| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Χαίρετε και καλώς σας βρήκα μιας και είναι η πρώτη φορά που γράφω, είμαι κάπως αρχάριος στην access, καθώς είναι η πρώτη φορά που τη χρησιμοποιώ. Λοιπόν, αρχίζω: έχω μία βάση η οποία έχει 9 πίνακες και τις αντίστοιχες φόρμες για κάθε πίνακα. Οι πίνακες αποθηκεύουν δεδομένα για ένα πελάτη. Για παραδειγμα, η πρώτη φόρμα αποθηκεύει τα βασικά δεδομένα του πελάτη (ονομα, τηλεφωνο, αφμ κτλ), ενώ οι υπόλοιποι διάφορα άλλα όπως φορολογικά στοιχεία, οικογενειακά κτλ. Ολοι οι πίνακες έχουν το ίδιο κλειδί, το οποίο είναι το ΑΦΜ. Αυτο που θέλω να κάνω είναι οταν δημιουργώ μία νέα εγγραφή στον πίνακα με τα Βασικά στοιχεία, αυτόματα να δημιουργείται στους υπόλοιπους πίνακες μία νέα εγγραφή που το μόνο που θα περιέχει θα είναι το ΑΦΜ, δηλαδή το κλειδί. Δηλαδή θέλω το πεδίο του ΑΦΜ του πρώτου πίνακα, να αντιγράφεται σε όλους τους υπόλοιπους αυτοματα. Παρότι υπάρχει η επιλογή όταν δημιουργείς σχέσεις μεταξύ πινάκων να ορίσεις "διαδοχική ενημέρωση σχετικών εγγραφών". Το έχω επιλέξει, δεν δουλεύει με το τρόπο που θέλω. Δηλαδή, αν και δημιουργώ νέες εγγραφές μέσα από τη φόρμα, δεν δημιουργείται νέα εγγραφή στους άλλους πίνακες, Υπάρχει κάποιος που να έχει μια ιδέα πως μπορεί να γίνει αυτο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Ενημέρωση δύο πεδίων από σύνθετο πλαίσιο | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 02-10-12 19:22 |
| [ Φόρμες ] Αυτόματη ενημέρωση πεδίων φόρμας | ypanagis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 25-06-12 13:50 |
| [ Υποφόρμες ] Διαδοχική Ενημέρωση | stelianta | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-02-12 12:38 |
| Ενημέρωση πεδίων από δευτερεύουσα φόρμα | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 08-08-11 11:07 |
Η ώρα είναι 02:46.

Θεματικός Τρόπος