| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, Έχω φτιάξει μία έκθεση και σε κάποιο text box κάνω αθροίσματα και υπολογισμούς. Θέλω όταν το αποτέλεσμα ειναι μηδέν να μην εμφανίζεται η εγγραφή. Προσοχή δεν είναι πεδίο είναι ένα απλό text box στο οποίο έχω και πράξεις με αθροίσματα. Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Βασίλη, καλωσόρισες στο φόρουμ. Αν κατάλαβα το ερώτημα, θα μπορούσες να βασίσεις την έκθεση σε ένα ερώτημα, που θα περιέχει τα πεδία της έκθεσης και ένα υπολογιζόμενο πεδίο αντίστοιχο (θα κάνει τους ίδιους υπολογισμούς) του Text Box, στο οποίο θα έβαζες κριτήριο: <>0. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Κάπως έτσι. Πιο αναλυτικά φαντάσου ότι το αποτέλεσμα που παίρνω στην οθόνη είναι ένας πίνακας όπως παρακάτω. KODIKOS ONOMA Κείμενο19 74 βασιλης 750 33 νικος 0 54 σπύρος 0 75 λάκης 730 76 δημητρης 1260 34 σοφία 0 77 σακης 200 78 ελενη 4000 Οι γραμμές με κωδικό 33, 54, και 34 όπου το πεδίο κείμενο19 είναι 0 δεν θέλω να εμφανίζονται στην προεπισκόπηση και εκτύπωση της έκθεσης. Εδώ σου δείχνω το περιέχομενο του πεδίου. =(Άθροισμα([TIMIMONADAS]*[POSOTITA]))-[EKPTOSI]-[PROKATAVOLI]-[DOSI1]-[DOSI2]-[DOSI3]-[DOSI4]-[DOSI5]-[DOSI6]-[DOSI7]-[DOSI8]-[DOSI9]-[DOSI10] Εννοείται πως εχω φτιάξει μια αναφορά που βασίζεται σε κάποιο ερώτημα στο οποίο υπάρχουν τα πεδία που εμφανίζονται στον παραπάνω τύπο. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, βασιλης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Βασίλη και καλωσόρισες και από μένα! Έστω ότι το ερώτημα (ας πούμε "Ερώτημα1") πάνω στο οποίο βασίζεται η έκθεση σου περιέχει το πεδίο: MySum: (Άθροισμα([TIMIMONADAS]*[POSOTITA]))-[EKPTOSI]-[PROKATAVOLI]-[DOSI1]-[DOSI2]-[DOSI3]-[DOSI4]-[DOSI5]-[DOSI6]-[DOSI7]-[DOSI8]-[DOSI9]-[DOSI10] Μια λύση είναι να δημιουργήσεις ένα δεύτερο ερώτημα ("Ερώτημα2") που θα παίρνει όλα τα πεδία του ερωτήματος "Ερώτημα1" όπου στο πεδίο"MySum" θα χρησιμοποιήσεις το κριτήριο "<>0" . Κατόπιν θα πρέπει να συνδέσεις το και να το συνδέσεις την έκθεση με το "Ερώτημα2". Έτσι δεν θα χρειαστείς υπολογισμένο πεδίο στην έκθεση. Ελπίζω να κατάλαβα σωστά το ζητούμενο! Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Βασίλη, η ύπαρξη 10 πεδίων ([DOSI1], [DOSI2], ..., [DOSI10]) για την καταχώρηση των δόσεων αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι η ΒΔ παρουσιάζει αδυναμίες στη σχεδίαση. Τέλος πάντων, ελπίζω να μπορέσεις να εφαρμόσεις τη λύση του Τάσου, αλλά, αν δεν τα καταφέρεις, θα βοηθούσε να ανεβάσεις, σε προβολή SQL, το ερώτημα στο οποίο βασίζεται η έκθεση ή καλύτερα ένα δείγμα της ΒΔ με την έκθεση, το ερώτημα και τους αντίστοιχους πίνακες. Φιλικά/Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Τιμή πεδίου απο πίνακα | gaz_manos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 25-11-15 19:24 |
| Εμφάνιση - Απόκρυψη στοιχείων σε έκθεση | pctechdr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-06-15 22:38 |
| Αυτοματη ενημερωση πεδιου βαση τελευταιας εγγραφης | tzvangel | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-10-14 15:11 |
| [ Φόρμες ] Μαζική απόκρυψη πεδίου | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-12-13 20:01 |
| [VBA] Απόκρυψη σειρών με τιμή 0,00 | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 03-12-10 20:22 |
Η ώρα είναι 08:01.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο