| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω φτιάξει τον πίνακα Α με τα εξής πεδία ID (primary key) ΟΝΟΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Υπάρχουν πχ 3 καταγραφές: 1, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΙΠΙΝΟΥ 6, 2109998887 2, ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ 7, 2109898989 3, ΠΕΤΡΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 8, 2102334567 Επίσης έχω φτιάξει τον πίνακα Β με τα εξής πεδία Α/Α (primary key) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΡΓΟ ΚΩΔΙΚΟΣ_ΠΕΛΑΤΗ ΟΝΟΜΑ_ΠΕΛΑΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ_ΠΕΛΑΤΗ O ΚΩΔΙΚΟΣ_ΠΕΛΑΤΗ παίρνει τιμές από τον πίνακα Α από το πεδίο ID με lookup. Αυτό που θέλω είναι όταν επιλέγεται στο πεδίο ΚΩΔΙΚΟΣ_ΠΕΛΑΤΗ μία τιμή από το ID του πίνακα Α, αυτόματα τα πεδία ΟΝΟΜΑ_ΠΕΛΑΤΗ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ_ΠΕΛΑΤΗ να γεμίζουν με τις αντίστοιχες τιμές. Δηλαδή αν επιλέξω το ID την καταγραφή 2, αυτόματα το ΟΝΟΜΑ_ΠΕΛΑΤΗ να πάρει την τιμή ΓΙΑΝΝΗΣ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ_ΠΕΛΑΤΗ την τιμή ΠΑΤΗΣΙΩΝ 7. Προσπάθησα να το κάνω με control source (data tab, property sheet) αλλά δε μου κάθετε. Ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Παναγιώτη καλημέρα Βασικά δεν χρειάζεται να καταχωρήσεις ξανά τις τιμές αφού ήδη υπάρχουν στον πίνακα Α. Χρησιμοποίησε ένα ερώτημα για να τις εμφανίσεις στη φόρμα σου. Δες την σχετική βάση στο θέμα: http://www.ms-office.gr/forum/access...-se-forma.html |
|
| |||
| |||
|
Σε ευχαριστώ πολύ Στέλιο. Μάλλον το κατάφερα
|
|
| |||
| |||
|
Λοιπόν ακολούθησα τη συμβουλή σου και έκανα ένα ερώτημα. Τώρα μια επόμενη ερώτηση που συνδέεται με τα παραπάνω: Ο πρώτος πίνακας όπως είπαμε έχει πεδία: ID ΟΝΟΜΑ (primary key) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Στο δεύτερο προσέθεσα κάποια: Α/Α (primary key) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΡΓΟ ΚΩΔΙΚΟΣ_ΠΕΛΑΤΗ (συνδέεται με το "ΟΝΟΜΑ" του πρώτου πίνακα) ΤΙΜΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ Το ερώτημα που φτιάχνω έχει τα πεδία Από 2ο πίνακα: Α/Α (primary key) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΡΓΟ ΚΩΔΙΚΟΣ_ΠΕΛΑΤΗ ΤΙΜΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ Από 1ο πίνακα ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Φτιάχνω την "φόρμα από ερώτημα" Επιλέγω από "ΚΩΔΙΚΟΣ_ΠΕΛΑΤΗ" τον πελάτη που θέλω και αυτομάτως μου γεμίζει τα πεδία ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ και ΤΗΛΕΦΩΝΟ όπως ήθελα. Τώρα, το πεδίο "ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ" υπολογίζεται αυτόματα απ΄οτο πεδίο "ΤΙΜΗ" με πολλαπλασιασμό επί 1,23. Όταν συμπληρώνω τα πεδία της "φόρμα από ερώτημα", αυτόματα όλες οι τιμές καταχωρούνται στον 2ο πίνακα, εκτός από την τιμή "ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ", πιθανόν γιατί στην "φόρμα από ερώτημα" υπολογίζεται αυτόματα. Εάν δεν σας μπέρδεψα, μήπως ξέρετε πως μπορώ κάνω και την τομή που υπολογίζεται αυτόματα να πηγαίνει και στον συνδεδεμενο πίνακα; Ουφ! |
|
| |||
| |||
|
Παναγιώτη καλησπέρα. Και το πεδίο ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ εφόσον είναι υπολογιζόμενο πεδίο δεν χρειάζεται να το καταχωρήσεις στον πίνακα. Θα το περάσεις στο ερώτημα ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ:ΤΙΜΗ*1.23 και από εκεί θα το εμφανίσεις στην φόρμα σου. Αν θές μπορείς να περάσεις στον πίνακα το ποσοστό του ΦΠΑ ώστε αν αργότερα μεταβληθεί το ποσοστό του ΦΠΑ, και τροποποιήσεις της βάση σου, να μην επηρεαστούν οι παλαιότερες εγγραφές |
|
| |||
| |||
|
Γεια χαρά στην παρέα. Πάνω στο θέμα αυτό θέλω να μάθω πως ένα αυτόματο υπολογιζόμενο πεδίο μίας φόρμας μπορεί να καταχωρηθεί σε πεδίο πίνακα. Και για να προλάβω κάποια απορία αυτό είναι απαραίτητο στην περίπτωση μου, γιατί το πεδίο της φόρμας "δρομολόγια" φέρνει μια τιμή τιμοκαταλόγου από τον πίνακα"τιμοκατάλογος" με την συνάρτηση dlookup και θέλω αυτήν την τιμή να την αποθηκεύσω στο πεδίο τιμή του πίνακα δρομολόγια για μελλοντική χρήση χωρίς να τροποποιηθεί από τυχόν αλλαγή του τιμοκαταλόγου. Επειδή είναι απόλυτα απαραίτητο αυτό μέχρι τώρα αντιγράφω χειροκίνητα το αποτέλεσμα της συνάρτησης στη φόρμα σε ένα πεδίο τιμή δρομολογίου που αποθηκεύεται στον πίνακα δρομολόγια. Παιδιά λίγη βοήθεια παρακαλώ αν γνωρίζετε κάτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Νίκος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Τιμές από τιμοκατάλογο | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 01-05-17 10:34 |
| διπλότυπες τιμές | grigoris1 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 05-04-16 14:06 |
| [ Φόρμες ] Τιμές πεδίων | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 12-02-15 18:13 |
| [Γενικά] Τριπλότυπες τιμές | k700akis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 03-01-14 16:34 |
| [Συναρτήσεις] Μοναδικές τιμές | comsup | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 30-03-13 13:11 |
Η ώρα είναι 11:07.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο