Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-06-11, 11:31
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους!

Φίλε Θανάση, δεν έιχα(ούτε φυσικά έχω), την παραμικρή διάθεση να αλλάξω τα ζητούμενα, ούτε να σας μπερδέψω.
Από το φύλλο ΑΓΟΡΕΣ, παίρνω και άλλα στοιχεία με απλό φίλτρο(Π.Χ πόσα μέτρα 'πόσα τόπια, αγοράζουμε ανά μήνα/ανά χρόνο, από κα΄θε ύφασμα, πόσα λεφτά δώσαμε, πόσα αγοράσαμε από τον ένα προμηθευτή, πόσα από τον άλλον κλπ, κλπ)Γιά αυτό σημαντικό κριτήριο είναι η ημερομηνία αγοράς του υφάσματος.Επίσης αρκετές φορές αγοράζουμε το ΙΔΙΟ ύφασμα απο διαφορετικούς προμηθευτές, οπότε ο προμηθευτής μπορεί να είναι το κριτήριο αναζήτησης. 'Αρα η αρχική λογική μου σε αυτό(που προφανώς-αν κρίνω απο την απάντησή σου-δεν την εξέφρασα σωστά), ήταν, όταν γίνεται νέα αγορά,να ενημερώνονται τα άδεια κελιά, απο το συγκεκριμμένο ύφασμα στην ΑΠΟΘΗΚΗ(άσχετα αν χρειαστει να προσθέσω και άλλα-αν δεν φτάνουν αυτά τα 15), μιάς και στη αποθήκη μας ενδιαφέρει να βλέπουμε πόσα τόπια(άρα και σύνολο πόσα μέτρα), έχουμε ανά πάσα στιγμή. Το πότε και απο ποιόν το αγοράσαμε, το βλέπουμε από τις ΑΓΟΡΕΣ.
Θα σκεφτώ αυτό που μου λές για τις στήλες αντί για γραμμές, αλλά 1) Σαν σκέψη μου φαίνεται πίο δύσκολη, γιτι θα γεμίσουμε στήλες(έχουμε πάνω απο 100 είδη υφασμάτων!!) και 2) Όπως σωστά επισήμανες, θα χρειαστεί πολύς χρόνος-που δεν τον έχω, αυτή την εποχή! Θα προσπαθήσω να κάνω τις ταξινομήσεις που μου λές για τα μηδενικά και μήπως καταφέρω απο τις φόρμουλες των λιστών να μήν φαίνονται τα μηδενικά(αν και το βλέπω χλωμό, επειδή δεν έχω πλήρως κατανοήσει την λογική τους) Φυσικά κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη!!
Γιά την εκτύπωση, απορώ γιατί είναι πολύ μπερδεμένο. Αυτά που μου λές τα έχει όλα. Η στήλη I, δίνει ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ κωδικό, γιά κάθε παραγγελία έτσι κι αλλιώς(συνδυασμόςΑ/Α παραγγελίας και ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ), και επιπλέον δημιουργώ και στην στήλη J, έναν μοναδικό κωδικό αναγνώρισης κάθε φορά, ώστε να βρίσκει το σταθερό κελί V1, σημείο αναγνώρισης(στο παράδειγμα κελι J3) και να μου φέρνει το ζητούμενο(Στό παράδειγμα στο κελί Ρ5, θα έπρεπε να μου γράψει "ΚΑΠΟΙΟΣ".Σαν λογική είναι λάθος; Αν όχι, γιατί δεν μου δίνει αποτέλεσμα;
Και πάλι ευχαριστώ για την υπομονή σου και για τον χρόνο σου.

Φιλικά

Λευτέρης.
Απάντηση με παράθεση