25-04-11, 21:57
|
 | Συντονιστής Όνομα: Νίκος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 28-12-2008 Περιοχή: Θεσσαλονίκη
| |
Καλησπέρα
Ευθύμη, η σύνδεση των πινάκων γίνεται για να δημιουργηθεί ένα πλέγμα που θα συνδέει τα ΠΑΝΤΑ μεταξύ τους!
Νοσοκομείο - Ονοματεπώνυμα - Εξετάσεις Ασθενή (π.χ. ημερομηνία) - όνομα εξέτασης - και πρόσθετα χαρακτηριστικά εξετάσεων είναι συνδεδεμένα, άρα μπορούν να εμφανιστούν μέσω απλών ερωτημάτων επιλογής.
Να σε ρωτήσω, αν μπορώ να έχω την πληροφορία : "Ποιες εξετάσεις αιματοκτρίτη στο Χ Νοσοκομείο της Θεσ/κης, εμφάνισαν- μετά τις 2/4/2010, τιμές μεγαλύτερες από το 40, για τις γυναίκες που ζουν στα Γρεβενά ;" Ποιά είναι η απάντησή σου ;
Εγώ υποστηρίζω οτι μπορώ, διότι η βάση δεδομένων έχει αυτά τα στοιχεία, έχει την λογική σύνδεση όλων των πινάκων και επομένως μπορώ να έχω αυτή τη πληροφορία. Αν η σχεσιακή βάση δεν μπορεί να συνδέει τα πάντα, τότε δεν είναι σχεσιακή και προφανώς δεν έχω τα πλεονεκτήματά της. Οπότε ξεκινούν οι αλλαγές στη σχεδίαση, αφήνεις λίγο καιρό να περάσει ώστε να έλθουν νέες ιδέες, ψάχνεις, ρωτάς, διαβάζεις,...
Αυτά...
Με εκτίμηση
Νίκος Δ.
|