![]() |
Σχετικά με τnν procedure 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα και πάλι σε όλους τους φίλους του forum. Το προβλημά μου είναι σχετικά με τις διαδικασίες.Μου βγάζει σφάλμα procedure too large.Πόσο χώρο πιάνει μια διαδικασία.Στην επισύναψη που στέλνω εχει 3 χάρτες δωματίων στον ένα χάρτη βλέπουμε κρατήσεις ανα 10 ημερες.Στον άλλο εναι μεγένθυση του προηγούμενου και στο τρίτο που είναι το ζητούμενο εχω μετατρέψει το χάρτη για να βλέπουμ κρατήσεις για 30 ημέρες.Αλλά βγάζει σφάλμα procedure too large.Τι κάνουμε σάυτές τις περιπτώσεις; Φιλικά Αλεξανδρος |
Αλέξανδρε καλημέρα! Μια Procedure δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 64 kb ( Περιορισμός στη VB )!! Στο παράδειγμα που ανέβασες η διαδικασία Sub Xartis(arxdomatio, arximera) έχει σχεδον διπλάσιο μέγεθος (121 kb περίπου)! Δεν υπάρχει πρόβλημα να διασπάσεις τη μια διαδικασία σε περισσότερες μικρότερες από 64 kb. Όμως το πρόβλημα σου βρίσκεται στη σχεδίαση της φόρμας και κρίνοντας από τη φόρμα μάλλον και της βάσης! Δεν είναι η σωστή προσέγγιση να γράφεις για κάθε αντικείμενο στη φόρμα σου ξεχωριστές διαδικασίες και συμβάντα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις διαφορετική τεχνική. Τί ακριβώς, δεν μπορώ να σου πώ αφου δεν βλέπω τη βάση σου. Φιλικά Τάσος |
1 Συνημμένο(α) Tάσο Καλησπέρα Στέλνω την βάση σε DEMO .To μόνο που μπορείς να δεις είναι η δομή του προγραμματος.Για ευνοητους λόγους δεν μπορώ να στείλω στον αέρα ανοικτή τη βάση.Ετσι για να δείς πώς είναι η βάση.Και ίσως ετσι αν μπορείς να βοηθήσεις λέγοντας κάποιο τρόπο. Φιλικά Αλέξανδρος |
Τάσο Ξέχασα να σου δώσω το Username :Alexandros Passwort: [arta] Aλέξανδρος |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στην παρέα Αλέξανδρε, στην πρώτη βάση (*.mdb) που ανέβασες δεν άφησες τους πίνακες και τα ερωτήματα που σχετίζονται με τον κώδικα που δημιουργεί τα προβλήματα και έτσι δεν μπορεί να δοκιμαστεί. Στη δεύτερη (*.mde) δεν μπορεί να έχουμε τις φόρμες σε προβολή σχεδίασης για να δούμε τα ονόματα των στοιχείων ελέγχου των φορμών και φυσικά ούτε μπορούμε να τροποποιήσουμε τον κώδικα. Στη ΒΔ που επισυνάπτω «XARTIS2.mdb» και στη διαδικασία «Sub Xartis(arxdomatio, arximera)» που είχε υπερβολικό μέγεθος (πάνω από το επιτρεπόμενο) θα δεις οδηγίες και μια τροποποίηση του κώδικα που περιορίζει ριζικά το μέγεθος της προβληματικής διαδικασίας (κάτω από το μέγιστο όριο). Με τους περιορισμούς που μας επέβαλες δεν μπόρεσα να δοκιμάσω τον προτεινόμενο κώδικα, πιστεύω όμως πολύ εύκολα θα μπορούσες να τον προσαρμόσεις. Καλή συνέχεια Φιλικά/Γιώργος |
Καλησπέρα Γιώργο Ευχαριστώ για τη βοηθειά σου θατο κοιτάξω το βράδυ, να δω θα κάνω κάτι;Αύριο θα απαντήσω για απορίες η και εντυπώσεις όπως πάντα. Φιλικά Αλέξανδρος |
2 Συνημμένο(α) Γιώργο καλημέρα Καλό μήνα σε όλους δεν είναι ψέμα το ότι τα κατάφερα(Πρωταπριλιάτικο) Όπως και ο Τάσος έτσι και εσύ Γιώργο για μιά ακόμη φόρα μεγαλούργησες.Μορφοποίησα τον χάρτη δωματίων προσάρμοσα τον κώδικα που μου έδωσες. Εγώ είχα για κάθε διαδικασία τεράστιο κώδικα αλλα όπως και άλλη μια φορά στο έχω πει οτι εμείς μια σελίδα κώδικα και τίποτα εσύ με 3 γραμμές και το pc χορεύει.Τα έκανα όλα αυτά άλλαξα και ένα reference.Και εμφανίζει το χάρτη κανονικα.Τελικά περιόρισες τα κβ με κώδικα.Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μου γυρίζει τα δωμάτια σε επόμενα δηλαδή να βγάζει απεριόριστα όπως είχα στον προηγούμενο χάρτη,Δεύτερον εάν δεν υπάρχει κανένα δωμάτιο κλεισμένο δεν ανοίγει ο χάρτης δωματίων.Όταν κλείνω δωμάτιο[Booking] ανοίγει.Στέλνω ένα συννημένο την βάση διορθωμένη και δεύτερη βάση τον κώδικα που χρησιμοποίησα μήπως χρειαστεί συμπλήρωση ώστε να έχει απεριόριστα δωμάτια για καταχώριση.Πιστεύω κάτι με το loop θέλει για να σε πάει στα επόμενα 25 δωμάτια.. Επίσεις να ρωτήσω και κάτι άλλο.Θέλω ναβάλω 12 κουμπιά εντολής που να αντιστοιχεί σε κάθε μήνα; η να βάλω 12 checkbox με τους μήνες ώστε να φιλτραρει και να δείχνει με το πάτημα την πρώτη του κάθε μήνα και αντιστοιχα. Πώς πρέπει να το κάνω αυτό; Φιλικά Αλέξανδρος |
Καλησπέρα Αλέξανδρε, σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όπως επισήμανα και στο προηγούμενο μήνυμά μου τα αρχεία που ανεβάζεις δε διευκολύνουν στον προσδιορισμό του προβληματικού κώδικα και στη διόρθωσή του. Σε μένα η φόρμα της ΒΔ «XARTIS3.mdb» δεν ανοίγει αφού δεν υπάρχουν οι πίνακες και τα ερωτήματα στα οποία βασίζεται, ο κώδικας της. Αν ανεβάσεις μία ΒΔ (*.mdb) μόνο με τη φόρμα «Χάρτη» και τους πίνακες και ερωτήματα που απαιτούνται για να λειτουργεί, ίσως να μπορούσα να βοηθήσω. Φιλικά/Γιώργος |
Καλησπέρα Γιώργο Θα κοιτάξω τι μπορώ να αφαιρέσω ώστε να λειτουργεί η φόρμα.Αλλά απο ότι βλέπω η φόρμα αυτή συνδέεται με όλες σχεδόν τις φόρμες.Θα κοιτάξω σε ευχαριστώ πάντως για όλη τη βοήθεια. Φιλικά Αλέξανδρος |
Αλεξανδρε καλο θα ηταν να κανεις copy ξανα τον κωδικα και να τον αποθηκευσεις προσωρινα σε ενα αρχειο *txt. Μετα να τον περασεις στο φορουμ ωστε να μην εμφανιζονται τα Ελληνικα σε "κινέζικα". |
1 Συνημμένο(α) Γιώργο λύθηκε το πρόβλημα.Σο επισυναπτόμενο txt γράφω επηξήγηση.Και πάλι ενα μεγάλο ευχαριστώ. Φιλικά Αλέξανδρος |
1 Συνημμένο(α) Πιθανόν λάθος αρχείο φόρτωσα και συγνώμη.Το στέλνω πάλι |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σ’ όλους Σε μία εφαρμογή διαχείρισης ξενοδοχείων, προκειμένου να διαπιστώνεται εύκολα αν ένα δωμάτιο είναι διαθέσιμο ή όχι μία συγκεκριμένη ημερομηνία, ο Αλέξανδρος (Alex) δημιουργήθηκε μία φόρμα με ένα πλέγμα πλαισίων κειμένου 32 γραμμών και 26 στηλών (32*26=832 πλαίσια κειμένου). Στο παραπάνω πλέγμα η πρώτη γραμμή (τίτλοι στηλών) περιέχει τους αριθμούς ενός σετ 25 δωματίων και η πρώτη στήλη (τίτλοι γραμμών) 31 ημερομηνίες αρχίζοντας από την 1 του μήνα. Το χρώμα (λευκό ή ερυθρό) στο κελί διασταύρωσης δείχνει αν ένα δωμάτιο τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι διαθέσιμο ή όχι. Επειδή τα δωμάτια μπορεί να υπερβαίνουν τα 25, που υπάρχουν στη φόρμα, εκτός από τα κουμπιά επιλογής του επιθυμητού μήνα, έπρεπε να υπάρχουν κουμπιά για να φορτώνουν και το κατάλληλο σετ δωματίων. Στο προηγούμενο μήνυμά μου παρουσίασα κάποιες προτάσεις για τη μείωση του όγκου του κώδικα που δημιούργησε ο Αλέξανδρος (ξεπερνούσε το ανώτερο όριο μιας διαδικασίας ) χωρίς να μπορέσω να τις δοκιμάσω γιατί η προβληματική φόρμα δεν άνοιγε (δεν υπήρχαν στη σχετική ΒΔ οι αναγκαίοι πίνακες και τα ερωτήματα). Επειδή το πρόβλημα παρουσιάζει γενικότερο ενδιαφέρον στη ΒΔ, που επισυνάπτω βελτίωσα τον κώδικα, πρόσθεσα τους πίνακες «tblRooms», «tblCustomers» και «tblRoomsLet» με στοιχεία για τα δωμάτια του ξενοδοχείου, τους πελάτες και τις κρατήσεις και το ερώτημα «qryRoomsLet» και έτσι η σχετική φόρμα ανοίγει. Μπορούν συνεπώς τα μέλη του φόρουμ να ανοίξουν τη φόρμα να τη δοκιμάσουν και να μελετήσουν το σχετικό κώδικα. Η λύση (φόρμα χάρτης των δωματίων) για την παρακολούθηση της διαθεσιμότητας των δωματίων είναι εποπτική αλλά παρουσιάζει αδυναμίες, όπως: 1) Πολύ δουλειά για την χειροκίνητη προσθήκη των χειριστηρίων στη φόρμα. 2) Μειωμένη ταχύτητα. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν και περιμένω καλύτερες λύσεις. Φιλικά/Γιώργος |
Καλημέρα Γιώργο Αν είμαστε 10 ώρες στο PC την ημέρα τώρα θα τις κάνουμε 24.Τελικά έκανες πολύ δουλειά και συμπλήρωμα αυτο που ήθελα.Αλλά βλέπω τόση απλότητα στη σχεδίαση που έμεινα αναυδος.Βέβαια εχεις κώδικα στη φόμα τελείως διαφορετικό που εμείς δεν γνωρίζουμε ,τουλάχιστον εγώ.Ότι έκανα το έκανα χειροκίνητα.Θέλω να τονίσω και εγω σε όποιον επιχειρήσει να έχει οπτική εικόνα στη φόρμα με περισσότερα απο 25 δωμάτια δεν θα μπορέσει ,δεν χωράει περισσότερα απο τόσα στοιχεία ελέγχου.Γιαυτό και ίσως αργεί πιστεύω η φόρμα.Εγώ πιστεύω ότι μπορώ να πώ πρώτος ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί για μια ακόμη φορά είναι σίγουρο ότι βοηθήθηκα. Φιλικά Αλέξανδρος |
1 Συνημμένο(α) Ορμώμενος από τις σκέψεις του Γιώργου προσπάθησα να δώσω μια διαφορετική λύση. Σχηματίζω ενάν πίνακα ημερομηνιών "MonthDates" για το διάστημα που θελουμε να επεξεργαστούμε (εγώ τον έκανα με το χέρι <<έλλειψη χρόνου>>) θα μπορούσε να γίνει με VBA. Δημιουργούμε ενα ερώτημα "RoomsperDate" που περιέχει όλες τις ημερομηνίες με όλα τα δωμάτια (31Χ172) και ενα flag 0 ή 1 για την διαθεσημότητα. Τέλος με έναν πίνακα διασταύρωσης "QryMap" έχουμε το επιθυμητο αποτέλεσμα σε 2 διαστάσεις. Δεν έχουμε περιορισμούς ούτε οριζόντια (δωμάτια) ούτε κάθετα ημερομηνίες. Τώρα νομίζω ότι με VBA δεν το εψαξα δεν ειμαι και πολυ καλός χρήστης μπορούμε να σχεδιάσουμε φόρμα (συνεχόμενες φόρμες) ή έκθεση μέ όλα τα δεδομένα του πίνακα η μερικά πχ 10 πρώτα ή 11-20 κλπ και να πάρουμε το επιθυμητο αποτέσμα χωρίς να χρειάζεται να γεμίσουμε όλη την φόρμα με πεδία. Το κατεβαζω ετσι σαν μια αρχικη ιδεα και θα επανελθω. Υπάρχουν έμπειροι χρήστες που ισως μπορουσαν να γραψουν πανω σ αυτο VBA Φιλικά Δημήτρης |
1 Συνημμένο(α) Συνεχισα την σκεψη μου και δημιουργησα και ενα πινακα με τα δωμάτια που θα συμετέχουν στον χάρτη "RoomsMap" (όπως αυτόν με τις ημερομηνίες). Και αυτος θα δημιουργείται με VBA. Εφτιαξα και μια φόρμα 20 δωματίων μπορει και να μεγαλώσει και ολα φαινονται να λειτουργουν σωστα. Τώρα πρέπει να προσθέσουμε λίγη VBA για την δημιουργία αυτών των 2 πινάκων και ολα οκ. Ετσι νομιζω τουλαχιστον Φιλικα Δημήτρης |
1 Συνημμένο(α) Εκλεψα κάποιες ετοιμες λειτουργιες του Γιωργου και ανεβαζω κατι ολοκληρωμενο Μπορουμε να αυξησουμε τα δωμάτια σε πολυ περισσοτερα ίσως 40 και τις ημερομηνιες οσο θελουμε. Στο παραδειγμα κρατησα την σχεδιαση του Γιωργου με μηνες Θα μπορουσε οι ημερομηνίες να ειναι "απο εως" και να εχουμε περισσοτερες εγγραφες Ισως καποιος μπορει να μεγαλωσει την φορμα και να βλεπει 100 δωματια με scroll Τελικά νομίζω ειναι μια καλη προσεγγιση που δεν σε περιορίζει και εχει πολυ λιγοτερα στοιχεια ελεγχου Φιλικά Δημητρης ΥΓ: Ισως καποιος πιο εμπειρος χρήστης θα μπορουσε να βελτιωσει τον κωδικα Αναμενουμε |
1 Συνημμένο(α) Καλημερα Βελτίωσα όσα μπορούσα Νομίζω δουλεύει καλά Αlex τσεκαρισε το και πες μας Φιλικά Δημήτρης |
Καλημέρα Δημήτρη Είσαι τρομερός τα κατάφερες τελικα δουλεύει και μάλιστα δεν αργεί καθόλου.Είναι καλύτερος τρόπος αυτός.Εγώ προσπαθούσα χθές να κάνω κάτι δικό μου που να έχει και τις μέρες τις εβδομάδας πάνω απο κάθε ημερομηνία.Επίσης καλο θα ήταν να υπάρχει και ένας άλλος χάρτης κρατήσεων δωματίων που να δείχνει τα δωμάτια κατακόρυφα και τις ημερομηνίες οριζόντια μαζί με τις ημέρες της εβδομάδας.Για ιδέα προτείνω τα εξής:Αυτά που έχω ξεκινήσει να κάνω αν και δεν έχω πολύ χρόνο Δηλαδή 3 φόρμες επιπλέον μία που να φαίνεται εάν προέρχεται ο πελάτης απο εταιρία εάν είναι απο γραφείο η απο group.Στο γκρουπ μπορεί να έχει πχ 3 εταιρίες κάθε εταιρία ένα χρώμα.(κίτρινο ,πράσινο, μπλέ)Καθώς θα κλείνεις το πελάτη θα τσεκάρεις εαν ειναι απο γρα φείο απο εταιρί η μεμονομένος πελατης.Ετσι μέσα στο χάρτη θα φαίνονται με διαφορετικα χρώματα και μπορείς να αναγνωρίζεις απο που προέρχεται. Αν κάνω κάτι θα το ανεβάσω.Καλή συνέχεια φίλε μου. Αλέξανδρος |
1 Συνημμένο(α) Για δες καποιες αλλαγες. Πιστευω να καταλαβα αυτο που θελεις Φιλικα Δημητρης |
Καλησπέρα στην παρέα Δημήτρη, βλέπω μεγάλη βελτίωση και χαίρουμε για τη δυναμική παρουσία σου στο φόρουμ. Εξάλλου διαθέτεις τα προσόντα: γνώσεις και διάθεση για προσφορά. Φιλικά/Γιώργος |
Παράθεση:
Μαθαινω μεσα απο εσας. ΥΓ: Οπως ειδες εκλεψα πολλες απο τις ιδεες σου :thumbup1: |
Δημήτρη καλησπέρα Μπράβο σου.Εσύ διαθέτεις γνώσεις απο VBA αρκετά .Nαί ακριβώςαυτό ήθελα αυτη θα ήταν η αναβάθμιση που θα έκανα..Εκτός απο αυτο το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για τα δικά μου δωμάτια είχα αρχίσει ενα παρομοιο σαν αυτο που έκανες και θα το ανεβάσω όταν τελειώσει.Ενα μέρος κάνω το χάρτη μόνο που θα έχει αναφορά και εκτύπωση..Έτσι μας έβαλε στα μεράκια ο Γιώργος να δουλέψουμε.Νάσαι καλά Γιώργο.Αλλά δεν είμαι τόσο γρήγορος και δεν διαθέτω τόσες γνώσεις VBA.Nασαι καλά.και σέυχαριστώ που βλέπουμε ιδέες και προσπάθειες. Φιλικά Αλέξανδρος. ΥΓ:: Βάλε και μιά φόρμα όπως έχω εγώ με διπλό κλικ επάνω στο δωμάτιο να φαίνονται οι κρατήσεις . |
1 Συνημμένο(α) Για δες την QryMap1 και πες μου Στην αλλη δεν εβαλα γιατι θέλει ενα συμβάν για κάθε πεδίο Ισως με καποιο εχτρα κουμπι....Θα δω Δεν νομίζω οτι θα ηταν καλο Φιλικά Δημήτρης |
Καλημέρα Δημήτρη Οσο πάς και τον καλοπίζεις τον χάρτη και μπράβο σου.Πάντως όσο για την φόρμα που σου είπα εξηπηρετεί τον διαχειριστή του προγράμματος γιατί βλέπει ονομαστικά τις κρατήσεις.Αφού ο χάρτης είναι καθαρά εποπτικός δηλαδή βλέπουμε τις κρατήσεις δωματίων αλλά δεν μπορεί να δεί ο ξενοδόχος και ποιός μένει, χωρίς να φεύγει απο την φόρμα(Χάρτης κρατήσεων).Στη δικό μου χάρτη επειδη τα στοιχεία ελέγχου είναι ξεχωριστα εχω κάνει για κάθε δωμάτιο κουμπί εντολής.Στο Qrymap1 χάρτη εχει άλλη δομή και χρειάζεται κώδικα για τόσα στοιχεία ελέγχου όσα είναι το set.(Δηλαδή με τα δωμάτια που μπορούμε να δούμε).Απ'ότι βλέπω έχεις πολύ χρόνο εγώ το πρώί δουλευω σε σχολείο το απόγευμα ασχολούμε και με ασφάλειες και στα "κλεφτά" κάνω κάποια πράγματα απο μεράκι.Επειδη όμως έχω δουλέψει το πρόγραμμα με τα δωμάτια γνωρίζω και τις ανάγκες του κάθε ξενοδόχου,έχω επισημάνει ότι χρειάζεται ακόμη μια λειτουργεία χωρίς να φεύγεις όμως απο την φόρμα του χάρτη.Δηλαδή να μπορείς να κάνεις αλλαγή δωματίου του πελάτη απο το 201 στο 203(Check in,Check out).Πάντως πολύ ωραία η κατασκευή με πολλές γνώσεις access.Εάν έχω καμμιά ιδέα θα σου πώ.Καλή σου μέρα Δημήτρη Φιλικά Αλέξανδρος |
1 Συνημμένο(α) Καλημερα Για το check in-out αλλαξα λιγο την φορμα που ανοιγει πατωντας στο δωματιο και απο εκει μπορεις να κανεις αλλαγες στην κρατηση Δηλαδη να αλλαξεις δωματιο σε ολη την εγγραφη η να αλλαξεις ημερ/νια αναχωρησης στην μια και καταχωρεις μια νεα εγγραφη για τον νεο δωματιο Φιλικα Δημητρης ΥΓ: Χρονο και εγω δεν εχω πολυ. Μερακι ομως απειρο |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Δημήτρη Ωραία εγινε και με την πληρότητα που έβαλεςστο χάρτη και η φόρμα αλλαγής στοιχείων.Το φαινόμενο αλλαγής δωματίων είναι συχνό γιαυτό καλά είναι που μπήκε και αυτο.Τώρα μόλις σκέφτηκα τι άλλο λείπει.Να προστεθεί στη φόρμα που έκανες εάν το δωμάτιο είναι δικλινο,τρίκλινο.Αφου πρώτα γίνουν οι πίνακες με τις περιόδους τιμών.Εάν έχεις το δικό μου πρόγραμμα που έχω DEMO θα δείς στους πίνακες με περιόδους τιμές.Σου στέλνω ένα μέρος της βάσης με το χάρτη να δείς πως πατάω πάνω στο κουμπί και δείχνει την κράτηση.Θα δεις τις περιόδους και τιμές αλλά και το πιο σημαντικό απο την φόρμα FrmMain View βλέπεις ποιός ανα;χωρεί σήμερα ποιοί αλλάζουν σεντόνια κάνεις επιλογές απο το ημερολόγιο να δείς ποιός φεύγει και ποιά μέρα φεύγει .Εχει επιλογή εάν θέλεις ανοίγοντας το πρόγραμμα να σου δείχνει ποιός φεύγει και ποιόι αλλάζουν σεντόνια.Τώρα το έχω σκεφτεί διαφορετικά.Μήπως είναι καλύτερα να υπάρχει χάρτης αλλαγής σεντονιών ή όπως το έχω κάνει.Ρίξε μια ματιά.Αφού εσύ έκανες στον αέρα τέτοια κατασκευή δεν έχει νόημα η παλαότερη δική μου γιαυτό σου στέλνω ένα μέρος της βάσης ανοικτή Φιλικά Αλέξανδρος |
1 Συνημμένο(α) Καλησπερα Alex Αρχισα χανομαι με ολα αυτα περι ξενοδοδοχείου μιας και δεν εχω ιδεα. Αν θελεις την γνωμη μου για την αλλαγη σεντονιων καλά είναι ετσι αρκει να βάλεις ενα check οτι εγινε και να φευγει απο την λιστα. Ετσι θα ξερεις τι απομεινε και ποτε ολοκληρωθηκαν ολες οι αλλαγες. Δεν εχει νοημα να αρχισω να προσθετω εγω πανω στην εφαρμογη μου, μιας και δεν γνωριζω το θεμα Θα πρεπει να αρχισεις εσυ να ενσωματωνεις οτι θελεις απο ολα αυτα στην δικη σου Αφου την ομορφηνεις και την φερεις στην μορφη και την χρηστικοτητα που θελεις αν καπου κολλας εδω ειμαστε και εγω και ολοι του forum. Σου ανεβαζω και καποιες αλλαγες Μπορεις πατωντας 2κλικ στο δωματιο σου ανοιγει τις κινησεις του δωματιου για αυτον τον μηνα (στον Header εχει τα στοιχεια του δωματιου) Μπορεις να αλλαζεις η να προσθετεις οτι θελεις. Δηλαδη μπορεις και αλλαγη δωματιου και νεα κρατηση Αν ο πελατης δεν υπαρχει πατωντας στο εικονιδιο κατω απο την λιστα πελατων σου ανοιγει φορμα για καταχωρηση νεου. Νομιζω οτι το κομματι αυτο αν και ασχετος ειναι αρκετα καλο. Προχωρησε το και στειλε μας νεα Φιλικα Δημητρης |
Καλησπέρα Δημήτρη Καλώς θα το κοιτάξω το βράδυ γιατί δεν έχω χρόνο τώρα.Θα προσπαθήσω να μετατρέψω μερικά στην εφαρμογή μου και τα ξαναλέμε όταν έχω κάποιο κόλημα. Καλό βράδυ Φιλικά Αλέξανδρος |
1 Συνημμένο(α) Μελετησε λιγο την φορμα Main που σου στελνω εχω προσθεσει ενα πεδιο (ημερομηνια) αλλαγης σεντονιων στον πινακα μεταβ πελ, εχω αλλαξει αρκετα το query και εκανα μερικες μεταβολες στην λειτουργια της φορμας Δες λιγο την λειτουργια της Σου εμφανιζει ποια δωματια πρεπει να αλλαχθουν σεντονια σημερα Μολις το checkaris φευγει το δωματιο και παει στο μη αλλαγη Ετσι στην μη αλλαγη βλεπεις αυτα που αλλαξες. Αν εχεις κανει καποιο λαθος απο το μη αλλαγη ξετσεκαρεις και το δωματιο επανερχεται στην λιστα για αλλαγη Πες μου αν ειναι ετσι που πρεπει Δημητρης |
1 Συνημμένο(α) μικροδιορθωσεις. Αυτο κατεβασε Καλημερα |
Καλημέρα Δημήτρη Πολύ ωραίο πως το σκέφτηκες αυτό;Εσύ Δημήτρη δεν χρειάζεσαι VBA .Tο κατάφερες το πρόγραμμα με συναρτήσεις κλπ γενικά με access.Είσαι πολύ καλός γνώστης της Αccess.Να σε ρωτήσω κάτι άλλο .Εκεί με τις εταιρείες group kλπ σε ποιό σημείο του κώδικα ενεργοποιείς τους χρωματισμούς των κελιών απο τις Ετικέτες;Ασχολήθηκα χθές το βράδυ με κάτι άλλο παρόλου που ήπια και κρασί.Τελικά θέλει λίγο κώδικα στην φόρμα ;QueryLetMap γιατί κάνει διπλοεγγραφές .Δηλαδή πατώντας το δωμάτιο να βγάζει μήνυμα "Το δωμάτιο δεν είναι διαθέσιμο".Θα κοιτάξω καλύτερα το μεσημέρι γιατί είμαι σχολείο. Φιλικά Αλέξανδρος |
θα μαρκαρεις ενα απο τα πεδια και θα πας μορφοποιηση υπο ορους στο μενου σχεδιασης Ειναι ετοιμες διαδικασιες της access Θα δεις οτι αναλογα με την τιμη του πεδιου αλλαζει το χρωμα Οσο για VBA προσπαθω οπου μπορω να χρησιμοποιω τους αυτοματισμους γιατι νομιζω οτι αυτο το νοημα εχει η access. Παντως παντα θα χρειαστει και καποιος κωδικας. Οσο για το οτι το δωματιο δεν ειναι διαθεσιμο εχεις δικαιο. Θα δω πως θα το κανω γιατι πρεπει να μπορουμε να μπουμε στην φορμα για αλλαγες η νεες κρατησεις. Το θεμα ειναι να ελεγχουμε τις ημερομηνιες. Να εδω μπαινει η VBA Φιλικα Δημητρης |
1 Συνημμένο(α) Δημήτρη Μόλις τώρα είδα τα μηνύματα Σου στέλνω κώδικα σε μια παρόμοια εφαρμογή που κάνω με το δωμάτιο που δεν δέχεται διπλοεγγραφή.Σου στέλνω σε επισύναψη γιατί είναι ώρα που φεύγουν τα παιδιά τώρα απο το σχολείο . Αλέξανδρος |
Καλησπέρα Δημήτρη Διαμόρφωσα την μια φόρμα ώστε να δείχνει ότι το δωμάτιο δεν είναι διαθέσιμοΤην F_DataEntrySub_A Ρίξε μια ματια .Χρειάζεται και το Module που έβαλα.Πρέπει να μπούν στη φόρμα η στο χάρτη και δύο πεδία με ημερομηνίες που να βρίσκει εγγραφές "Από"-"Μέχρι".Σάυτη την φόρμα υπάρχει ο κώδικας απλά δεν πρόλαβα να το κάνω πάω σε δουλειά.Αλλαξα μερικά και πρόσθεσα συνάμα. Φιλικά Αλέξανδρος |
1 Συνημμένο(α) Δημήτρη :012:Συγνώμη δεν έστειλα το συνημένο |
Παράθεση:
Αν θελεις εξηγησε μου λιγο |
Καλημέρα Δημήτρη Τίποτα δεν θέλω να κάνω απλά εδω και 2 μήνες είχα ξεκινήσει μια παρόμοια εφαρμογή την άφησα στη μέση και είχα αντιμετωπίσει το ιδιο πρόβλημα με τις διπλοεγγραφές.Σου έστειλα την φόρμα με τον κώδικα που δουλεύει να την δείς .Πως όταν σε μια εγγραφή θέλεις να αλλάξεις την ημερομηνία σου βγαζει το εξής μήνυμα "Για να καταχωρήσεις ημερομηνία πρέπει το πεδίο του δωματίου να είναι κενό"και κάποιες άλλες λειτουργίες. Φιλικά Αλέξανδρος . |
1 Συνημμένο(α) Για δες λιγο την αρχικη φορμα (qrymap1) και πατα στο δωματιο Εκει μπορεις να κανεις και νεες κρατησεις |
Δεν δουλεύει Δημήτρη.Με το που πατάω στο δωμάτιο κολλάει και μένει κλεψύδρα.Να σε ρωτήσω κάτι άλλο .Εάν προσθέσω στις κατηγορίες μία ακόμη "Μεμονωμένος" πχ.Θα μπορώ να έχω και τέταρτη επιλογή χρώματος.Αν ναί πές μου πώς; Αλεξ |
| Η ώρα είναι 20:15. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.