02-08-11, 16:09
|
| Όνομα: Αλέξανδρος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2013 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 22-01-2010 Περιοχή: ΑΡΤΑ
| |
Καλησπέρα Γιώργο
Εάν αλλάξω την δομή αλλάζει όλη η βάση και είναι ασύμφορο .
Ίσως δεν κατάλαβες την δομή η μάλλον δεν περιέγραψα με λεπτομέρεια.
Είναι ένα πρόγραμμα διαχείρισης Ξενοδοχείου. Όταν γίνει η κράτηση όλα τα δεδομένα πάνε σε μια φόρμα Κινήσεις Πέλάτη η οποία έχει 2 υποφόρμες
Α) Η μία καταχώρησηΠαροχώνΠελάτη
Β)Η άλλη ΚαταχώρησηΠληρωμων του πελάτη
Στη φόρμα ΚινήσειςΠελάτη και στη υποφόρμα ΚαταχώρησηΠαροχών καταχωρούνται ότιδήποτε καταναλώσει ο πελάτης Νερο ,Καφε ή ότιδήποτε άλλο Η διαμονή γίνεται ξεχωριστά.
Η Διαμονή εάν πχ είναι 100 ευρώ έχει Φπα 6.5%
Στις παροχές Το νερό έχει τιμή 1 ευρώ αλλά έχει Φπα13%
Το Ποτό όμως δεν έχει το ίδιο Φπα με το νερο.Το Ποτό έχει 23%
Αφού τα καταχωρίσω όλα και ο πελάτης πληρώσει με την αναχώριση του πελάτη κάνω Ταμείο όλα αποθηκεύονται στον πίνακα ΤblRoomsLet.(Αρχείο)
Δηλαδή Το ΠοσόΔιαμονής,Το ΠοσόΠληρωμών.Το ΠοσόΠαροχών(Το ποσό παροχών είναι σύνολο όλων ειδών που έχουν διαφορετικούς συντελεστές)
Οι παροχές όμως που αποθηκεύονται στον Πίνακα ΠελάτεςΠαροχές ξεχωριστά φαίνονται για κάθε κίνηση της παροχής τι μέρα έγινε το είδος και το συντελεστη του είδους.
Τώρα για την απόδοση του ΦΠΑ τι κάνω για να βλέπω πόσο ΦΠΑ αντιστοιχεί κάθε τρίμηνο; Ή με αρχική και τελική ημερομηνία πως πρέπει να το κάνω.
Για την διαμονή στον πίνακα TblRoomsLet από το ΠοσόΔιαμονής
σημειώνω ότι ο πίνακας TblRoomwLet είναι αρχείο .
Αρα απομένει να έχω ένα ΠίνακαΣυντελεστών να καταχωρώ τους συντελεστές
Ένα πίνακα παροχών όπως έχω με ΠαροχήID,To είδοςΠαροχής,Την τιμήΜονάδας ,καιδίπλα το φπα που αντιστοιχεί για κάθε είδος.
Πιθανόν για να βγάζω σε τριμηνα η να ορίζω ημερομηνίες από μέχρι για να μου αποδίδει το Φπα θέλει ερώτημα SQL και μετά έκθεση που θα δίνει τιμές παροχών για κάθε συντελεστή ξεχωριστά και εγώ δεν εχω τέτοιες γνώσεις.
Είναι ένα πολύπλοκο θέμα
Ανεβάζω την βάση με την φόρμα κινήσειςΠελάτη
Φιλικά
Αλέξανδρος
|