11-04-11, 18:42
|
| Όνομα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 09-11-2010 Περιοχή: Γιαννιτσά
| |
Kαλησπερα Αλεξανδρε
Θα σε βαλω παλι σε μπελαδες
Επειδη δεν ξερω τι ακριβως αλλαγες εκανες σου στελνω μια νεα δικη μου και αν δεν πειραξες πολλα μπορεις να κανεις copy πχ την φορμα qrymap1 κατ' ευθειαν απο το δικο σου. Δεν το κανω εγω μηπως και υπαρχουν και πραγματα επιπλεον που τα ξερεις εσυ.
Ως προ την λειτουργια τωρα θα σου αναλυσω το σκεπτικο μου
Οταν πατας 2κλικ στο δωματιο και σου εμφανιζει την 2 φορμα με τις κινησεις (ειναι περισσοτερο εποπτικη) την χρησιμοποιουμε μονο για μικροαλλαγες και για αλλαγη δωματιου κάποιου πελάτη. Με χρωμα δειχνει τον πελατη που διαμενει σημερα και χωρις τους μελλοντικους. Το παρελθον το αγνοει.
Δεν ειναι σχεδον καθολου λειτουργικη για νεες κρατησεις.
Δες λιγο τα χρωματα. Επειδη πλεον ειναι πολλα τα εχω με πινακα στην φορμα και οχι σαν πεδια.
Θα προτεινα να γινει καπως ετσι γιατι στο μελλον μπορεις να φτασεις και στα 20 χρωματα πχ.
Τωρα
Η βασικη φορμα κρατησεων ειναι αυτη που σου στελνω (reservation)
Μπορεις αν θελεις να την καλεις με καποιο κουμπι απο την φορμα χαρτης.
Αυτη κανει ολα τα προηγουμενα που σου εγραψα και πολλα αλλα.
Δηλωνεις Ημερομηνιες, αριθμο κλινων, πελατη , κατηγορια
Υποχρεωτικα για την λειτουργια ειναι τα 2 τελευτεα (πελατης,κατηγορια) αλλα καλα θα ειναι να υπαρχουν και οι ημερομηνιες. Τα κρεβατια δεν πολυενδιαφερουν ειναι ενα προσθετο φιλτρο
Αφου περασεις τα στοιχεια αριστερα θα σου φερει λιστα με τα διαθεσιμα δωματια βαση των παραπανω στοιχειων ελεγχοντας την διαθεσιμοτητα. Οταν σου φερνει την λεξη Free σημαινει οτι από εδω και περα ειναι ελευθερο ενω οταν σου φερνει νουμερο δηλωνει οτι ειναι κλεισμενο μετα απο τοσες μερες.
Πως γινεται τωρα η κρατηση
Δεξια θα σου φερει αν αυτος ο πελατης-κατηγορια εχει αλλες μελλοντικες κρατησεις για καλυτερη εικονα.
Πατωντα 2κλικ πανω στο νο του δωματιου στην αριστερη λιστα το προγραμμα σου κανει εγγραφη κρατησης περνα την εγγραφη στην δεξια λιστα και αφαιρει το δωματιο απο αριστερη λιστα των διαθεσιμων δωματιων. Ολα τα στοιχεια της κρατησης τα παιρνει αυτοματα.
Ετσι πατωντας 2κλικ στο ενα μετα το αλλο δωματια μπορουμε να καταχωρησουμε ευκολα πχ 20 δωματια ενος group.
Aν τωρα κανουμε καποιο λαθος σβηνουμε την κρατηση απο την δεξια λιστα και το δωματιο επαναεμφανιζεται στα διαθεσιμα.
Αυτο εν ολιγης ειναι το σκεπτικο λειτουργιας. Τεστ πολλλα δεν του εκανα θα πρεπει να το δεις εσυ.
Δεν αναπτυσω τιποτε αλλο προς το παρον μεχρι να το φερεις στην μορφη που θελεις να μου το στειλεις και να μου πεις αν εχεις κατι αλλο.
Φιλικα Δημητρης
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimitris Ch : 11-04-11 στις 19:20.
|