![]() |
Εκτέλεση SSIS Package μέσα από την Access Καλημέρα, Πώς μπορεί ένας user να κάνει execute ένα SSIS Package σε SQL Server 2008 μεσω της Access; Αυτό που έχω κάνει είναι 1. στην MSDB database του SQL (για τον χρήστη που θέλω), έχω δώσει τους εξής ρόλους: SQLAgentOperatorRole, SQLAgentReaderRole, SQLAgentUserRole. 2. εχω φτιάξει ένα job το οποίο καλεί το package 3. μέσω μιας stored procedure κάνω start το job. 4. καλώ την stored procedure από την Access. Εάν λοιπόν θελήσω να μπορεί και άλλος χρήστης να εκτελεί το Package θα πρέπει να του κάνω επίσης assign τους ρόλλους. Πιστεύετε ότι είναι ο ενδεικνυόμενος τρόπος αυτός που χρησιμοποιώ, έχετε να μου προτείνετε κατι άλλο..; Ευχαριστώ |
Μήπως το ερώτημα μου δεν είναι σωστά διατυπωμένο... ή δεν έχει ασχοληθεί κανείς με SSIS Package..; |
Καλημέρα Διονύση, κατά κάποιο τρόπο, το ερώτημά σου είναι εκτός θέματος. Στο διάστημα που είμαι μέλος του φόρουμ (περίπου10 μήνες) δεν είδα θέματα που να αφορούν βάσεις με παρασκήνιο στον SQL server και προσκήνιο στην Access. Φιλικά/Γιώργος |
Καλημέρα Διονύση! Εγώ εργάζομαι σε καθημερινή βάση και επί χρόνια σε MSSQL. Είναι κομμάτι του επαγγέλματος μου όπως και η ανάπτυξη εφαρμογών του Microsoft Office. Σίγουρα μπορείς να αυτοματοποιήσεις την εκτέλεση SSIS Package και όχι μόνο από την Access. Γενικά, είναι πολύ καλύτερο να τρέχει από το JOB, με αυτόν τον τρόπο θα διατηρείς ιστορικό και θα έχεις τη σιγουριά ότι το SSIS θα τρέχει κάτω από το σωστό λογαριασμό χρήστη. Θέλω πολύ να σε βοηθήσω. Δεν μπορώ όμως να σου δώσω πιο συγκεκριμένη απάντηση αφού δεν βλέπω το δικό σου περιβάλλον εργασίας. Όπως καταλαβαίνεις είναι αρκετά δύσκολο να γνωστοποιηθούν μέσα από το φόρουμ όλες οι παράμετροι (που είναι πάρα πολλές) και να δώσουν μια πλήρη εικόνα του πολυσύνθετου αυτού περιβάλλοντος. Έτσι, θα πρέπει ένας γνώστης του θέματος να βλέπει και να γνωρίζει τα πάντα (γιατί όλα παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στον τομέα αυτό) για το υπολογιστικό σου περιβάλλον προκειμένου να σου δώσει μια εύστοχη απάντηση. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί στα πλαίσια ενός φόρουμ (με αντικείμενο το Microsoft Office) γι αυτό και δεν το υποστηρίζουμε. Αν η ερώτηση είναι πιο συγκεκριμένη και δεν ξεφεύγει από το αντικείμενα που υποστηρίζονται από το φόρουμ τότε να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις όση βοήθεια χρειαστείς. Φιλικά Τάσος |
ok, ευχαριστώ παιδιά... |
| Η ώρα είναι 11:22. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.