Καλησπέρα σε όλους !
Φίλτατε Γιάννη, χαίρομαι κάθε φορά που σε διαβάζω. Η τεχνική του Textbox που περιγράφεις δεν είναι σε μένα άγνωστη. Όμως στη συγκεκριμένη διαχείριση έπρεπε να διαβαστεί ο αριθμός μητρώο από το άτομο το οποίο στον πίνακα tblSxolio ορίστηκε ως Διευθυντής. Να πάει μετά σε άλλο πίνακα tblkatigites4 και να διαβαστεί το φύλο. Στη συνέχεια να έχουμε την απόφαση για να γραφεί ετικέτα "ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ" ή "ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ".
Κώδικας:
Private Sub Report_Open(Cancel As Integer)
Dim varz As Variant, varfilo As String
varz = DLookup("[AmDieftidis]", "tblSxolio", "not isNull([Kodikos])")
varfilo = Nz(DLookup("[Φυλο]", "tblkatigites4", "[ΑΜ]= '" & varz & "'"), "")
Me.Label61.Caption = IIf(varfilo = "Γυναίκα", "Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ", "Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ")
End Sub
Ερώτημα δεν μπορούσε να στηθεί με αυτή την πληροφορία στην έκθεση και έτσι έπρεπε να εμφανιστούν δυο πλαίσια (μη ορατά) με τις Dlookup και ένα τρίτο (ορατό) με το IIf(...)
Δοκιμαστικά λοιπόν προσπάθησα να φορτώσω τον κώδικα στο OnLoad της έκθεσης και με αφορμή το αποτέλεσμα, ανέβασα στο Forum την απορία μου ! Το περίεργο είναι ότι στο OnOpen η Aceess δεν παρουσιάζει το πρόβλημα.
Όμως δεν εμπιστεύομαι τα συμβάντα και θα αποσύρω τον κώδικα από αυτά. Η σκέψη μου είναι να εργαστώ με Public Function σε module και το αποτέλεσμα αυτής να το εμφανίζω κάθε φορά σε ένα Textbox στο τέλος της έκθεσης (Στη εφαρμογή εμφανίζονται 5-6 εκθέσεις...)
Να σε ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σου σε αυτή την συζήτηση, μιας και τα γραφόμενά σου δώσανε σε μένα τη δυνατότητα να πάρω μια απόφαση.
Φίλε μου να είσαι καλά.
Νίκος Δ.