Θέμα: Φίλτρο

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-01-11, 13:56
Το avatar του χρήστη Meteora
Meteora Ο χρήστης Meteora δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα...
Δυο σχόλια με σκοπό να βοηθήσω στο μέτρο των μικρών δυνατοτήτων.
α) Πρόσφατα εγκατέστησα μια εφαρμογή μου σε δίκτυο και διαπίστωσα οτι η εντολή me.filter="" (που ουσιαστικά αναιρεί το φίλτρο) δεν δούλεψε! Δεν γνωρίζω τι φταίει, έχω κάποιες σκέψεις, αλλά δεν έχω την εξήγηση. Έτσι ο κώδικας που χρησιμοποιεί ο Γιώργος, προτείνω (έτσι έλυσα το πρόβλημά μου...) να γραφεί ως εξής:
Κώδικας:

Private Sub cboFilter_AfterUpdate()
    If Me.cboFilter = "<<ΟΛΟΙ>>" Then
        Me.FilterOn = False
    Else
        Me.Filter = "[ΣΧΕΣΗ]='" & Me.cboFilter & "'"
       Me.FilterOn = True
    End If
End Sub
2) Διάβασα ότι :
Παράθεση:
Σίγουρα οχι δευτερεύουσα φόρμα γιατί τότε η κύρια φόρμα δεν θα μπορεί να είναι συνεχής. Μάλλον και κάποιο κουμπάκι...
Αυτό δεν είναι σωστό! Μπορεί η κύρια φόρμα να είναι συνεχής. Απλά ! Η access βγάζει ένα μήνυμα περί απαγόρευσης, όταν μια φόρμα την σέρνεις πχ στο υποσέλιδο της κύριας, αλλά αυτό το κάνει διότι δεν έχει υπόψην της -ακόμη - την σχέση των περιεχομένων των δυο φορμών. Επιλέγεις λοιπόν την δευτερεύουσα φόρμα και στην καρτέλα 'Δεδομένα', εργάζεσαι στην ιδιότητα 'σύνδεση πρωτευόντων πεδίων' κάνεις κλικ στις τελείες ορίζοντας τα πεδία για να γίνει η σύνδεση των περιεχομένων των φορμών. Στη συνέχεια επιλέγεις την κύρια φόρμα και στην καρτέλα 'μορφή' επιλέγεις την 'συνεχή φόρμα' στην ιδιότητα 'προεπιλεγμένη προβολή'
Αυτά είχα να καταθέσω στη συζήτηση. Καλή συνέχεια...
Με εκτίμηση
Νίκος Δ.

Υστερολόγιο: Ανεβάζω ένα μικρό παράδειγμα όπου κύρια και δευτερύουσα φόρμά, έχουν μορφή 'συνεχούς φόρμας'
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb pelates.mdb (336,0 KB, 62 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 16-01-11 στις 14:16.
Απάντηση με παράθεση