Θέμα: Συναρτήσεις Άθροιση υπό όρους

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 16-12-10, 14:03
Το avatar του χρήστη gr8styl
gr8styl Ο χρήστης gr8styl δεν είναι συνδεδεμένος
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 18-10-2009
Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Μηνύματα: 758
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από officeandi Εμφάνιση μηνυμάτων
Στη συνέχεια ξεκινούμε ένα for loop από το j=1 έως το 100, όπου το κάθε j το μεταφράζουμε κάθε φορά στο δυαδικό σύστημα (bitmask).
.....
Επειδή δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για τα παραπάνω, παρακαλώ ας σχολιάσουν οι υπόλοιποι.
Αν όμως έχω δίκιο, καταλαβαίνεις ότι για τέτοιους υπολογισμούς τα PC μας δεν είναι έτοιμα ακόμη.

Φιλικά
Ανδρέας
Σωστά φίλε Ανδρέα με μια διόρθωση ότι το loop θα χρειαστεί να πάει μέχρι τον αριθμό που δεν διαβάζεται και όχι το 100.

Ακριβώς αυτή είναι και η δική μου προσέγγιση αν δεις στο προηγούμενο μήνυμά μου που μάλλον γράφαμε παράλληλα. Εγώ βέβαια το προσέγγισα με απλές συναρτήσεις του Excel και όχι VBA.
Τέλος δεν θα έλεγα ότι το πλήθος των συνδυασμών είναι αυτό που θα μας εμποδίσει να κάνουμε τους υπολογισμούς.
Είναι απλά θέμα χρόνου. Δηλαδή ποσο θα περιμένουμε για να πάρουμε την απάντηση. Το λές άλλωστε και στην υπογραφή σου "Οι υπολογιστές είναι εδώ για να μας λύνουν προβλήματα, που δίχως αυτούς δε θα είχαμε !! "

Τώρα αν κάποιοι διαφωνούν ας το καταθέσουν έμπρακτα για να λύσει και η Μάρω το πρόβλημά της.

Τα λέμε
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση