Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-03-11, 10:40
kapetang Ο χρήστης kapetang δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα

Σωκράτη, έχουμε μπερδευτεί. Η βάση σου έχει τους σωστούς πίνακες, στην προσπάθειά σου όμως να βοηθήσεις τους χρήστες δημιούργησες, κατά τη γνώμη μου, ένα λαβύρινθο φορμών.
Οι φόρμες βασικά χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση της προσθήκης, διαγραφής και τροποποίησης στοιχείων στον υποκείμενο πίνακα, πράγμα που μπορεί να γίνει και κατευθείαν στον πίνακα.
Για τη διαχείριση των παραβάσεων εμπλέκονται οι πίνακες «tblAtoma», «tblParavaseis» και ο βοηθητικός πίνακας «tblAtomaParavaseis», που μετατρέπει τη σχέση πολλά προς πολλά των δύο πρώτων σε δύο σχέσεις 1 προς πολλά.
Για την καταχώρηση τη διαγραφή και την τροποποίηση των δεδομένων του πίνακα «tblParavaseis» απαιτείται μία απλή φόρμα που θα βασίζεται σ’ αυτόν.
Για την καταχώρηση τη διαγραφή και την τροποποίηση των δεδομένων του πίνακα «tblAtoma» και «tblAtomaParavaseis» και για να βλέπει ο χρήστης τα στοιχεία του ατόμου που έκανε την παράβαση πρότεινα την απλή λύση της σύνθετης φόρμας που ανέβασα.
Η εμφάνιση διάφορων στατιστικών στοιχείων αποτελεί άλλο στάδιο που ακολουθεί αυτό της διαχείρισης των δεδομένων (καταχώρησης, τροποποίησης, διαγραφής).
Στο μήνυμά σου γράφεις «προσπαθώ, να δημιουργήσω μια φορμα, στην οποια αν ειναι δυνατον να πηγαινω με κουμπι απο την βασικη μου φορμα που ειναι η FrmAtoma, στην οποια να μου δειχνει σε ποιον εισαγω νεα παραβαση παιρνοντας τα απο την FrmAtoma (Ονομα Επωνυμο) και να εισαγω εγω Ημερομηνια, νομοθεσια, Αρθρο, περιγραφη.»
Εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα. Τα στοιχεία νομοθεσία, άρθρο και περιγραφή ανήκουν στον πίνακα «tblParavaseis». Καταχωρούνται μια φορά στον πίνακα αυτό και δε συνδέονται με συγκεκριμένο άτομο (αν συνδέονταν θα επαναλαμβάνονταν για κάθε άτομο που έκανε την ίδια παράβαση). Η ημερομηνία ανήκει στον πίνακα «tblAtomaParavaseis», που περιέχει και το ID της παράβασης και το ID του παραβάτη, με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να βρούμε από τους αντίστοιχους πίνακες τα πλήρη στοιχεία της παράβασης και του παραβάτη.
Με τα παραπάνω πιστεύω ότι ξεκαθάρισε κάπως το μπέρδεμα. Αν όχι θα σε συμβούλευα, πριν προχωρήσεις στην ανάπτυξη της ΒΔ, να μελετήσεις το άρθρο:Βασικές αρχές σχεδίασης βάσης δεδομένων - Access - Microsoft Office

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση