| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους και από εμένα. Είμαι αρκετά νέος χρήστης της Access και έχω μια δυο απορίες που αφορούν τις εκθέσεις (ή report, είμαι χρήστης αγγλικού πακέτου και πιστέψτε με δουλεύοντας χρόνια αγγλικά περιβάλλοντα "ζορίστηκα" να μεταφράσω το report σε έκθεση ) Έχω λοιπόν ένα πίνακα με 10 πεδία εκ των οποίων το ένα είναι DATE. Θέλω να παίρνω ένα report όπου όταν το τρέχω να με ρωτάει 'από έως ημ/νια' και να μου φέρνει μόνο τις έγγραφες που είναι μέσα σε αυτές τις ημ/νιες. Επίσης θα ήθελα στην αρχή κάθε γραμμής να βάλω έναν α/α. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα 1) Θα μπορούσες να στηρίξεις την έκθεση σε ένα παραμετρικό ερώτημα με όλα τα πεδία του πίνακα, πληκτρολογώντας στην περιοχή των κριτηρίων της στήλης με την ημερομηνία την έκφραση: Between [Ημερομηνία από:] And [Ημερομηνία έως:] 2) Σε προβολή σχεδίασης της έκθεσης δίπλα στα άλλα πεδία πρόσθεσε ένα αδέσμευτο πλαίσιο κειμένου (πχ txtCount) και στο φύλλο ιδιοτήτων δώσε στις ιδιότητες «Προέλευση στοιχείου ελέγχου» και «Τρέχον άθροισμα» τιμές : =1 και Για την ομάδα, αντίστοιχα. Φιλικά/Γιώργος |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Αγαπητέ Γιώργο, μπορείς επίσης-πέρα από τη λύση που πρόσφερε ο φίλος Γιώργος- να φτιάξεις ένα κουμπί στην φόρμα σου και στο συμβάν "Με το κλικ", να μεταφέρεις τον κώδικα ; Κώδικας:
Private Sub Command1_Click()
Dim SDate As Variant
Dim EDate As Variant
SDate = InputBox("Δώσε αρχική ημερομηνία", "ΕΛΕΓΧΟΣ")
EDate = InputBox("Δώσε Τελική ημερομηνία", "ΕΛΕΓΧΟΣ")
If Len(SDate) = 0 Or Len(EDate) = 0 Then Αλλαγή γραμμής (υπόδειξη Τασου...) If not isDate(Sdate) or not isDate(EDate) then
MsgBox ("Απαιτούνται κι οι δυο ημερομηνίες !"), vbInformation, "Ελεγχος"
Exit Sub
End If
Dim sinthiki$
sinthiki = "[imera] Between #" & Format(SDate, "mm\/dd\/yyyy") & "#" & _
" and #" & Format(EDate, "mm\/dd\/yyyy") & "#"
DoCmd.OpenReport "Rptdokimi", acViewPreview, , sinthiki
End Sub
Με εκτίμηση Νίκος Δ. Υστερολόγιο: Η ημερομηνία αποτελεί 'αγκάθι' σε ζητήματα SQL, σύγκρισης, φιλτραρίσματος,... Αυτός είναι ο λόγος που έγραψα λίγη VBA! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 17-03-11 στις 10:53. |
|
| |||
| |||
|
Καλημερα, οι λυσεις σας ήταν πολυ καλές και σας ευχαριστω και τους δυο |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Γιώργο καλωσόρισες στην παρέα μας! Θα ήθελα να συμπληρώσω: Ένας τρόπος να ελέγξουμε την ύπαρξη και την εγκυρότητα μιας ημερομηνίας ή ώρας ή και των δύο, είναι η χρήση της συνάρτησης IsDate() και επιστρέφει True ή False. πχ.: Κώδικας: If IsDate(Έκφραση) Then.... ή If Not IsDate(Έκφραση) Then.... Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα! Μπορεί κάποιος να μού πεί αν κατι ανάλογο μπορώ να κάνω με Συναρτήσεις, στο EXCEL? |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας. | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 27-12-13 13:38 |
| [VBA] Εύρεση ημερομηνίας κατά το άνοιγμα | JSARAK2001 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-04-12 12:40 |
| [Γενικά] Εισαγωγή ημερομηνίας | dsakellaris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 09-02-12 07:59 |
| [ Εκθέσεις ] Επιλογή Πεδίων κατά την Εκτύπωση Έκθεσης | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 10-10-11 12:33 |
| [Excel07] Εισαγωγή ημερομηνίας | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-05-11 23:53 |
Η ώρα είναι 04:48.

) Έχω λοιπόν ένα πίνακα με 10 πεδία εκ των οποίων το ένα είναι DATE. Θέλω να παίρνω ένα report όπου όταν το τρέχω να με ρωτάει 'από έως ημ/νια' και να μου φέρνει μόνο τις έγγραφες που είναι μέσα σε αυτές τις ημ/νιες. Επίσης θα ήθελα στην αρχή κάθε γραμμής να βάλω έναν α/α. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο