06-12-09, 19:53
|
| Όνομα: Ανδρέας Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 12-11-2009 Περιοχή: Πάτρα
| |
Καλημέρα και φχαριστώ Νίκο
Για να γίνω λοιπόν πιο αναλυτικός, πιστεύω ότι οι καταχωρήσεις των "parts" πρέπει πράγματι να έχουν τη μορφή της φόρμας "ΕΙΔΗ" που έστειλες όπου θα προσθέτω "Νυφίτσα" ας πούμε και να την εντάσω από τα compo στην κατηγορία "ζώο" και υποκατηγορία "δάσους" αντίστοιχα (ενώ αν εισαγω "λιοντάρι" να το εντάσω στην κατηγορία "ζώο" και στο compo υποκατηγορία να προσθέτω το "ζούγκλας", φυσικά αντίστοιχα να μπορώ να προσθέσω και νέα κατηγορία, "θαλάσσια" ας πούμε στο compo κατηγορία)..
Τον τρόπο να προσθέτω νέες κατηγορίες-υποκατηγορίες στα compo (και κατα συνέπεια στους πίνακες) ξέρω να τον κάνω από το event "not in List"
Απλά θα ήθελα να υπάρχει και μια σχέση ανάμεσα στους πίνακες "Κατηγορία" και "Υποκατηγορία" ουτως ώστε το compo υποκατηγορία να μου επιτρέπει να επιλέξω μόνο από τις υποκατηγορίες που έχουν συσχετιστεί με την κατηγορία που επέλεξα στο compo κατηγορία.
Δηλαδή οι ορισμοί Κατηγορία-Υποκατηγορία-Είδη να έχουν μια μορφή δέντρου... Τώρα αν τύχει κάποια υποκατηγορία από την φύση του ορισμού της να ανήκει σε δύο κατηγορίες (πχ το καναρίνι να είναι πτηνό μεν, αλλά και οικόσιτο δε (υποκατηγορία της κατηγορίας "ζώα"), δεν θα με πειράζει να την περάσω ως νέα υποκατηγορία με συσχετισμό και με την κατηγορία "πτηνά"...
Αυτά για τις εισαγωγές.
Για τις αναζητήσεις μου θα ήθελα το εξής
Πάλι από μια φόρμα παρόμοια με την "ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ".. που θα έχει στην κεφαλίδα της ένα compo κατηγορία να επιλέγω την κατηγορία που με ενδιαφέρει.. "πτηνά" ας πούμε...
Από κάτω από ένα compo υποκατηγορία να επιλέγω μία από τις υποκατηγορίες που θα ανήκουν στην κατηγορία αυτή (αποδημητικά ή τοπικά στην περίπτωση των πτηνών.. οι άλλες υποκατηγορίες, που ανήκουν στην κατηγορία "ζώα" δεν πρέπει να εμφανίζονται) και έτσι στη λεπτομέρεια της φόρμας να εμφανίζονται ΜΟΝΟ οι εγγραφές που πληρούν τα κρητήρια των compos κατηγορία και υποκατηγορία.
Δηλαδή
Κατηγορία Ζώα-πτηνά επιλογή "Πτηνά"
Υποκατηγορία Αποδημητικά-τοπικά επιλογή "τοπικά"
Λεπτομέρεια φόρμας (φύλο δεδομένων) Σπουργίτι
Περιστέρι
Επιπλέον σε μία άλλη φόρμα θα με εξυπηρετούσε πολύ να είχα τη δυνατότητα να έχω μόνο compo κατηγορία στην κεφαλίδα και στην λεπτομέρεια να εμφανίζονται όλα τα "parts-είδη" που ανήκουν στην γενικότερη κατηγορία..
Δηλαδή
Κατηγορία Ζώα-πτηνά επιλογή "Πτηνά"
Λεπτομέρεια φόρμας (φύλο δεδομένων) Σπουργίτι
Περιστέρι
Χελιδόνι
Πελαργός
Φυσικά αν για να υλοποιηθούν αυτά χρειάζεται σε κάποιους πίνακες να προστεθούν νέα πεδία (CategID στον subCateg ας πούμε) ή να αλλάξουν οι σχέσεις των πινάκων, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δέσμευση...
Επιπλέον ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που μου αφιερώνετε..
|