24-02-11, 14:16
|
 | Συντονιστής Όνομα: Νίκος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 28-12-2008 Περιοχή: Θεσσαλονίκη
| |
Καλημέρα
Σωκράτη, έχω για σένα δυο απαντήσεις: - Η φόρμα -ως αντικείμενο της access- έχει ορισμένες ιδιότητες, έχει συμβάντα και δέχεται αρκετή παραμετροποίηση. Ένα από τα συμβάντα είναι το "Μετά την ενημέρωση" δηλ. το AfterUpdate. Στο συμβάν αυτό έβαλα μια γραμμή κώδικα!
- Το σύνθετο πλαίσιο είναι -κατά την ταπεινή μου - γνώμη, ένα ισχυρό εργαλείο εντοπισμού μιας εγγραφής.Στο παράδειγμα του Γιώργου-που ανεβάζω με τις μικρές αλλαγές-κάνε κλικ στο σύνθετο πλαίσιο και γράψε τον αριθμό 3. Θα δεις ότι η Access θα σε πάει στο record 31, το οποίο είναι και το μοναδικό.Στο σχολείο με αυτό το τρόπο βρίσκω όποιο μαθητή (-τρια) θέλω ανάμεσα σε 380 διαφορετικά επίθετα! Αν γράψω Π, τότε πάω στο πρώτο επίθετο που αρχίζει από αυτό το γραμμα (κεφαλαίο ή μικρό), συνεχίζοντας γράφω Ω και πάω στο πρώτο επίθετο που υπάρχει στον κατάλογο , το οποίο ξεκινά από ΠΩ, κ.ο.κ. Με δυο-τρία γράμματα εντοπίζω το επίθετο που θέλω.
Αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει δηλ. να γράψω 23 και να με εμφανίσει όλα τα record που περιέχουν το 23, ανεξάρτητα θέσης. Σκέψου όμως πόσες πληκτρολογήσεις πρέπει να κάνεις και τελικά είσαι υποχρεωμένος να ...ψάξεις!
Αυτά αγαπητέ μου
Νίκος Δ
|