Αγαπητέ Λευτέρη
θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε ότι για να φτιάξεις ένα πλήρες πρόγραμμα τιμολόγησης με την βοήθεια του MS-office θα χρειαστείς οπωσδήποτε
VBA.
Ειδικά αφού βάζεις και θέμα εργονομίας δηλαδή να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα κλικ ο χρήστης, θα πρέπει να αυτοματοποιήσεις με κώδικα πολλά πράγματα.
Νομίζω πως καταλαβαίνεις ότι αυτό ξεφεύγει από τα πλαίσια παροχής βοήθειας για να φτιάξεις κάτι μόνος σου την στιγμή που από ότι έχω καταλάβει δεν γνωρίζεις κάποια γλώσσα προγραμματισμού, και ειδικά την
VBA που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μέσω του Excel ή άλλης εφαρμογής του MS-office.
Εάν το ζητούμενο είναι πράγματι ένα ολοκληρωμένο πακέτο τιμολόγησης θα σου σύστηνα να απευθυνθείς στην ομάδα μας
Ms-Office-Development Team μέσω της
φόρμας επικοινωνίας.
Είμαι σίγουρος ότι το εξαίρετο team του ms-office.gr θα μπορέσει να σου φτιάξει μια εφαρμογή προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου και με λογικό κόστος.
Τώρα για κάποια επιμέρους ερωτήματα που βάζεις στο συνημμένο σου, νομίζω ότι σου έχω δώσει όλους τους μηχανισμούς που χρειάζονται για να τα λύσεις.
Πχ για το πώς θα φτιάξουμε το τιμολόγιο ή την καρτέλα πελάτη από το φύλλο καταχωρήσεις, δες την προσαρμογή που έκανα στο παράδειγμά μου. Δεν χρησιμοποιώ τίποτα περισσότερο από ότι έχουμε ήδη πει και χρησιμοποιήσει. Οι συναρτήσεις IF, INDEX, MATCH, RANK, και SMALL
Όσον αφορά την ευκολότερη καταχώρηση δεδομένων αρκεί να διαφοροποιούνται στους αρχικούς χαρακτήρες τα δεδομένα σου.πχ e1_Είδος e2_Είδος γράφοντας απλά e1 ή e2 αν έχει ήδη καταχωρηθεί μια φορά συμπληρώνεται αυτόματα η καταχώρηση. Χρειάζεται απλά "έξυπνα" και διαφορετικά ονόματα που να μην αρχίζουν με αριθμό.
Δες στο συνημμένο τι εννοώ.
Καλή συνέχεια
Θανάσης.