| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να κάνω μια σχετικά δύσκολη ερώτηση. Έχω μια ηλεκτρονική ζυγαριά η οποία διαθέτει σύνδεση για pc μέσω σειριακής θύρας. Επίσης έχω και ένα λογισμικό (ένα exe αρχειάκι) το οποίο μου δείχνει στο pc τα κιλά που υπάρχουν στη ζυγαριά. Το λογισμικό αυτό έχει δημιουργηθεί με visual basic αλλά δεν έχω τον κώδικα. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Γίνεται στην access να δημιουργήσω μια Λειτουργική μονάδα η οποία να διαβάζει την τιμή της σειριακής θύρας? |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα! Βασίλη, το να συνδέσεις την Access με την είσοδο RS232 δεν αρκεί για να διαβάσεις τα δεδομένα που στέλνει κάποια συσκευή. Θα πρέπει να κοιτάξεις στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή της ζυγαριάς αν υπάρχει κάποιος κώδικας σε VB που θα σου επιτρέψει να διαβάζεις τα δεδομένα μεσω της θύρας COMx. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Ok Τάσο σευχαριστώ. Το περίμενα ,απλά σκέφτηκα να κάνω μια ερώτηση για να σιγουρευτώ. Με εκτίμηση Βασίλης |
|
| |||
| |||
|
Γειά σας, Λίγο καθυστερημένα επιλέγω να απαντήσω! Βασίλη, όπως σωστά είπε ο Τάσσος, πρέπει να ψάξεις στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή για κώδικα VB ή κάποιο εγχειρίδιο ως προς την δομή και την γλώσσα που χρησιμοποιεί η θύρα RS232 για να επικοινώνεί. Δηλ. μπορεί η θύρα RS 232 να στέλλει τα δεδομένα της σε byte ή string arrays. Σε γενικές γραμμές μιλώ, θα ήταν καλό να έβρισκες VBA κώδικα για την βάση δεδομένων σου ώστε να διαβάζεις απο την RS232 τα εισερχόμενα δεδομένα σαν BYTE ή string arrays και να τα παρουσιάζεις μετά σε κάποια φόρμα. Ισως να μην είναι τόσο απλός και ''ωμός'' ο τρόπος που επικοινωνεί η ζυγαριά σου αλλά αν σου είναι εύκολο θα μπορούσες να το δοκιμάσεις. Καλημέρα.. Ανδρέας Α. |
|
| |||
| |||
|
Σευχαριστώ πολύ Ανδρέα για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον. Τελικά βρήκα ένα πρόγραμμα exe από τον κατασκευαστή και κατάφερα να το προσαρμόσω στην εφαρμογή μου. Να είστε καλά και καλή χρόνια σε όλους. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| access διάβασμα παλμό γεννήτρια | Αννατζικ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 03-04-16 11:40 |
| [ Φόρμες ] ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 05-11-11 09:21 |
| Διάβασμα τιμής από αρχείο txt | vassilism | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 02-11-11 15:50 |
| Διάβασμα τιμής απο πεδίο του 1ου Record ενός πίνακα - DAO | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 10-04-09 13:25 |
Η ώρα είναι 05:37.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο