Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-10-11, 21:48
SIERRA1 Ο χρήστης SIERRA1 δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: θοδωρής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tasos Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα σε όλους!

Θα περιγράψω κι εγώ με τη σειρά μου ακόμα μια από τις πολλές λύσεις που μας προσφέρονται στην Access:

Έστω ότι στον πίνακα με το όνομα table1 έχουμε τα εξής πεδία:
  1. ID (Αναγνωριστικό)
  2. StartDate (ημερομηνία)
  3. EndDate (ημερομηνία)
Σε ένα ερώτημα περνάμε τον παρακάτω κώδικα SQL:
Κώδικας:
SELECT table1.ID, table1.StartDate, table1.EndDate, IIf([StartDate] Is Null Or [EndDate] Is Null,"",
DateDiff("yyyy",[StartDate],[EndDate])-IIf(Format([StartDate],"mmdd")>Format([EndDate],"mmdd"),1,0)) AS Years, 
IIf([StartDate] Is Null Or [EndDate] Is Null,"",IIf(Day([StartDate])<=Day([EndDate]),DateDiff("m",[StartDate],[EndDate])
-[Years]*12,DateDiff("m",[StartDate],[EndDate])-[Years]*12-1)) AS Months, IIf([StartDate] Is Null Or [EndDate] Is Null,"",
DateDiff("d",DateAdd("m",[Months],DateAdd("yyyy",[Years],[StartDate])),[EndDate])) AS Days, IIf([StartDate] Is Null Or 
[EndDate] Is Null,"",IIf([StartDate]>[EndDate],"Λάθος καταχώρηση ημερομηνιών!",Switch([Years]=0,"",[Years]=1,
[Years] & " έτος",[Years]>1,[Years] & " έτη") & Switch([Years]=0,"",[Years]>0 And [Months]>0 And [Days]=0," και ",
[Years]>0 And [Months]>0,", ") & Switch([Months]=0,"",[Months]=1,[Months] & " μήνας",[Months]>1,
[Months] & " μήνες") & Switch([Months]=0 And [Years]=0,"",([Months]>0 Or [Years]>0) And [Days]>0," και ",[Months]
>0 Or [Years]>0,"") & Switch([Days]=0,"",[Days]=1,[Days] & " ημέρα",[Days]>1,[Days] & " ημέρες"))) AS FullText
FROM table1;
Το ερώτημα αυτό μας επιστρέφει και τους αριθμούς των Ετών, μηνών και ημερών που πηγάζουν από τη διαφορά των ημερομηνιών καθώς και την απόδοση τους σε συμβολοσειρά.

Φιλικά

Τάσος
Τάσος γειά σου.
Δοκίμασα το κώδικα σου όπως το παράδειγμα πόλυ ωραίος. (πχ. 30 έτη, 2 μήνες και 10 ημέρες).
Δημιούργησα το ερώτημα και το προσαρμόσα σε ένα δικό μου πίνακα1 με τα πεδία : αναγνωριστικο (που είναι και primarykey), επίθετο, όνομα, ημ γεν/σης, ημερομηνία καταχώρησης, και άλλα πεδία (φυσικά υπάρχει και η αντίστοιχη φόρμα) και δούλεψε μία χαρά, Ότι καταχωρόυσα στο πίνακα ή φόρμα ενημερωνόταν το ερώτημα και έδινε την ηλικία
Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι πως μπορώ να εμφανίσω το fulltext του ερωτήματος σε ένα πεδίο στον πίνακα και στη φόρμα.

Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση