Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Υπολογισμός διαφοράς 2 πεδίων (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/2649-ypologismos-diaforas-2-pedion.html)

gaz_manos 20-08-13 17:35

Υπολογισμός διαφοράς 2 πεδίων

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα.
Θα ήθελα για ακόμη μια φορά την βοήθεια σας.
Επισυνάπτω μια βάση η οποία, αποτελείται απο 2 πίνακες (ΠΙΝΑΚΑΣ1 και ΠΙΝΑΚΑΣ2) και μια φόρμα .
Ο πίνακας 2 έχει τα πεδία, ΚΟΣΤΟΣ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ και ΥΠΟΛΟΙΠΟ.
Αυτό που ψάχνω είναι να συμπληρώνω το πεδίο κόστος και το πεδίο προκαταβολή και αυτόματα να μπαίνει στο πεδίο ΥΠΟΛΟΙΠΟ η διαφορά.
Γίνεται αυτό το πράμα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

mousatos 20-08-13 19:50

Μάνο θα βρείς αυτό που θέλεις αν πάς access χρήσιμα παραδείγματά στη δεύτερη σελίδα το τελευταίο

gaz_manos 20-08-13 20:09

Εννοείς το αρχείο RunningSUm.mdb;;;
Αυτό το αρχείο έχει στην δεύτερη σελίδα στο τελευταίο παράδειγμα και δεν κάνει αυτό που θέλω.

mousatos 20-08-13 20:18

Νομίζω ότι αυτό που θέλεις είναι μερικό άθροισμα, μπορείς να το ορίσεις στις ιδιότητες ή ψάξε λίγο έχει παρόμοια παραδείγματα ΧΡΕΩΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ

gaz_manos 20-08-13 20:41

Αυτό που ψάχνω είναι, πως ένα πεδίο ένος πίνακα παίρνει τιμή απο την διαφορα 2 άλλων πεδίων.
Δεν θέλω μερικό άρθροισμα. Θέλω την διαφόρα.
Δεν βρήκα πάντως κάποιο παράδειγμα σχετικό.
Είδες την βάση που έστειλα;
Στον πίνακα 2 έχει τα πεδία. ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ. Θέλω να καταχωρώ τιμή στο πεδίο ΚΟΣΤΟΣ και στο ΠΕΔΙΟ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ. και το πεδίο ΥΠΟΛΟΙΠΟ να παίρνει την τιμή ΚΟΣΤΟΣ-ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

mousatos 20-08-13 20:52

1 Συνημμένο(α)
αν θέλεις αυτό οκ

gaz_manos 21-08-13 16:38

2 ΝΕΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

1 Συνημμένο(α)
Εχω δύο απορίες.
1) Σε μια φόρμα που περιέχει και δευτερεύουσα φόρμα, η μορφή της δευτερεύουσας φόρμας είναι είναι υποχρεωτικά μορφή πίνακα;;

2)Στο πρόβλημα που αναζητούσα, δηλαδή τον υπολογισμό της διαφοράς 2 πεδίον, το έλυσα ως εξής. Έφτιαξα μία φόρμα που έχει όλα τα πεδία, ΚΟΣΤΟΣ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ και ΥΠΟΛΟΙΠΟ, στο πεδίο υπόλοιπο και στις ιδιότητες εκεί που λέει προέλευση δεδομένων, έγραψα " =[kostos] - [prokatabolh] " . Το πρόβλημα είναι το εξής στην φόρμα οταν καταχωρώ στοιχεία, λειτουργεί μια χαρά και φαίνεται και η διαφορά, αλλά όταν ανοίξω τον πίνακα δεν έχει περάσει η διαφορά απο την φορμα στον πίνακα.

Επισυνάπτω το αρχείο για να έχετε καλύτερη εικόνα.
ΠΙΝΑΚΑΚΕΣ :ΠΙΝΑΚΑΣ1, ΠΙΝΑΚΑΣ2

ΦΟΡΜΕΣ: ΠΙΝΑΚΑΣ1(Που περιέχει τα στοιχεία του ΠΙΝΑΚΑΣ1 και σαν δευτερεύουσα φόρμα τα στοιχεία του ΠΙΝΑΚΑΣ2) , ΠΙΝΑΚΑΣ2(Που περιέχει τα στοιχεία του ΠΙΝΑΚΑΣ2 στην οποία φόρμα και έκανα αυτό που περιγράφω)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

mousatos 21-08-13 17:58

ελπίζω να είμαι μέσα σε αυτό που θέλεις

1 Συνημμένο(α)
Μάνο, Σου στέλνω ένα δείγμα

gaz_manos 21-08-13 18:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mousatos (Μήνυμα 15427)
Μάνο, Σου στέλνω ένα δείγμα

Φιλε σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, αλλα δεν μου ανοιγει.
Μάλλον το εχεις σε μορφή 2010
Αν μπορεις στείλτο σε 2007
Ευχαριστώ.

mousatos 21-08-13 18:50

νεο

1 Συνημμένο(α)
access 2003

gaz_manos 21-08-13 21:03

Είναι αρκετά καλό έτσι.
Απλά αυτό που δεν μου αρέσει κάπως είναι οτι κάθε φορά που πάει να υπολογίσει την διαφορά βγάζει μήνυμα στον χρήστη και τον ενημερώνει οτι πρόκειται να κάνει υπολογισμούς.
Υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτό ή ζητάω πολλά;
Ευχαριστώ!!!

alex 21-08-13 22:54

Καλησπέρα Μάνο

Βάλε πριν την εκτέλεση του ερωτήματος ενημέρωσης μια γραμμή κώδικα
Κώδικας:

DoCmd.SetWarnings False
Νομίζω επειδή πρέπει να ενημερώνεται ο πίνακας 2 με το ερώτημα ενημέρωσης βάλε το ερώτημα στο OnFormLoad και λίγο πριν τον παραπάνω κώδικα.Οπότε με κάθε άνοιγμα της φόρμας να ενημερώνεται αυτόματα ο πίνακας 2 αλλά μπορείς και να το ξανά βάλεις σε οποιαδήποτε εντολή για γρηγορότερη ενημέρωση και όχι μόνο κατά το άνοιγμα.

Φιλικά /Αλέξανδρος

Η ώρα είναι 20:21.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2