Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-05-11, 23:25
Echo Ο χρήστης Echo δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Ζαχαρίας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Καλησπέρα Γιώργο,
νομίζω ότι ούτως ή άλλως σου χρωστάω μια ενημέρωση σχετικά με το τι έγινε με το θέμα που άνοιξα.
Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που είχα αυτόν τον καιρό μελέτησα θέματα σχετικά με τη σωστή οργάνωση των ΒΔ και προσπάθησα να δημιουργήσω ξανά τη ΒΔ για τη διαχείριση δανείων έχοντας ως οδηγό τις προτάσεις σου.Αν και νομίζω ότι μπορώ να την τελειοποιήσω ακόμα περισσότερο,ζητάω τη βοήθειά σου ώστε να είμαι σίγουρος ότι θα κινηθώ στη σωστή κατεύθυνση και να μη χάνω άσκοπα χρόνο.
Υλοποιώντας τη ΒΔ είδα ότι έχεις απόλυτο δίκιο ως προς τη δομή.Δηλ στην απλούστερη μορφή θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον οι 3 πίνακες που μου προτείνεις.Το σενάριο είναι το εξής:
Ο κάθε πελάτης μπορεί να έχει και παραπάνω από ένα δάνειο το οποίο εξοφλείται από πολλές δόσεις(όπως σωστά προείπες).Εγώ θα πρέπει να κάνω αναζήτηση τον πελάτη με τον κωδικό συμβολαίου(δανείου),να βλέπω ποσά,υπόλοιπα και ημέρες καθυστέρησης.Όπως θα δεις,το έχω φτάσει ως ένα σημείο αλλά αντιμετωπίζω πρόβλημα στη καταχώρηση,αλλά και στην αναζήτηση βάση αριθμού συμβολαίου.Μήπως θα πρέπει να αλλάξω τη δομή των 2ουσων φορμών?
Συγνωμη αν σε κούρασα και σε ευχαριστώ ήδη για τη σωστή καθοδήγηση που μου έδωσε το κίνητρο να μελετήσω και να κατανοήσω κάποιες βασικές αρχές.

Με εκτίμηση,
Ζαχαρίας
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip diaxeirish_daneiwn.zip (335,4 KB, 126 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση