Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Κώδικας για ημερομηνία έναρξης και λήξης έκαστου μήνα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-09-14, 11:11
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Κώδικας για ημερομηνία έναρξης και λήξης έκαστου μήνα

Καλημέρα σε όλους,

ζητάω την βοήθεια σας για ένα μάλλον απλό θέμα, αλλά μέσα από τις δικές μου γνώσεις δεν μπορώ να τα "βολέψω".

Θα ήθελά λοιπόν να γράψω έναν κώδικα έτσι ώστε αφενός μέν εφόσον το Date() είναι κάπου στην μέση έκαστου μήνα (πχ 16/09/14) στα πεδία "DateStart" και "DateEnd" να μου δίνει αυτόματα τις εκάστοτε τιμές για την κάθε περίπτωση.

Δηλαδή:

Εάν σήμερα βρισκόμαστε στην 16η Σεπτεμβρίου 20014 (16/09/14) τότε στα πεδία "DateStart" να μου δίνει τιμή της έναρξης 01/09/14 και στο "DateEnd" να δίνει 30/09/14.

Ελπίζω να είμαι κατανοητός.

Ευχαριστώ πολύ
Παλιά 30-09-14, 21:26
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Τα πεδία, πού βρίσκονται;

Όταν έχουμε μια ημερομηνία του Σεπτεμβρίου διαφορετική της 16/9/2014 τι θα δείχνουν τα πεδία;

Έχε υπόψη σου ότι η ημερομηνία μεταβάλλεται, οπότε θα μεταβάλλονται και οι τιμές των πεδίων.
Παλιά 01-10-14, 07:55

Προεπιλογή

Καλημέρα φίλε Γιώργο,

Τα πεδία είναι unbound και βρίσκονται σε μια φόρμα η οποία σκοπό έχει τον έλεγχο μιας διαδικασίας λήξης και έναρξης μιας χρονικής περιόδου η οποία προκαθορίζεται.

Το ζητούμενο είναι ουσιαστικά ο μήνας της κάθε ημερομηνίας Γιώργο οπότε οποιαδήποτε και εάν είναι η ημερομηνία πχ 21/09/14 ή 15/09/14 εμείς θέλουμε να παίρνουμε την έναρξη και ολοκλήρωση του κύκλου ημερών του 9του μήνα.

Θα μπορούσαμε με κώδικα Γιώργο να σταματήσουμε την συνεχή διαδικασία ενημέρωσης των 2 πεδίων έναρξης και λήξης (DateStart και DateEnd) ?

Ευχαριστώ και πάλιν για την πολύτιμη βοήθεια σου.
Νάσαι καλά
Παλιά 01-10-14, 21:17

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Γιώργο:

1) Μπορείς να υλοποιήσεις το ζητούμενο δίνοντας στην ιδιότητα Control Source (Προέλευση στοιχείου ελέγχου) των πλαισίων κειμένου DataStart και DataEnd, τιμή =DateSerial(Year(Date());Month(Date());1) και =DateSerial(Year(Date());Month(Date())+1;0), αντίστοιχα.

Τα πλαίσια κειμένου θα εμφανίζουν την ημερομηνία έναρξης και λήξης του τρέχοντα μήνα και φυσικά θα αλλάζουν, όταν ο τρέχων μήνας αλλάζει.

2) Για να μη αλλάζουν οι ημερομηνίες θα πρέπει οι επιθυμητές τιμές τους να αποθηκευτούν πχ σε πίνακα και να λαμβάνονται από κει.

Φιλικά/Γιώργος
Παλιά 02-10-14, 07:38

Προεπιλογή

Καλημέρα Γιώργο,

Πρώτα - πρώτα σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Μια όμως παράληψη δικιά μου ή αν θέλεις καλύτερα μια διευκρίνηση.

Οι συναρτήσεις που μου λές κάνουν ότι ακριβώς ζητάω με την διαφορά ότι εγώ θέλω να μήν λαμβάνουν ώς δεδομένο την ημερομηνία του υπολογιστή, θα ήθελα να λαμβάνουν υπόψη ένα άλλο πεδίο ημερομηνίας (το DateControl). Δηλαδή εφόσον επιλέξω οποιαδήποτε ημερομηνία απο αυτό το πεδίο τότε να παίρνω τις ανάλογες τιμές στα πιο πάνω πεδία (DateStart και DateEnd)

Επισυνάπτω ένα παράδειγμα.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb DateController.accdb (280,0 KB, 15 εμφανίσεις)
Παλιά 02-10-14, 08:43

Προεπιλογή

Καλημέρα

Γιώργο, δες την επισυναπτόμενη ΒΔ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb DateController.mdb (252,0 KB, 55 εμφανίσεις)
Παλιά 02-10-14, 09:40

Προεπιλογή

Γειά σου και πάλι Γιώργο,

Ακριβώς αυτό ζητάω. Άψογος, απλά επειδή θέλω να αυτοματοποιήσω την διαδικασία πρόσθεσα στο On-Change Event του DateControl το Me.Form.Requery έτσι ώστε να ανανεώνει τις τιμές η φόρμα.

Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ πάρα πολύ και να είσαι πάντα καλά.
Κλειστό Θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Προσθήκη μήνα σε ημερομηνία glider Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 06-02-15 11:31
Ημερομηνία έναρξης και λήξης dimitrisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 21-11-14 17:02
Λίστα με ημερομηνίες λήξης Νωντας Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 24-05-12 23:27
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΗΞΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ gregory_m Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 03-03-10 19:35

Η ώρα είναι 11:36.