| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Παιδιά καλημέρα, έχω "κολλήσει" σε κάτι που μάλλον είναι απλό. Θέλω όταν εκκινώ μια οποιαδήποτε φόρμα στην access αυτή να εμφανίζεται καθαρή από τιμές και όχι με τις τιμές κάποιας εγγραφής. Ευχαριστώ προκαταβολικά Μανώλης |
|
| |||
| |||
|
Μανώλη καλημέρα Συνήθως η φόρμα είναι συνδεδεμένη σε κάποιο πίνακα για να κάνεις απευθείας καταχώρηση σε αυτόν οπότε πάντα θα σου φέρνει κάποια εγγραφή ή μπορείς με το άνοιγμα να σε πηγαίνει σε νέα εγγραφή. Αν θές να μην έχει καθόλου τιμές, κάτι που χρησιμοποιώ συχνά, μπορείς αφού φτιάξεις την φόρμα με βάση κάποιο πίνακα ή ερώτημα να σβήσεις τα ονόματα από τα πεδία ώστε να μείνουν ως αδέσμευτα πεδία έχοντας όμως τα ονόματα των πεδίων του πίνακα και στην συνέχεια με κώδικα να κάνεις εισαγωγή των τιμών που έχουν συμπληρωθεί στα αδέσμευτα πεδία σε κάποιο πίνακα ή και σε διαφορετικούς πίνακες και στην συνέχεια να καθαρίσεις ξανά τα αδέσμευτα πεδία από τις τιμές που συμπλήρωσες μετά από επιτυχή καταχώρηση. Αυτό το χρησιμοποιώ κυρίως όταν θέλω να τρέξω μια σειρά από ελέγχους πρίν καταχωρηθεί μια εγγραφή. (πχ ελέγχω την αποθήκη για αποθέματα και εφόσον επαρκούν καταχωρείται η πώληση). Αν θές βοήθεια σχετικά με τον κώδικα εισαγωγής ανέβασε κάποιο παράδειγμα. Αυτά για μεμονωμένη εγγραφή. Αν θές για πολλές εγγραφές μπορείς να κάνεις ένα αντίγραφο του πίνακα των στοιχείων σου πχ ΣΤΟΙΧΕΙA _temp ο οποίος δεν θα έχει εγγραφές και αφού συμπληρώσεις τιμές στα πεδία και πάλι με κώδικα να μεταφέρεις τα στοιχεία στον κύριο πίνακα και να καθαρίσεις τον προσωρινό. |
|
| |||
| |||
|
Μανώλη Καλημέρα!!!! Κοίτα το συνημμένο σου κάνει;Μπορείς να το βάλεις και στο συμβάν με τη φόρτωση ή όπου θέλεις |
|
| |||
| |||
|
Παιδιά με βοηθήσατε πολύ. Αλέξανδρε το παράδειγμα σου είναι πολύ καλό και μου κάνει. Στέλιο μου λες ότι μπορείς με το άνοιγμα της φόρμας να σε πηγαίνει για εισαγωγή νέας εγγραφής. Πως γίνεται αυτό; Ευχαριστώ Μανώλης |
|
| |||
| |||
|
Στο κουμπί από το οποίο ανοίγεις την φόρμα βάζεις τον κώδικα: DoCmd.OpenForm "Όνομα_Φόρμας", acNormal, , , acFormAdd Εναλλακτικά μπορείς στο συμβάν "Με το άνοιγμα" να βάλεις τον κώδικα DoCmd.GoToRecord acDataForm, Me.Name, acNewRec |
|
| |||
| |||
|
Παιδιά ευχαριστώ Μου δώσατε αρκετές εναλλακτικές λύσεις. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Ενσωμάτωση τιμών πεδίου συνεχόμενης φόρμας σε unbound | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 14-10-14 16:17 |
| [ Φόρμες ] Αντιγραφή αντικειμένου φόρμας σε αντικείμενο άλλης φόρμας | zinocrotale | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-04-13 17:35 |
| Ενημέρωση τιμών πίνακα από πεδίο φόρμας | gath | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 19-08-12 14:07 |
| Ενημέρωση Πεδίου Δευτερεύουσας Φόρμας μέσω Βοηθητικής Φόρμας | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 17-04-12 18:18 |
| [Συναρτήσεις] Αυτόματος καθαρισμός κελιών εάν.. | PanosPan | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 23-07-10 08:52 |
Η ώρα είναι 07:58.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο