Λοιπόν φίλε Θανάση,
καταρχήν σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσπάθεια σου! Πολύ ωραίος ο τρόπος που γίνεται όλη η διαδικασία, και θα προσπαθήσω να βγάλω καμιά άκρη και για το πως βγαίνει αφού είναι πολύ χρήσιμο, αλλά δυστυχώς δεν με βολεύει στη συγκεκριμένη περίπτωση απόλυτα.
Σίγουρα θα το προτιμούσα σε
VBA για να το εντάξω σε κάποια άλλα πράγματα που χρειάζονται κατά καιρούς. Επίσης το ότι τα πακέτα είναι σε γραμμές και όχι σε στήλες δεν με βολεύει. Για να καταλάβεις στο φύλλο Moter έχει κάποια... μοτέρ ανά γραμμή, με διάφορα στοιχεία και χαρακτηριστικά τους (στις στήλες Α-Χ) και στα "πακέτα" πρέπει να μπαίνουν τα καλώδια που χρειάζονται για κάθε μειωτήρα, γι'αυτό τα έχω ανά στήλες (Y-AC, AD-AH και AI-AM) και όχι ανα σειρές. Μάλιστα έχω 3 πακέτα (δλδ 3 διαφορετικά καλώδια που ίσως χρειαστούν για κάθε μοτέρ) και πιθανόν να χρειαστώ αργότερα και 4ο ή 5ο πακέτο!
Επίσης μου είναι πολύ χρήσιμο εκτός του κωδικού (2001) να βλέπω και άλλα στοιχεία για τα καλώδια, γι'αυτό ήθελα τα αποτελέσματα στο φύλλο Cables, και επειδή ο όγκος του excel είναι ήδη αρκετά μεγάλος θα ήθελα να αποφύγω όσο γίνεται την εμφάνιση νέων φύλλων που να περιέχουν μάλιστα τα ίδια δεδομένα.
Για να καταλάβεις, μέσα απο το Cables, αν τελικά καταφέρουμε με κάποια μακροεντολή να περνάει τα στοιχεία όπως τα θέλω από το moter, θα γίνεται εγαξωγή διαφόρων στηλών (με διάφορους συνδιασμούς) και είναι ένας ακόμα λόγος που τα προτιμώ στο ίδιο φύλλο. Και γενικά θα ήθελα να μην περιέχει μέσα κώδικα στα συγκεκριμένα σημεία (Cables-στήλες I και μετά) γιατί το excel αυτό χρησιμοποιείται από αρκετό κόσμο και όσο πιο απλό είναι τόσο το καλύτερο ("τρέξε την τάδε μακροεντολή" και τέλος!). Να είναι "καθαρό" σαν φόρμα, να το γεμίζουν με στοιχεία και να τρέχουν την μακροεντολή ώστε να παίρνουν μόνο αυτά που θέλουν χωρίς να ψάχνονται.
Και πάλι σ'ευχαριστώ για τον χρόνο σου, και σίγουρα αν δεν βρεθεί κάτι πιο κοντά σε αυτό που ψάχνω θα προσπαθήσω να το προσαρμόσω κάπως όσο μπορώ...