Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-04-11, 19:16
Το avatar του χρήστη Meteora
Meteora Ο χρήστης Meteora δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα στην κοινότητα
Δημήτρη,
ανήκεις στην 'ομάδα' των ολιγάριθμων ατόμων, που υποστηρίζουν την χρήση των ID ως κλειδιά στις σχέσεις των πινάκων. Κατά σύμπτωση όλα αυτά τα άτομα γνωρίζουν άριστα τις βάσεις δεδομένων και τους διαχειριστές των βάσεων δεδομένων. Χαίρομαι που γνώρισα ένα ακόμη μέλος αυτής της ομάδας...
Θα περιγράψω ένα σύστημα διαχείρισης δεδομένων, στο οποίο η χρήση ID ως κλειδί θα ήταν απολύτως καταστροφική.
Έστω οτι σε 100-200 σχολεία έχουμε μια φαρμογή Access -σε κάθε σχολική μονάδα, για να εισαχθούν δεδομένα που αφορούν στοιχεία των καθηγητών (Βαθμός, ΜΚ, Ωράριο, ...). Κάθε σχολείο εξάγει τα στοιχεία αυτά σε *.xls. Γίνεται η αποστολή αυτών ( ftp ) και όλο το υλικό συγκεντρώνεται σε κάποιο φάκελο ενός server, προς όφελος της Δ/νσης και των Γραφείων. Μια άλλη εφαρμογή 'στημένη' στα γραφεία, κατεβάζει τα *.xls και εισάγει τα περιεχόμενα σε ένα πίνακα.
Αν ως κλειδί έχουμε [ID] και όχι τον αριθμό μητρώου [Am] του εκπαιδευτικού, τότε η εισαγωγή των *.xls δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.
Με αυτό το παράδειγμα θέλω να δείξω ότι η προβληματική που αναπτύσσεται σε κάποια διαχείριση - διακίνηση δεδομένων καθορίζει και την σχεδίαση της βάσης.
Γράφεις :
Παράθεση:
Βοηθα αφανταστα οταν συνενώνονται δομες κινησεων πχ απο υποκαταστηματα και δεν πρεπει να συμπεσουν κλειδια εγγραφων που εισερχονται απο διαφορετικα υποκαταστηματα (servers) στο κεντρικο με συγχρονισμο βασεων η καποια αλλη διαδικασια
Αισθάνομαι οτι γράφεις για μια διαχείριση σε κάποιο άλλο επίπεδο, δεν έχω γνώσεις σε αυτό το επίπεδο, τώρα ξεκινώ -πάντα αργά ! - την σχέση μου με SQL server, manager, client...
Υγεία να έχουμε.

Τις ευχές μου για ευχάριστα... απρόοπτα σε όλους αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες

Με εκτίμηση
Νίκος Δ.
Απάντηση με παράθεση