Θέμα: Συναρτήσεις Αμοιβές Αργιών...

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-09-11, 09:50
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους και Καλό Μήνα.

Τάσο,τελείωσε. Τα έφτιαξα σύμφωνα με τις υποδείξεις σου, πρόσθεσα αρκετά πράγματα που είναι απαραίτητα, δημιούργησα δύο συγκεντρωτικά φύλλα με όλα τα στοιχεία που μπορεί να χρειαστούμε(Δύο, επειδή άλλα στοιχεία, ενδιαφέρουν τον Λογιστή και άλλα την Διοίκηση) και λειτουργούν όλα κανονικά. Απο σήμερα κιόλας, μπαίνει και στην κυκλοφορία...
Το πιό σημαντικό όμως, είναι πως γιά μιά ακόμη φορά, με έμαθες καινούργια πράγματα, τα οποία θεωρώ πως εμπέδωσα και θα μπορώ να τα χρησιμοποιώ σε άλλες δουλειές.
Να ρωτήσω όμως κάποια πράγματα που δεν έχω καταλάβει, για να έχω(θεωρώ)όλο το πακέτο.

1)Δεν καταλαβαίνω τον ρόλο των κελιών Α1:Α5(Καταχώρηση--=Dates) Μού εξηγείς σε παρακαλώ;

2) Μού γράφεις:
(Αν όμως μετατρέψεις τον τύπο έτσι: =IF(H16=DataBase!$BD$2;0;SUM($CN$13*(L16)*24))
τα περιεχόμενα της περιοχής AllIncoming θα έχουν μόνο έναν τύπο δεδομένων (αριθμό) και θα
μπορούν να επεξεργαστούν απροβλημάτιστα από την Sumproduct().)

Με αυτόν τον τύπο, παίρνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα από το ζητούμενο. Παίρνουν Υπερωρίες όλοι οί άλλοι, εκτός απο τους Εργάτες. Τον αντικατέστησα με τον παρακάτω τύπο και πήρα το ζητούμενο αποτέλεσμα. Θεωρώ πως είναι σωστό. Τι λές;

IF(OR(H16>DataBase!$BD$2;H16<DataBase!$BD$2);0;SUM ($CN$13*(L16)*24))

Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνω, είναι πως όλη η εφαρμογή, δουλεύει σωστά ΚΑΙ με αυτόν τον τύπο. Πώς γίνεται αυτό φίλε μου;

IF(OR(H16>DataBase!$BD$2;H16<DataBase!$BD$2);"";SU M($CN$13*(L16)*24))

3) Μού γράφεις:
(Δύο εισαγωγικά ("") = τιμή με τύπο δεδομένων: κείμενο. Ναι είναι τιμή (Στη VB τη συναντούμε σαν vbNullstring)
Αν πχ στο ένα κελί A1 γράψεις: ="" το κελί δεν είναι κενό και θα πάρει τον τύπο δεδομένων: Κείμενο.)

Δεν το ήξερα Τάσο μου! Θεωρούσα πως είναι το ίδιο. Δεν μου είχε τύχει ποτέ να μην μου βγαίνει και να χρειαστεί να ψάξω...!

Ευχαριστώντας σε και πάλι πολύ, περιμένω, όταν μπορέσεις, μία απάντηση στα δύο ερωτήματά μου.

*Ερώτηση τηε τελευταίας στιγμής; Παιά ακριβώς, είναι η δουλειά που κάνει το 0(Μηδέν), σε αυτή τη συνάρτηση; Γαιτί χωρίς το 0, δεν "βγαίνει το αποτέλεσμα;

=INDEX(DataBase!N2:N40;MATCH(O10;Articles;0))

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lefteris : 01-09-11 στις 10:38. Αιτία: Ερώτηση τελευταίας στιγμής...
Απάντηση με παράθεση