Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Εξαγωγή εγγραφής σε word (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/1712-eksagogi-eggrafis-se-word.html)

agantos 08-03-12 14:07

Εξαγωγή εγγραφής σε word

Καλησπέρα. Ορμώμενη απο προηγούμενο ερώτημα εχω να κάνω την εξής ερώτηση:
Γίνεται τα δεδομένα μιας εγγραφής να τα εξαγώ σε word που να έχει συγκεκριμένη δομή. Δηλαδή να είναι ενα κείμενο στο οποίο σε συγκεκριμένες θέσεις θα μπαίνουν τα δεδομένα της εγγραφής μου.
Δεν ξέρω εαν έγινα κατανοητή.

Ευχαριστώ πολύ (Αλλωστε εχω βοηθηθεί και πολυυυυυυυυυυυυ)
Φιλικά

Ανθή.

Tasos 08-03-12 15:20

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Ανθή!

Πέραν της συγχώνευσης αλληλογραφίας στο Word, μπορείς να κάνεις τα εξής:

Αντίγραψε τα κελιά από το φύλλο Excel που θέλεις να εμφανίσεις σε έγγραφο του Word.

Κατόπιν άλλαξε στο Word.

Πάτησε το Dropdown στο κουμπί "Επικόλληση" και επίλεξε "Ειδική επικόλληση..."

Στο διάλογο που θα εμφανιστεί (βλ. εικόνα) επίλεξε Επικόλληση σύνδεσης.
Συνημμένο Αρχείο 2705
Από τη λίστα μπορείς να επιλέξεις σε ποια μορφή θέλεις εμφανίζεται η συνδεδεμένη περιοχή στο έγγραφο.

Τα δεδομένα της συνδεδεμένης περιοχής στο έγγραφο Word μπορούν να ανανεωθούν.

Καλή συνέχεια!

Τάσος

Edit: Με συγχωρείς! Υπέθεσα βρισκόμουν στην ενότητα Excel όταν διάβασα το μήνυμα σου!

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο της συγχώνευσης αλληλογραφίας για να εμφανίσεις εγγραφές της Access στο Word.

Περιμένουμε νέα σου.

agantos 09-03-12 09:03

Καλημέρα! Αυτό με την συγχώνευση αλληλογαφίας το είχα σκεφτεί παλαιότερα και ειναι μια κάποια λύση η οποία ομως είναι λίγο δυσνόητη για αυτούς στους οποίους θα πρέπει να το εξηγήσω. Εν ανάγκη όμως... Ηδη άρχισα να το ξαναμελετάω. Αυτό που σκεφτόμουν είναι να υπάρχει ενα κουμπί στην φόρμα και όταν το πατάς να δημιουργείτε ενα word προκαθορισμένης μορφής της εγγραφής που είναι στην οθόνη. Ονειρό θερινής νυκτός?

Ευχαριστώ πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tasos 09-03-12 09:26

Καλημέρα Ανθή!

Μπορούμε να το υλοποιήσουμε. Το πόσο καλά θα γίνει εξαρτάται από τις μορφοποιήσεις του εγγράφου Word.

Θα πρέπει μέσα από συνημμένο παράδειγμα να μας υποδείξεις τα πεδία στη φόρμα της Access
που τα περιεχόμενα τους θα εμφανιστούν σε έγγραφο Word.
Επίσης, επισύναψε μας ένα αρχείο Word που να περιέχει τυχόν μορφοποιήσεις των περιεχομένων των πεδίων της Access.

Περιμένουμε νέα σου.

Φιλικά

Τάσος

agantos 09-03-12 10:28

2 Συνημμένο(α)
Επισυνάπτω ενα υπόδειγμα του word και την βάση η οποία είναι και το πρωτότοκο μου. Αυτό που με την πρώτη ματιά καταλαβαίνω είναι οτι ίσως οταν καταχωρώ τα αποτελέσματα εαν το νούμερο μου είναι μικρότερο του 0,01 π.χ. αντι για νούμερο θα πρεπεί να καταχωρείται "<0,01" το οποιο ομώς είναι string. Οποιαδήποτε βοήθεια θα με έκανε πολυ χαρούμενη και πολυ υποχρεωμένη. Η φόρμα δεδομένα ειναι αυτή στην οποία καταχωρούνται τα αποτελέσματα. Η φόρμα αποτελέσματα είναι η φόρμα η οποία δίνει τα τελικά αποτελέσματα μετά απο μια υποτυπώδη αριθμητική επεξεργασία.

Ευχαριστώ
Ανθή

Tasos 09-03-12 17:36

1 Συνημμένο(α)
Αγαπητή Ανθή, αφού δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο συγχώνευσης αλληλογραφίας του
Word, σού ετοίμασα ένα αρχείο *.accdb που με πάτημα ενός κουμπιού εξάγει το ενσωματωμένο έγγραφο Word (συνημμένο στον πίνακα tblWordDoc, το ανοίγει και στα κελιά των πινάκων θα μπορεί να συμπληρώνει τις τιμές των πεδίων της φόρμας ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ_ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ.

Και λέω θα μπορεί επειδή προηγουμένως πρέπει να περαστεί η θέση κάθε κελιού στον πίνακα του Word στην ιδιότητα Ετικέτα (Tag) του αντίστοιχου πεδίου της φόρμας στην Access.

Η ιδιότητα Ετικέτα βρίσκεται στο φύλλο ιδιοτήτων του πεδίου και στην καρτέλα "Άλλα".

Κάνε λοιπόν τα εξής.
Άνοιξε το συνημμένο του παραδείγματος και πάτησε το κουμπί Δημιουργία Word στη φόρμα.

Στο διάλογο που θα εμφανιστεί θα πρέπει να επιλέξεις το φάκελο που θέλεις εξαχθεί το έγγραφο Word.

Θα δεις ότι τα 4 πρώτα κελιά του δεύτερου πίνακα περιέχουν την τιμή "Δοκιμή".

Η θέση του πρώτου κελιού που περιέχει την τιμή "δοκιμή" στον πίνακα είναι η 2,3 που σημαίνει Γραμμή 2 και στήλη 3.

Αυτή την τιμή (2,3) την έχω περάσει στην ετικέτα του αντίστοιχου πεδίου στη φόρμα της Access (Abamectintel). Ο κώδικας διαβάζει την τιμή αυτή από την ιδιότητα "Ετικέτα" του πεδίου έτσι "ξέρει"σε ποιο κελί θα δώσει την τιμή του πεδίου.

Το ίδιο έχω κάνει και σε κάποια ακόμα πεδία της φόρμας που τα έχω σημαδέψει με πορτοκαλί χρώμα φόντου ( θα πρέπει να διορθώσεις το χρώμα και τους τύπους τους ).

Αυτά από την πλευρά μου.

Εσύ τώρα, θα πρέπει να κάνεις τα παραπάνω στα υπόλοιπα πεδία που βρίσκονται στη λεπτομέρεια και στην κεφαλίδα της φόρμας πού η τιμή τους θα εμφανίζεται στο έγγραφο Word.

Καλή συνέχεια!

Τάσος

kapetang 09-03-12 21:22

Καλησπέρα στην παρέα

Ανθή, από τα αρχεία που ανέβασες, συνάγεται ότι αρκετά στοιχεία του πιστοποιητικού ανάλυσης, δεν υπάρχουν στη ΒΔ.

Έτσι αποκλείεται ο πλήρης αυτοματισμός της έκδοσης του πιστοποιητικού.

Επίσης, για κάθε φυτοφάρμακο έχει προστεθεί και ένα πεδίο.

Αυτό κάνει τη βάση άκαμπτη και αν στο μέλλον αλλάξουν οι κανονισμοί και τα ελεγχόμενα φυτοφάρμακα θα πρέπει να αλλάξει η σχεδίαση του πίνακα, των φορμών, του πιστοποιητικού, κλπ.

Κατά τη γνώμη μου, αν και έκανες αρκετή δουλειά, θα πρέπει να αλλάξεις η σχεδίαση της ΒΔ.

Δεν ξέρω τη σχετική νομοθεσία και την οργάνωση του Εργαστηρίου.

Βλέποντας, όμως το πιστοποιητικό, θα πρότεινα η βασική δομή της βάσης να αποτελείται από τους ακόλουθους πίνακες:

1. ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ. Θα περιέχει ένα πρωτεύον κλειδί (πχ ένα πεδίο αυτόματης αρίθμησης ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ_ID) και ένα πεδίο για το όνομα του φυτοφάρμακου (ΠΧ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ).
Εδώ, με την προϋπόθεση ότι η μέθοδος προσδιορισμού είναι μοναδική για κάθε φυτοφάρμακο, θα μπορούσε να προστεθεί και ένα πεδίο για την καταχώρηση της μεθόδου προσδιορισμού (L, G,κλπ).

Θα μπορούσαν να προστεθούν και 4 πεδία για την καταχώρηση της μονάδας μέτρησης και των ορίων των τριών προδιαγραφών.

Η λύση όμως αυτή δεν είναι ευέλικτη.

2. ΜΕΘΟΔΟΙ_ΜΕΤΡΗΣΗΣ. Είναι βοηθητικός πίνακας με ένα πρωτεύον κλειδί (ΠΧ ΜΕΘΟΔΟΙ_ID) και ένα πεδίο (ΠΧ ΜΕΘΟΔΟΙ) για τη συνοπτική περιγραφή της μεθόδου.

Μπορεί οι μέθοδοι να είναι 2, αλλά δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες.

Για μια ευέλικτη αντιμετώπιση των προδιαγραφών, απαιτούνται 2 πίνακες.

3. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. Εδώ καταχωρούνται οι προδιαγραφές που μας ενδιαφέρουν (Ελληνικές, ΕΕ, κλπ)σε δύο πεδία το πρωτεύον κλειδί ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ_ID και το πεδίο ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ.

4. ΟΡΙΑ_ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ. Περιλαμβάνει τα εξωτερικά κλειδιά ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ_ID και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ_ID, για τη σύνδεση με τους πίνακες ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ένα πεδίο ημερομηνίας, όπου καταχωρείται η ημερομηνία όταν αλλάζει το όριο και ένα πεδίο για την καταχώρηση του ορίου.

Τα τρία πεδία μπορούν να αποτελέσουν σύνθετο πρωτεύον κελί.

5. ΔΕΙΓΜΑΤΑ. Εδώ, σε γενικές γραμμές, καταχωρούνται τα στοιχεία του πρώτου πίνακα του πιστοποιητικού.

Κάποια πεδία θα πρέπει να διασπαστούν σε περισσότερα, ώστε να διευκολυνθεί η αναζήτηση.

Για παράδειγμα ο αριθμός πρωτοκόλλου πρέπει να είναι ξεχωριστό πεδίο. Επίσης η διάρκεια ανάλυσης θα πρέπει να σπάσει σε δύο πεδία (έναρξη ανάλυσης, λήξη).

Εδώ μπορεί να καταχωρούνται και στοιχεία που δεν υπάρχουν στο πιστοποιητικό αλλά είναι σημαντικά, όπως:

Ποιος έκανε τη δειγματοληψία, το βάρος του δείγματος και του συνολικού πληθυσμού, ποιος έκανε τις μετρήσεις στο δείγμα, κλπ.

6. ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, για εύκολη επιλογή των στοιχείων του προηγούμενου πίνακα.

7. ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ. Περιλαμβάνει τα εξωτερικά κλειδιά (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ και ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ_ID) για τη σύνδεση με τους πίνακες ΔΕΙΓΜΑΤΑ και ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ένα πεδίο για την καταχώρηση της μέτρησης και ένα για την καταχώρηση της μεθόδου μέτρησης, αν δεν είναι μοναδική για το φυτοφάρμακο.

8. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ. Καταχωρείται ο τίτλος, ο διευθυντής, αναλύτρια, κλπ.

Με την παραπάνω οργάνωση της ΒΔ εύκολα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια έκθεση με τη δομή και τα στοιχεία του πιστοποιητικού και να αυτοματοποιήσουμε την έκδοσή του.

Φιλικά/Γιώργος

agantos 13-03-12 09:11

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια. Εχώ ηδη να μελετώ τις απαντήσεις. Αυτό που έφτιαξες Τάσο είναι αυτό που ζήτησα. :worthy: Θα το κοιτάξω και θα επανέλθω με απορίες. Γιώργο οι παρατηρήσεις σου για τη δομή της βάσης δεδομένων ειναι πολύ χρήσιμες και εχω ήδη αρχήσει να τις μελετώ ώστε να προσπαθήσω να κάνω κατι σαν αυτό που προτείνεις για τον επόμενο χρόνο. Απο ότι αντιλαμβάνομαι πρέπει να ενοποιήσω αυτην την βάση με την βάση που περιέχει τα στοιχεία των δειγμάτων αφου γίνουν κάποιες προσαρμογές. Ασε που έχω ενθουσιαστεί με τις δυνατότητες της VBA οπότε άρχησα ηδη να την μελετώ.

Εν ολίγης με την τόση φλυαρία αυτο που θέλω να πω είναι... Ευχαριστώωωωωωωωω

kapetang 13-03-12 10:23

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα

Ανθή, στην επισυναπτόμενη ΒΔ υπάρχει μια πρόχειρη υλοποίηση της σχεδίασης που πρότεινα.

Η κύρια φόρμα δείχνει τα δείγματα και η δευτερεύουσα τις μετρήσεις των φυτοφαρμάκων που έγιναν για κάθε δείγμα.

Μπορούμε, αφού μετακινηθούμε στο επιθυμητό δείγμα, να πατήσουμε το κουμπί «Εμφάνιση Πιστοποιητικού» και να εμφανίσουμε την έκθεση «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ»

Το πιστοποιητικό περιέχει στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στους πίνακες της ΒΔ και έχει παρόμοια δομή με αυτή που θέλεις.

Νομίζω ότι το παραπάνω παράδειγμα ξεκαθαρίζει και δείχνει τη μεγάλη σημασία της σωστής σχεδίασης των ΒΔ.

Φιλικά/Γιώργος

agantos 14-03-12 09:26

Ευχαριστώ πολύ!!! Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω αρκετά!!!!!!!

agantos 23-03-12 09:00

Καλημέρα σε όλους!!!!

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση πάνω σε αυτό που πρότεινε ο Τάσος, που αυτήν την στιγμή είναι το πιο εύκολα υλοποιήσιμο για μένα. Στό παράδειγμα καταχώρω τα αποτελέσματα κάποιων μετρήσεων. Το ερώτημα θα το θέσω με δύο διαφορετικούς τρόπους επειδή δεν ξέρω πια ειναι η πιο σωστή προσέγγηση.
Οσον αφορά την αποθήκευση δεδομένων στη access αυτή καθ αυτή γίνεται να πω σε κάθε πεδίο οτι "εάν το νούμερο που σου βάζω ειναι μικρότερο λ.χ. απο το 0,01 θα καταχωρήσεις "<0,01" ειδεμή θα καταχωρήσεις το νούμερο ως νούμερο;" Ετσι στο word εκεί που εχω 0,00 τώρα θα καταχωρείται το κατώτερο οριο που θέλω και που διαφέρει για καθε ουσία.
Ο δεύτερος τρόπος που το σκέφτομαι είναι το ερώτημα που εθεσά προηγουμένος να γίνεται κατα την εξαγωγή στο word για κάθε πεδίο. Κατα την εξαγωγή στο πεδίο μπορούμε να ορίσουμε και την μορφοποίηση, δηλ. εαν ειναι <0,01 να μην αλλάζει κάτι αλλα εάν είναι νούμερο να γίνεται η γραφή εντόνη με αριστερή στοίχηση;

Ευελπιστώ να κατάφερα να εκφράσω αποτελεσματικά αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και για την κάθε βοήθεια!!!!!

Tasos 23-03-12 14:44

Ανθή, νομίζω ότι ο συνδυασμός των 2 προσεγγίσεων που ανέφερες θα έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα (στο Word).

Αρχικά, θα πρέπει κάπου να περάσεις τα κατώτατα όρια για κάθε ουσία αφού αυτά διαφέρουν μεταξύ τους.

Κανονικά, θα πρέπει να έχεις έναν πίνακα για τα κατώτατα όρια.

Ο πίνακας αυτός θα περιέχει 3 πεδία:
  1. Πεδίο ID
  2. Πεδίο θα καταχωρηθούν τα ονόματα των πεδίων του πίνακα DEDOMENA που σχετίζονται με τις ουσίες.
  3. Πεδίο που θα καταχωρηθούν οι κατώτατες τιμές των ουσιών.

Έτσι, η τυχόν τροποποίηση των τιμών αυτών θα είναι μια πολύ απλή υπόθεση.

Αν δεν θελήσεις να δημιουργήσεις πίνακα τότε θα πρέπει στην προεπιλεγμένη του κάθε πεδίου να περάσεις την τιμή του κατώτατου ορίου της ουσίας που του αντιστοιχεί.

Πες μας λοιπόν ποια από τις 2 μεθόδους σε εξυπηρετεί καλύτερα για να συνεχίσουμε.

Τάσος

agantos 26-03-12 09:49

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα. Θα φτιάξω άμεσα τον πίνακα που προτείνετε και μόλις το κάνω θα ανεβάσω εκ νέου την ΒΔ. Πιστεύω πως για στατιστικούς λόγους στην βάση θα πρέπει να μπορώ να καταχωρώ τις τιμές μου χωρίς αυτές να επηρεάζονται απο το όριο. Με βάση αυτό θα ήταν προτιμότερο η διαφοροποίηση να γίνεται κατα την εξαγωγή στο word. Ταυτόχρονα όμως συνειδητοποιώ ποσο χρήσιμη είναι η ενοποίηση των βάσεων μου.

Ευχαριστώ ολους πολύ οχι μόνο για τον χρόνο σας αλλά που βοηθάτε να πηγαίνουμε την σκέψη μας και την δουλεία μας ενα βήμα πιο κάτω.

Ανθή.

Tasos 31-03-12 14:21

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Ανθή!

Υποθέτοντας ότι τα ονόματα των πεδίων του πίνακα είναι ίδια με τα ονόματα των πεδίων της φόρμας,
έκανα λόγο για ένα πίνακα με τα ονόματα των πεδίων του πίνακα "DEDOMENA".
Δεν είχα προσέξει ότι για να μην υπάρξει κυκλική αναφορά στα πεδία σου τους είχες προσθέσει το "tel" στο όνομα τους.

Έτσι, στον πίνακα "lowrange που περιέχει το συνημμένο σου τα ονόματα των πεδίων τροποποιήθηκαν με ερώτημα για να ταιριάζουν με αυτά της φόρμας.

Επίσης στον πίνακα προστέθηκαν τα πεδία:
wd_Row
wd_Column

Έτσι μπορείς να περάσεις τις συντεταγμένες των κελιών του εγγράφου Word κατευθείαν στον πίνακα αντί να ανοίγεις κάθε φορά την ιδιότητα "Ετικέτα" του κάθε πεδίου της φόρμας.

Για να απλοποιηθεί ακόμα περισσότερο η διαδικασία αυτή μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια φορά το επισυναπτόμενο αρχείο SetAccFields.doc που θα σε γλυτώσει από πολύ δουλειά.

Το αρχείο αυτό περιέχει κώδικα που εκτελείται με το πάτημα του κουμπιού "Update Access Table Fields" και φροντίζει να γράψει τις συντεταγμένες των κελιών του στις αντίστοιχες εγγραφές wd_Row και wd_Column του πίνακα "lowrange".

Θα μείνουν ελάχιστα πεδία που θα πρέπει να αντιστοιχίσεις με το χέρι.

Αφού τακτοποιήσεις τις αντιστοιχίες στα πεδία wd_Row και wd_Column δοκίμασε το επίσης επισυναπτόμενο Anthi.accdb για να δούμε τι άλλο θα χρειαστούμε.

Φιλικά

Τάσος

agantos 03-04-12 08:47

Καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ!!! Εχώ ηδη κάνει τις αντιστοιχίσεις και το μελετάω. Εχω ενθουσιαστεί τόσο που εαν δεν προλάβω να το δω καλά στην δουλειά θα το πάρω στο σπίτι!!!! Μεγάλη θυσία!
Ευχαριστώ τοοοοοοοοοοοοοοοοοσο πολύ!!!!

agantos 18-04-12 10:54

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα!!!

Μελέτησα το αρχείο που με στείλατε και ομολογώ οτι είναι οτι ακριβώς ζητούσα. Προσπάθησα να κάνω κάποιες αλλαγές ωστε να ειναι απόλυτα λειτουργικό αλλά απέτυχα οικτρά :oooops:
Θα ηθέλα εαν μπορέσετε κάποια στιγμή τα εξής:
Ο κωδικός του δείγματός να αλλάζει και στο υποσέλιδο.
Στόν πρώτο πίνακα να μπορώ να συμπληρώνω και τα υπόλοιπα πεδία. (το δοκίμασα με τις ετικέτες αλλα εβγαζε σφάλμα)
και τα αποτελέσματα του δευτέρου πίνακα να έχουν απαραιτητα 2 δεκαδικά ψηφία.

Σκεφτόμουν :hmm:, έτσι όπως το είδα, στον πίνακα που μπαίνει το word εαν θα μπορούσαμε να εχούμε περισσότερα του ενός και να επιλέγουμε κατα βούληση πιο word θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Αυτό το τελευταίο είναι μια εμπνευσή που εσείς μου προκαλέσατε.

Ευχάριστω για τον χρόνο και τον κόπο που ηδη έχετε αφιερώσει καθώς και για αυτόν που επέται :byebye:.

Dangel82 18-04-12 15:54

3 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά!!

Έκανα ένα γρήγορο πέρασμα των απαντήσεων του post και έχω να προσθέσω κι εγώ κάποιες ιδέες..

Αρχικά να πω πως συμφωνώ με τον Γιώργο(kapetang) στο θέμα της υλοποίησης και σχεδίασης της βάσης.

Αυτό που νομίζω πως θα πρέπει να γίνει είναι το εξής:
- ένας πίνακας με τα φυτοφάρμακα
- ένας πίνακας με τα όρια των μετρήσεων για τα φυτοφάρμακα
- ένας πίνακας για τις μετρήσεις των φυτοφαρμάκων με κύριο κλειδί την ημερομηνία ώστε να υπάρχει ιστορικό των μετρήσεων
- εάν οι μετρήσεις γίνονται για κάποιον, π.χ. πελάτη, τότε θα ήταν καλό να υπάρχει και ένας πίνακας πελατών ώστε να έχουμε το πλήρες αρχείο μετρήσεων για τον καθένα

με την κατάλληλη σύνδεση των παραπάνω πινάκων θα μπορέσουμε εύκολα να έχουμε μια πλήρη βάση με αυτά που αφορούν πελάτες μετρήσεις και φυτοφάρμακα.

Απο εκεί και πέρα, μπαίνει ο κώδικας του Τάσου και εξάγεις τα αποτελέσματα σε Word.

Ιδέα#1: Δεν θα ήταν ωραίο να εκτυπώνεις σε κάποιον εκτυπωτή pdf (απο κάποια έκθεση) ώστε να έχεις και το σχετικό αρχείο σε pdf και αρχειοθετημένο κάτω απο τον πελάτη ή την μέτρηση που θέλεις? (βλέπε ιδέα#2)

Ιδέα#2: Θα ήταν καλό να προσθέσουμε και έναν ακόμα πίνακα όπου το θέλουμε (π.χ. Πελάτες ή φυτοφάρμακα) ώστε να "κρεμάσουμε" κάποια αρχεία ή και εικόνες απο κάτω.

Αυτά απο εμένα,

αν θέλεις κάνε μια περιγραφή (εκτενή αν γίνεται για τον σκοπό της βάσης που φτιάχνεις, ώστε να το δούμε πιο ειδικά..)

Παραθέτω κάποιες εικόνες σχετικά με τα παραπάνω..
;)

Η ώρα είναι 15:52.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2