| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Γεια σας.Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Από ένα ερώτημα της ACCES στέλνω τα δεδομένα σε ένα αρχείο EXCEl.(με κώδικα) Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν με άλλη εντολή του ζητάω να μου φέρει στην ACCES τα δεδομένα απο ένα άλλο φύλλο του excel (είναι το ίδιο με αυτο που στέλνω δεδομένα απο acces)απλά κάνει κάποιους υπολογισμούς δεν μου φέρνει τα νέα δεδομένα αλλά αυτά που έχει κρατήσει από την προηγούμενη έξοδο.Για να μου φέρει τα καινούργια πρέπει να ανοίξω και να κλείσω το βιβλίο του excel.Υπάρχει τρόπος να μου φέρνει τα νέα δεδομένα χωρίς να ανοίγω-κλείνω το βιβλίο. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Δημητρη Νομιζω πρεπει να κανεις αποθηκευση το Excel για να μπορει η access να τραβηξει τα νεα δεδομενα Φιλικα Δημητρης |
|
| |||
| |||
|
Δεν είναι αυτό γιατί το excel αρχείο δεν το ανοίγω καθόλου.Απλά μέσο της εντολης στελνω τα δεδομενα στο αρχείο (απο ACCES) και με δεύτερη εντολή μου τα επιστρέφει.
|
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Δεν ξερω ομως να σε βοηθησω.....Sorry Φιλικα Δημητρης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους! Δημήτρη (jimrenoir), απ ότι καταλαβαίνω, το ζητούμενο είναι να υπολογιστούν κάποια δεδομένα στην Access. Αν η Access δεν υποστηρίζει τους επιθυμητούς τύπους υπολογισμών μέσα από τις ενσωματωμένες συναρτήσεις της, τότε πολύ σωστά εξάγεις τα δεδομένα σου σε ήδη υπάρχον βιβλίο εργασίας της Excel προκειμένου να υπολογιστούν και να επιστραφούν στην Access χρησιμοποιώντας VBA. Ανάμεσα όμως στην πρώτη και στη δεύτερη διαδικασία πρέπει να μεσολαβήσει επιπλέον κώδικας VBA ο οποίος θα πρέπει να ανοίγει το συγκεκριμένο βιβλίο εργασίας, ενδεχομένως να προκαλεί υπολογισμό του βιβλίου, να το αποθηκεύει και να το κλείνει.Έτσι μόνο μπορείς να πάρεις υπολογισμένα δεδομένα. Το πως ακριβώς μπορεί να γίνει, δεν μπορούμε να το περιγράψουμε με ακρίβεια αν δεν δούμε τον κώδικα που ήδη χρησιμοποιείς και ίσως το αρχείο Excel που περιέχει τις συναρτήσεις υπολογισμού. Περιμένουμε νέα σου Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Σας ανεβάζω ένα μικρό τμήμα του προγράμματος για να το δοκιμάσετε και να καταλαβετε τι εννοώ.Απλά πρέπει να μπούν σε ένα φάκελο με όνομα aaa στο C:/aaa. Μέσα στην Acces (strumf) Υπάρχουν 2 λειτουργικές μονάδες που κάνουν αυτή την δουλειά.Η μια στέλνει τα δεδομένα στο excel για επεξεργασία και η άλλη επιστρέφει ένα άλλο φύλλο με τους υπολογισμούς(poi).Στο excel γίνονται και άλλη υπολογισμοί η οποίοι πηγαίνουν στο φύλλο poi.Απλά τους έσβησα γιατι ήταν αρκετα μεγάλο το αρχείο. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Αγαπητέ Δημήτρη, δοκίμασε το παρακάτω: Καλή συνέχεια! Option Compare Database
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Τάσο σ΄ευχαριστώ πολύ είναι αυτο που ήθελα. Μπορώ να το χρησιμοποίησω και σε άλλες εξόδους απο Acces σε excel kai εισόδους αλλάζοντας τα ονόματα των πινάκων και το βιβλίων? |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Δημήτρη! Ναι. Μπορείς να προσαρμόσεις τον κώδικα αλλάζοντας απλά τα ονόματα και τις διαδρομές. Καλή συνέχεια! Τάσος
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-11-14 21:23 |
| [VBA] Μεταφορά δεδομένων | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 16-10-14 23:40 |
| [VBA] Μεταφορά δεδομένων | gourjie | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 08-12-13 17:45 |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά Δεδομένων (διαχωρισμός δεδομένων) | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 13-05-12 09:26 |
| Μεταφορά δεδομένων | iondep | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 05-10-10 16:09 |
Η ώρα είναι 13:08.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο