Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε ολους Σε ένα ερώτημα έχω 2 πεδία το A έχει τιμές ναι/όχι το 2έχει ημερομηνία θέλω όταν το B πεδίο έχει τιμή τότε το 1 πεδίο να γίνεται ναι Σημ. (το 1 πεδίο έχει προεπιλεγμένη τιμή 0 ) στο 1 πεδίο στα κριτήρια έγραψα την εντολή =IF(OR([B]<>"";[B]<>0);ΝΑΙ;ΟΧΙ) παρακαλώ μία ιδέα ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα Γιατί δεν τοποθετείς μέσα στον πίνακα ένα πεδίο τύπου ΝΑΙ/ΟΧΙ, το οποίο να ενημερώνεται κάθε φορά που το πεδίο ημερομηνίας λαμβάνει τιμή ; Δεν εργάζεσαι μέσω φόρμας; Αν όχι καλύτερα να δεις μήπως πρέπει να ασχοληθείς με το Excel. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα ευχαριστώ για την απάντηση σου Δεν έχω εργάζομαι σε forma το πεδίο ναι όχι υπάρχει στον πινακα Το ερώτημα προέρχεται από τον πινακα και προσπάθησα να το βάλω στο κριτήριο του πεδίου ναι όχι διότι αυτό το πεδίο θα παίρνει ενημερώνεται εάν έχει τιμή το άλλο Μήπως υπάρχει και άλλος τρόπος (καθώς άσχετος εμέ)"εχαριστω"!!!! |
| ||||
| ||||
![]()
Κώστα, Ανέβασε τον πίνακά σου με 4-5 εγγραφές και περιέγραψε τι θες επι της εικόνας του πίνακα που και εμείς θα βλέπουμε. Ομολογώ οτι δεν κατάλαβα αν χρησιμοποιείς φόρμα ή όχι... Περιμένουμε να δώσεις συνέχεια... Νίκος Δ. |
| |||
| |||
![]()
Ο πινακας αποθήκη έχει a/AEXOFL(ΝΑΙ/ΟΧΙ) v/DATEEXIT Το ερώτημα ΚΙΝΗΣΕΙΣ προέρχεται από το πινακα και έχει τα 2 παιδιά .Αυτό που ζητάω είναι όταν DATEEXIT Το AEXOFL να είναι ΝΑΙ Αν δεν έχει να είναι ΟΧΙ |
| |||
| |||
![]()
Δεν χρησιμοποιώ forma
|
| ||||
| ||||
![]()
Κώστα Αυτές τις λιγοστές ημερομηνίες που εμφανίζονται στον πίνακα, πώς τις πέρασες; Άνοιξες τον πίνακα και αφού βρήκες την κατάλληλη γραμμή και στήλη, έγραψες τις ημερομηνίες; Μήπως κάτι άλλο ; Πας να φτιάξεις κάτι που αφορά Αποθήκες - Πελάτες - Μεταφορές. Πρόκειται για μια σύνθετη εφαρμογή που απαιτεί σχεσιακή δομή (σύνδεση μεταξύ πινάκων). Κάτι τέτοιο δεν βλέπω. Ας περιμένουμε και τα άλλα μέλη του Forum να πουν την γνώμη τους. Κατέβασε την βάση σου και άλλαξε τηλέφωνα - ονόματα - Διευθύνσεις, ώστε τα στοιχεία αυτά να είναι εικονικά. Αναμένω απάντηση στο πρώτο ερώτημα που έθεσα... Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
![]()
Φιλε Νίκο ανεβάζω τη βάση μου αυτό που φτιάχνω είναι Αποθήκες Πελάτες Μεταφορά έκδοση παραστατικών η δουλειά μου είναι μαζική πχ παραλαβή 100 πελατών=200 τεμάχια,100 τηλεφωνήματα που καταχωρούνται σε ημερομηνίες,και τα ανάλογα παραστικά (το ανάλογο κατά την επιστροφή) τους πίνακες αποθήκη πελάτες δρομολόγιο τους έχω εισάγει από DBf ενός προγράμματος MSDOS) Τώρα στο ερώτημα κινήσεις εάν ενημέρωνα το AEXOF Από το DATEEXIT αυτόματα θα μπορούσα να διαλέξω από τη forma ΚΙΝΗΣΕΙΣ κάποιο τεμάχιο να μη εξοφλήθη και να μη το πάρω σε εκτύπωση Όλα αυτά τα έχω φτιάξει αποκλειστικά από παραδείγματα και ερωτήσεις του FORUM (άρχισα να διαβάζω ACCESS έχω πολύ δρόμο ) |
| |||
| |||
![]()
Της ημερομηνίες DATEXIT τις τοποθετώ
|
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Κώστα, η ΒΔ που ανέβασες μάλλον παρουσιάζει αδυναμίες στη σχεδίαση. Θα σου πρότεινα, πριν απ’ όλα, να ασχοληθείς με τη βελτίωση της σχεδίασης της βάσης, αφού μελετήσεις προσεκτικά το παρακάτω άρθρο. Βασικές αρχές σχεδίασης βάσης δεδομένων - Access - Office.com Σχετικά με το ζητούμενο: 1. Οι τιμές του πεδίου «EOXOFL» προσδιορίζονται από τις τιμές του πεδίου «dateexit». Το πεδίο «EOXOFL», ως υπολογιζόμενο, δε χρειάζεται. Αντί να εμφανίζεις τις εγγραφές που έχουν τιμή ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο πεδίο «EOXOFL», ισοδύναμα μπορείς να εμφανίζεις τις εγγραφές στις οποίες το πεδίο «dateexit» είναι not is Null ή is Null. 2. Αν για κάποιο λόγο θέλεις και το πεδίο «EOXOFL», έχω προσθέσει το ερώτημα ενημέρωσης «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ_EOXOF» το οποίο, όταν τρέξει (διπλό κλικ), αλλάζει τις τιμές του πεδίου «EOXOFL» ανάλογα με τις τιμές του «dateexit». Φιλικά/Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενημέρωση πεδίου απο άλλο αντικείμενο | th3_b3st | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 07-10-16 08:01 |
[ Πίνακες ] Επαναφορά πεδίου από άλλο πίνακα | Alexandraadami | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-07-15 20:37 |
[ Φόρμες ] Συμπλήρωση πεδίου από άλλο πίνακα | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 28-04-14 16:31 |
Ενημέρωση Πεδίου από άλλο με δυνατότητα καταχώρησης νέας τιμής | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-03-12 21:25 |
[ Πίνακες ] Αυτόματη εγγραφή πεδίου από άλλο πεδίο | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 01-02-10 07:13 |
Η ώρα είναι 03:02.