Καλησπέρα/Καλημέρα σε όλους και όλες.
Επειδή δεν μου αρέσουν οι προσωπικές διαμάχες θα περιοριστώ στο να πω ότι:
όταν εγώ ρώτησα όχι μόνο για το δάσος:
"Δηλαδή το αρχικό ποσό δεν έχει σχέση με τις εργασίες ?"
ρώτησα και για το δέντρο:
"Γίνονται εργασίες χωρίς να υπάρχουν χρήματα ?"
και ζήτησα να μάθω ακόμα και το είδος του δέντρου:
"πιστοποίηση = ???"
Δεν πήρα συγκεκριμένη απάντηση σε κανένα από τα 3 ερωτήματα και ερμήνευσα την απάντηση σαν:
"δεν μας γ..... Αν μπορείς δώσε μου την λύση σε αυτό που ζητάω και μην με σκοτίζεις."
Γεγονός που με δυσαρέστησε

και έκφρασα σε επόμενο μήνυμα μου.
Μάλλον πρόκειται για παρεξήγηση (και ίσως λάθος ερμηνεία της απάντησης) που όμως νομίζω ξεκαθάρισε.
Τέλος καλό όλα καλά βρέθηκε κάποια λύση και αυτό μετράει.
Πάμε παρακάτω.
Θέτω λοιπόν νέο διπλό ερώτημα:
α) Χρειάζεται να συνεχίσουμε το ψάξιμο; Μιας και η πολύ καλή λύση του Τάσου "δεν ικανοποιεί πλήρως" το ζητούμενο όπως το προσδιόρισε τόσο ο ίδιος λέγοντας "
σαν αρχή..." αλλά και ο Ανδρέας λέγοντας ότι "
έχει βρει την πρώτη λύση" και όχι απαραίτητα την ιδανική.
(
Δηλαδή αν έχουμε σαν αριθμούς τους αριθμούς από 1-9 και ψάχνουμε αποτέλεσμα 9 θα μας δώσει σαν λύση το 1, 2, 6 και όχι το 9 που όπως είπε η Μάρω είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Με άλλα λόγια το ποια λύση θα πάρουμε με το κώδικα του Τάσου εξαρτάται από το πως είναι καταχωρημένοι οι αριθμοί μας. Ο κώδικας δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν το πόσοι αριθμοί συμμετέχουν στο αποτέλεσμα.
Μια ταξινόμηση κατά αύξουσα σειρά (δυνατότητα που μας δίνει ο Τάσος με το checkbox) νομίζω θα μας δώσει πάντα την λύση με το μεγαλύτερο πλήθος αν δεν κάνω λάθος. Το αντίστροφο δηλαδή μια ταξινόμηση με φθίνουσα σειρά δεν νομίζω ότι θα μας δώσει την λύση με το μικρότερο πλήθος.)
Για να βρούμε δηλαδή την ιδανική λύση πρέπει να εξετάσουμε όλους τους συνδυασμούς όπως έχω ήδη πει.
ή
β) θεωρούμε ότι έχει καλυφθεί το θέμα; Άρα πάμε για άλλα.
Γεγονός είναι ότι το συγκεκριμένο ερώτημα έφερε στην επιφάνεια δύο νέα για το φόρουμ μας ζητήματα:
1) Επίλυση (Solver) στο excel και 2) χρήση recursion σε κώδικα
VBA.
όπου ίσως θα ήταν σκόπιμο να ανοιχτούν σαν νέα θέματα αν υπάρχει ανάγκη.
Φιλικά
Θανάσης