Θέμα: Συναρτήσεις Υπολογισμός ωρών

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 06-12-11, 10:46
Το avatar του χρήστη gr8styl
gr8styl Ο χρήστης gr8styl δεν είναι συνδεδεμένος
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-10-2009
Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Μηνύματα: 758
Προεπιλογή

Καλημέρα σας.
Η δική μου προσέγγιση είναι να δημιουργήσουμε λίστες (μία για κάθε μέρα της εβδομάδας) με τις πιθανές βάρδιες του εικοσιτετραώρου (μιά φορά η κάθε βάρδια).
Αυτό μπορεί να γίνει με τις συναρτήσεις COUNTIF, INDEX, MATCH, ISERROR και ROW. Δεν συνιστώ χρήση "συναρτήσεων πίνακα" (array formulas) λόφω του πλήθους των γραμμών. 2000 γραμμές είναι πολλές για συναρτήσεις πίνακα.
Στή συνέχεια για κάθε μία βάρδια της κάθε μιας ημέρας της βδομάδας (Δευ-Κυρ), να συμπληρώσουμε χειροκίνητα τις ώρες σε 4 στήλες α)Καθημερινή β)Νύχτα καθημερινής γ)Αργία και δ)Νύχτα αργίας.
Έτσι θα έχουμε 4 πίνακες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν αναφορά για να αναλύσουμε το κάθε κελί του αρχικού πίνακα ($A$3:$K$2075) στις 4 κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν. Τέλος θα υπολογίσουμε τα σύνολα που μας ενδιαφέρουν.
Και δυο ερωτήσεις: Ο πίνακας $A$3:$K$2075 κάθε πότε δημιουργείται και πώς; Το ζητούμενο είναι για μια και μόνο φορά ή θα επαναλαμβάνεται; Οι βάρδιες είναι προκαθορισμένες ή μπορεί και να αλλάξουν και να έχουμε κάποια βάρδια από 21:00 έως 05:00;

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός
Θανάσης
ΥΓ. Αν κατάλαβα καλά η μόνη αργία είναι η Κυριακή. Δεν υπάρχουν επίσημες αργίες και η νύχτα αργίας είναι από Κυριακή σε Δευτέρα και όχι από Σάββατο προς Κυριακή. Σαν νύχτα χαρακτηρίζουμε το διάστημα από 22:00 έως 06:00 για όλες τις μέρες.
Απάντηση με παράθεση