Θέμα: Συναρτήσεις Μεσοσταθμικός μέσος όρος

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-11-11, 10:57
XristosM Ο χρήστης XristosM δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Χρηστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Γιώργο & λοιποί συνφορουμίτες καλημέρα,
Δουλεύει ο τύπος σου πολύ σωστά όταν ζητάω στο ερώτημα όλη την βάση (όπου βλέπω ότι αθροίζει 1) αλλά όταν ζητάω επιμέρους σύνολο (πχ χρονικά 1 μήνα ενώ η βάση μου περιλαμβάνει 1-2 έτη ή όταν ζητάω έναν παραγωγό από 20 που έχει μέσα η συνολική βάση) μου βγάζει κατώτερο άθροισμα από το 1 (πχ άθροισμα 0,35) το οποίο είναι το υποσύνολο της βάσης μου. Πως μπορώ να αλλάξω τον τύπο ώστε για κάθε υποσύνολο της βάσης που ζητάω να μου αθροίζει κάθε φορά 1. (είτε το ζητάω με μικρότερη περίοδο ημερομηνίας είτε με μεμονωμένο όνομα)
Έχω την εντύπωση ότι η αλλαγή πρέπει να γίνει στο DSUM που κάθε φορά το παίρνει από το σύνολο της βάσης και όχι από την επιμέρους βάση που σχηματίζει το ερώτημά μου.
ΠΧ (τυχαία νούμερα) έχω 3 παραγωγούς γάλακτος και έχουν σύνολο 1000 κιλά γάλα για όλο το έτος.
Π1: 32%, 320 kgr Π2: 35%, 350 Kgr Π3: 33% 330 Kgr
Αν ζητήσω μόνο τον Π2 (και όχι το σύνολο των παραγωγών) θα μου βγάλει στο report τον συντελεστή βαρύτητας 0,35 αντί για 1. Παράλληλα θα μου δείξει όλες τις εγγραφές του Π2 να αθροίζουν συνολικά 0,35. Αν τώρα ζητήσω πάλι τον ίδιο παραγωγό μόνο για 2 μήνες (και όχι όλο το έτος) θα μου βγάλει συντελεστή ακόμα μικρότερο (πχ 0,06 αντι για 1)
Δες και το συνημμένο παράδειγμα που δείχνει τις παραλαβές ενός παραγωγού για όλο το έτος.
Ελπίζω να μη σας ζάλισα,
Ευχαριστώ
Συνημμένα Thumbnails
Μεσοσταθμικός μέσος όρος-bash.jpg  
Απάντηση με παράθεση