Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στη παρέα Γνωρίζει κάποιο μέλος τι κώδικα βάζουμε σε κουμπί εντολής φόρμας για να μας ανοίγει έγγραφο PDF που είναι αποθηκευμένο σε φάκελο στο σκληρό δίσκο. Φιλικά Αλέξανδρος |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στη παρέα Εχω βάλει στη λειτουργική μοναδα BasPdf Κώδικας: Option Compare Database Option Explicit Public Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" ( _ ByVal hwnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, _ ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long Public Const SW_SHOW = 1 Και στο κουμπί εντολής CmdPdf Κώδικας: Private Sub CmdPdf_Click() ShellExecute Me.hwnd, "open", "C:\Nomothesia\sxolikes_epitropes.pdf", "", "", SW_SHOW End Sub Φιλικά Αλέξανδρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 26-11-12 στις 01:14. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα! Αλέξανδρε δοκίμασε: Κώδικας: Private Sub CmdPdf_Click() If Dir(Me.Fname & "", vbDirectory) <> "" Then ShellExecute 0, "open", Chr(34) & Me.Fname & Chr(34), "", "", SW_SHOW End If End Sub Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Τάσο Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου' Εννοείς αποσφαλμάτωση στη λειτουργική μονάδα(Baspdf) ή σε διαδικασία συμβάντος(CmdPdf); ; ή Module ξεχωριστό; Λές θα έχω πρόβλημα στη βάση ;όταν γίνει MDE; Φιλικά Αλέξανδρος |
| |||
| |||
![]()
Τάσο!!!! Τελικά δεν δουλεύει το κουμπί εντολής με αυτό το κώδικα.Δεν μου ανοίγει το έγγραφο Pdf που βρίσκεται στο φάκελο στο "C". Τον άλλαξα και δουλεύει με αυτό. Κώδικας: ShellExecute Me.hwnd, "open", Chr(34) & WdFullPath & Chr(34), "", "", SW_SHOW Φιλικά/Αλέξανδρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex : 26-11-12 στις 08:07. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα! Αλέξανδρε, Ο κώδικας που σου έστειλα ανοίγει τη διαδρομή που αναγράφεται στο πεδίο fName του συνημμένου που ανέβασες αν αυτή είναι σωστή. Μου είναι άγνωστη η προέλευση της μεταβλητής/πεδίου WdFullPath Αποσφαλμάτωση ή έστω λογική διαχείριση χρειάζεται σε κάθε σημείο του κώδικα που για τον ένα ή τον άλλο λόγο μπορούσε να προκαλέσει σφάλμα. Για παράδειγμα: Κώδικας: Private Sub CmdPdf_Click() Dim ret as Long If Dir(Me.Fname & "", vbDirectory) <> "" Then ' Αν η διαδρομή είναι έγκυρη... ret = ShellExecute(0, "open", Chr(34) & Me.Fname & Chr(34), "", "", SW_SHOW) End If End Sub Η μεταβλητή ret περιέχει τον αριθμό που επέστρεψε η συνάρτηση ShellExecute() ο οποίος δηλώνει το αποτέλεσμα της ενέργειας δηλαδή αν το αρχείο άνοιξε κανονικά ή αν χρησιμοποιείται ήδη ή πολλά άλλα. Σχετικό παράδειγμα υπάρχει σε παράδειγμα Excel εδώ: http://www.ms-office.gr/forum/excel-...html#post12631 Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Τάσο!! Τα έκανα και με τους δύο τρόπους δουλεύουν άψογα.Σ.ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Έχω πολλές ελλείψεις καθότι αυτοδίδακτος από βιβλία και από σχετική μεθόδευση στο διαδίκτυο. Φιλικά Αλέξανδρος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εμφάνιση ή απόκρυψη σε κουμπί της φόρμας | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 05-11-15 19:34 |
Εμφάνιση εγράφου word από κουμπί εντολής φόρμας | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 01-11-12 23:50 |
Εφέ σε κουμπί εντολής | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 18-03-12 09:26 |
ΚΟΥΜΠΙ ΕΝΤΟΛΗΣ | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 20-05-11 10:43 |
Κουμπί εντολής σε έκθεση | Melisson | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-04-11 20:48 |
Η ώρα είναι 06:29.