Θέμα: Συναρτήσεις DATEDIF ανά μήνα

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-02-12, 15:36
shotcon Ο χρήστης shotcon δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gr8styl Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα,

Αυτό το εξηγήσαμε στην απάντηση νούμερο 10 πριν 3 μέρες

Αν υποθέσουμε ότι η στήλη Α είναι η έναρξη, η στήλη Β είναι η λήξη,
Αφήνουμε κενή την C και στο D2 βάζουμε
=IF($A2<=D$1;MIN(D$1;$B2)-$A2;0)-SUM($C2:C2)
ή
=IF($A2<=D$1;MIN(D$1;$B2)-$A2+1;0)-SUM($C2:C2)

Δηλαδή
Στο i2 βάζουμε =IF($D2="";"";IF($D2<=I$1;MIN(I$1;$E2)-$D2+1;0)-SUM($H2:H2)) και αντιγραφή μέχρι .....

Συμφωνώ! Όλα όσα περιγράφεις πριν καταθέσω κάποιο σχόλιο τα έχω πειραματιστεί. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η συνάρτηση απαραίτητα χρειάζεται το +1 στα δύο κελιά π.χ. Ι2 για την μία συνάρτηση και J2 για την άλλη.

Θεώρησα ότι η τελευταία σου συνάρτηση θα έκανε κάτι διαφορετικό και αυτό διότι δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία σε όλα τα θέματα του EXCEL. Η συγκεκριμένη στην θέση που τοποθετείται δεν με βοήθησε να καταλάβω την διαφορά με την προηγούμενη έκδοση του Λευτέρη.
Και εδώ με μπέρδεψε ως τι η διαφορά της =date(2012;column()-column($h$1)+1;0 την στιγμή που το +1 παίζει παντού. Επιπλέον το έτος 2012 θα χρειαστεί να γίνει χειροκίνητα 2013 στην αντιγραφή του αρχείου στο νέο έτος. Οπότε αν χρειάζεται DATE(2013;.... Δεν θα με βοηθήσει. Αντιθέτως θα με πρήξουν.
Είπαμε είμαι χαζούλης αλλά όχι και τόσο

Αλήθεια από που πηγάζει τόσος όγκος γνώσεων; Με έχετε φρικάρει (θετικά πάντα). Δεν έχω λόγια να εκφράσω, υποκλίνομαι στην δύναμη των γνώσεών σας.
Απάντηση με παράθεση