Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-11-11, 21:55
pixelman Ο χρήστης pixelman δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Ευθύμης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Access σε lan αρκετών χρηστών

Γεια σας, τις δύσκολες στιγμές που ζούμε εύχομαι να είστε όλοι καλά. Έχω τον εξής προβληματισμό και θα ήθελα να τον μοιραστώ μαζί σας.
Έχω μια εφαρμογή σε access και έχουν πρόσβαση σε αυτή 5 άτομα σε ένα γραφείο μέσω lan. Δεν έχω κάνει τη διαίρεση σε φόρμες και σε πίνακες και έτσι μόνο ένας έχει κάθε φορά πρόσβαση σ’ αυτή. Μπορώ να κάνω τη διαίρεση και να κάνω κόπια τις φόρμες στους 5 διαφορετικούς υπολογιστές στο γραφείο μου. Όμως κάθε φορά που κάνω κάποια αλλαγή στις φόρμες (που είναι πολλές αλλαγές) πρέπει να αλλάζω και τις κόπιες. Άρα σα λύση δε μου αρέσει. Υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει; Υπάρχει ο share point server της Microsoft που μπορείς να μετατρέψεις την access σε web μορφή αλλά προϋποθέτει windows server 2008 με κάτι τρελές απαιτήσεις. Νομίζω θα μπλέξω.

Άλλη λύση είναι να φύγω από την access και να πάω σε λύση C# και sql server. Πάλι θα χρειαστώ win server 2008. Εδώ μιλάμε για τρελό διάβασμα για τεχνολογίες που δεν ξέρω καθόλου. Από προγραμματισμό γνωρίζω C αλλά πάλι στα πλαίσια ενός πανεπιστημιακού μαθήματος πριν πολλά (17) χρόνια. Πριν κανα χρόνο αγόρασα ένα βιβλίο php/mysql και διάβασα την php. Μου φαίνεται σχετικά απλή, αρκετά κοντά στη C. Από την άλλη η C# είναι αντικειμενοστραφής και ότι κώδικα έχω δει μου φαίνεται έξω από τα νερά μου. Όμως να φύγω από τα προϊόντα της Microsoft και να πάω σε open λογισμικό δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση. Είχα κάνει μια δοκιμή στο δωρεάν open office πριν αρκετό καιρό και στο πρώτο τεστ που έκανα να φτιάξω ένα πίνακα 2Χ2 στο αντίστοιχο word , τη δεύτερη γραμμή μου την έβγαλε σε δεύτερη σελίδα. Άντε βρες άκρη.

Αν μείνω στην access θα χρειαστεί να διαβάσω VBA (και αυτή αντικειμενοστραφής). Μήπως είναι χαμένος κόπος/χρόνος; Οποιαδήποτε σχόλια στον προβληματισμό μου είναι επιθυμητά.
Απάντηση με παράθεση