διαφορές που σχετίζονται με τα πραγματικά δεδομένα. Αν και ακόμη δεν έχω δεί το αρχείο που έφτιαξες καθότι βρισκόμαστε σε επιφυλακή εν οψη "καταστάσεων" στην περιοχή, εντούτις θα ήθελα να επισυμάνω τα εξής: 1. Επειδή υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα ειδικού χειρισμού καθήκον δύναται να ανατεθεί σε περισσότερους από ένα αξιωματικούς, δεν ξέρω εάν αυτό μπορεί να διαφοροποιά την δομή της σχεδίασης. Ίσως εάν αρθεί αυτός ο περιορισμός να είμαστε ακόμη πιο κοντά στο ζητούμενο. 2. Καλό το σκεπτικό με τις ημερομηνίες αλλά θα βόλευε καλύτερα η επιλογή ημερών της εβδομάδας καθότι το πρόγραμμα δημιουργείται κάθε Κυριακή βράδυ και η αναφορά στέλνεται στην ιεραρχεία σε εβδομαδιαία βάση οπότε ίσως να μην έχει νόημα η ημερομηνία καθότι στην αναφορά συμπεριέχονται και αρκετές άλλες πληροφορίες η οποίες βεβαίως ταξινομούνται αναλόγος και ανά πάσα στιγμή υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε σχετικά με τις υπηρεσίες των αξιωματικών. Αυτά από εμένα φίλε και σε ευχαριστώ για την διάθεση να βοηθήσεις..! Αν και το έχω αναφέρει αρκετές φορές, θεωρώ πως είσαι ένα βαρυσήμαντο άτομο για το φόρουμ και σου αξίζουν πραγματικά τα εύσημα τόσο σε σένα όσο και στους υπόλοιπους παράγωντες του φόρουμ.!! Θα κοιτάξω το επισυναπτόμενο ίσως αύριο και θα παραθέσω τις απόψεις μου Σε ευχαριστων, καλό βράδυ.! (Με περιμένει το δικό μου θυρίο φίλε, δύσκολα τα πράγματα...) |
Γιώργο, δε διατύπωσα σωστά τον 1) περιορισμό. Δες τη διόρθωση στο προηγούμενο μήνυμα. Μπορεί να αποθηκεύονται ημερομηνίες, αλλά όπως θα δεις όταν ασχοληθείς με την εφαρμογή, είναι σα να δουλεύουμε με μέρες. |
Καλημέρα στην παρέα και ειδικά σε εσένα Γιώργο, Έχω κοιτάξει το αρχείο το οποίο επισυνάπτεις, και θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις. Στις οδηγίες που μου δίνεις εφόσον θεωρώ πως τις έχω ακολουθήσει ορθά (πιστεύω πως ναί) έχω παρατηρήσει τα εξής: 1. Επιλέγουμε ημερομηνία και καθήκον και στη συνέχεια τον αξιωματικό. Μια χαρά, το έχω δοκιμάσει και είναι εύχρηστη διαδικασία 2. Αφού αποθηκεύσουμε την εγγραφή, μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί Copy για να προσθέσουμε εγγραφές με την ίδια ημερομηνία και καθήκον και να επιλέξουμε και άλλους αξιωματικούς. Βασικά Κατανοητό 3. Επειδή ο πίνακας και η φόρμα ΥΠΗΡΕΣΙΑ περιέχουν όλες τις υπηρεσίες (όχι μόνο μιας εβδομάδας), έπρεπε να καθοριστεί ένας τρόπος για να απομονώνουμε (φιλτράρουμε) τις εγγραφές μιας εβδομάδας. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια του πλαισίου κειμένου txtWeek. Εδώ επιλέγουμε την ημερομηνία της Δευτέρας της εβδομάδας, που μας ενδιαφέρει. Ακολούθως πατώντας το κουμπί [Εξαγωγή στο Word], ο κώδικας φιλτράρει τις εγγραφές, συνενώνει τα ονόματα των αξιωματικών στους οποίους έχει ανατεθεί το ίδιο καθήκον την ίδια μέρα και περνά τα στοιχεία στο έγγραφο του Word. Σε αυτό το στάδιο φίλε, έχω επιλέξει πχ 13/10/14 και πάτησα το command. Λογικά θα έπρεπε να έκανε εξαγωγή 3 εγραφές. Τις ID ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ_ID 13 18/10/2014 Α7 ΥΠ/ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 1152 12 18/10/2014 Α7 ΝΑ/ΜΑΡΙΟΥ 1435 14 19/10/2014 Α7 costandinos αντι για τα πιο πάνω κάνει εξαγωγή τα εξής: Δευτέρα (υποτίθεται 13/10/14 ημερομηνία της Δευτέρας της εβδομάδας που έχω επιλέξει} ΝΑ/ΜΑΡΙΟΥ 1435 καθήκον Α1 ΥΠ/ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 1152 καθήκον Α5 Τρίτη (φαντάζομαι εννοεί τις 14/10) costandinos, ΝΑ/ΜΑΡΙΟΥ 1435 καθήκον Α4 Σάββατο (18/10/14) ΝΑ/ΜΑΡΙΟΥ 1435, ΥΠ/ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 1152 καθήκον Α7 Κυριακή (19/10/14) costandinos καθήκον Α7 Είναι κάτι που δέν κάνω σωστά ή καλύτερα ίσως να μην έχω καταλάβει πώς ακριβώς δουλεύει το σκεπτικό? Σε κάθε περίπτωση σε υπέρ-ευχαριστώ Γιώργο. |
Γιώργο, στο αρχικό αρχείο που ανέβασα υπήρχε ένα λάθος στον κώδικα για το φιλτράρισμα, γι’ αυτό και το αντικατέστησα στο σχετικό μήνυμα. Δεν ξέρω που έκανες τις δοκιμές. |
Καλημέρα Γιώργο, Έχω "κατεβάσει" το αρχείο της δημοσίευσης #27, αυτό δεν είναι το αναθεωρημένο αρχείο? Ευχαριστώ εκ προτέρων Υ.Γ: εάν δεν κάνει κόπο, θα μπορούσες φίλε να ξανά- ανεβάσεις το διορθώμενο? |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιώργο, δες την επισυναπτόμενη ΒΔ. Στη φόρμα έχω προσθέσει ένα κουμπί που ανοίγει τη φόρμα (συγκεντρωτικό πίνακα) frmPT. Ο συγκεντρωτικός πίνακας έχει παρόμοια μορφή με τον πίνακα του αρχείου ΗμερήσιαΥπηρεσίαΑξιωματικ ών.dot. Φιλικά/Γιώργος |
Γιώργο σε ευχαριστώ, Τώρα έχω αρκετή μελέτη έτσι ώστε να προσαρμόσω τα δεδομένα για την δική μου περίπτωση. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την όποια βοήθεια. Νάσαι καλά |
| Η ώρα είναι 08:22. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.