| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα. Έχω μία βάση η οποία αποτελείται απο αρκετούς πίνακες. Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει με ποιο τρόπο μπορώ να γνωρίζω ο κάθε πίνακας πόσες εγγραφές έχει; Ολοι οι πίνακες αποτελούνται απο τα ίδια πεδία. Στην ουσία αυτό που θέλω είναι να έχω μία κατάσταση με τα ονόματα των πινάκων και δίπλα το πλήθος των εγγραφών. Υπάρχει τρόπος; Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Μάνο Καλησπέρα!! Βλέπε συνημμένο Ένας τρόπος είναι ο παρακάτω: Αν κάθε πίνακας έχει και μια φόρμα τότε εύκολα έχουμε και το πλήθος εγγραφών.Κάνε μια καινούργια φόρμα και με Do lookup να αντλείς το πλήθος σε κάθε πλαίσιο κειμένου όπου και θα αντιστοιχεί σε κάθε φόρμα συνεπάγεται κάθε πίνακας.Τότε θα έχεις κάθε πλαίσιο κειμένου με αύξοντα αριθμό και το πλήθος κάθε πίνακα |
|
| |||
| |||
|
Αλέξανδρε καλησπέρα. Ισως να μην έθεσα σωστά το πρόβλημά μου. Έχω μία βάση δεδομένων η οποία αποτελείται απο 80 πίνακες. Αυτο που θέλω είναι να εξάγω μία κατάσταση στην οποία να φαίνεται το όνομα κάθε πίνακα και το πλήθος των εγγραφών του κάθε πίνακα. Και οι 80 πίνακες αποτελούνται απο τα ίδια πεδία. Για να γίνω πιο σαφής: Είχα έναν πίνακα με 6000 εγγραφες και τον διέσπασα σε πίνακες βαση κάποιο κριτήριο. π.χ. Αρχικός πίνακας ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΣ ΟΣΦΠ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΟ ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΔΕΣ ΟΣΦΠ ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕΚ ... Εφτιαξα λοιπον απο τον αρχικο πίνακα έναν Πίνακα ΟΣΦΠ που είχε όλες τις εγγραφές όπου στο πεδίο ομάδα είχαν ΟΣΦΠ, έναν ΠΙΝΑΚΑ ΠΑΟ όπου έχει όλες τις εγγραφές όπου στο πεδίο ΟΜΑΔΑ έχουν την τιμή ΠΑΟ κτλ. Θέλω να δω πόσες εγγραφές έχει ο πίνακας ΟΣΦΠ πόσες ο ΠΑΟ κτλ. Ευχαριστώ πολύ. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Μάνο, δες μια προσέγγιση στην επισυναπτόμενη ΒΔ. Πατώντας το κουμπί [Πληροφορίες Πινάκων] της φόρμας frmTablesInfo εκτελείται ο παρακάτω κώδικας, Κώδικας: Private Sub cmdTablesInfo_Click()
Dim db As DAO.Database
Dim tdf As DAO.TableDef
Dim strSQL As String
Const conSQL As String = "INSERT INTO TablesInfo (TableName,NumRecords) VALUES('"
Set db = CurrentDb
db.Execute ("DELETE * FROM TablesInfo")
For Each tdf In db.TableDefs
' Αγνοούμε τους πίνακες συστήματος και τους προσωρινούς
If Not (tdf.Name Like "MSys*" Or tdf.Name Like "~*" Or tdf.Name = "TablesInfo") Then
strSQL = conSQL & tdf.Name & "', " & DCount("*", tdf.Name) & ")"
db.Execute (strSQL)
End If
Next
Set tdf = Nothing
Set db = Nothing
End Sub
Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Η λίστα των πινάκων με τον αριθμό εγγραφών τους μπορεί να επιτευχθεί και με ένα απλό ερώτημα όπως στην συνημμένη βάση. Το είχα δει σε κάποιο θέμα στο παρόν Forum, δεν θυμάμαι σε ποιό και έκτοτε το χρησιμοποιώ σε όλες τις βάσεις μου. Αν τροποποιήσεις το φίλτρο στο Type μπορείς να εμφανίζεις και τα ερωτήματα.(1:Πίνακες, 5: Ερωτήματα) |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ακριβώς ότι ήθελα. Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ. |
|
| |||
| |||
|
Στέλιο σε ευχαριστώ και εσένα πολύ. Και με τον δικό σου τρόπο παίρνω την πληροφορία που ζητούσα. Ευχαριστώ και εσένα πάρα πολύ. Παράθεση:
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα. Είμαι νέος στην access και θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω δημιουργήσει σε access 2010 μια βάση δεδομένων και μια έκθεση για εκτύπωση ετικετών αλληλογραφίας με βάση το ταχ. Κώδικα. Πρόσθεσα στην φόρμα ένα κουμπί εντολής που ανοίγει αυτόματα την συγκεκριμένη έκθεση για την εκτύπωση αυτών. Φιλτράροντας όμως την φόρμα με έναν συγκεκριμένο τκ πως μπορώ πατώντας το κουμπί εντολής να εκτυπώσω σε ετικέτες μόνο αυτές τις επαφές που εμφανίζονται? Ευχαριστώ |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Ερωτήματα ] Πλήθος ενός χαρακτήρα | ggreg75 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 29-06-15 14:11 |
| [VBA] ComboBox Πλήθος Εκτυπώσεων | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-11-14 22:13 |
| [Συναρτήσεις] Πλήθος μοναδικών ημερομηνιών στο Excel | serafeim | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 06-02-14 08:33 |
| [Excel07] πλήθος ωρών σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 07-01-11 04:49 |
| [ Πίνακες ] Πλήθος Εγγραφών σε πίνακα. | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 08-02-10 10:21 |
Η ώρα είναι 10:01.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο