Καλησπέρα στη παρέα
Χρήστο, σχετικά με προβλήματα που αναφέρεις για τη βάση δεδομένων διαχείρισης των κανονικών αδειών:
1. Έκανα μία προσθήκη στη συνάρτηση «LastAbsenceDate», που δημιούργησε ο Τάσος, ώστε , αν υπάρχουν συνεχόμενες μη εργάσιμες μέρες, μετά την ημερομηνία που συμπληρώνονται οι μέρες της κανονικής άδειας, να περιλαμβάνονται στις μέρες απουσίας. Επίσης τροποποίησα και τον τρόπο προσδιορισμού των ημεραργιών που θεωρούνται αργίες.
Οι αλλαγές αυτές φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, που αναφέρεις. Πρέπει όμως να κάνεις δοκιμές, επειδή εγώ δεν έχω καλές σχέσεις με τις γιορτές και τις ημερομηνίες.
2. Για να ενημερώνεται αυτόματα η υποφόρμα, που παρουσιάζει τα στοιχεία των αδειών, έχω προσθέσει ένα κουμπάκι το οποίο αφού αποθηκεύσει την εγγραφή που είναι σε κατάσταση επεξεργασίας (υπάρχει μολυβάκι στον επιλογέα εγγραφών), ακολούθως ανανεώνει τα περιεχόμενα της υποφόρμας.
3.a. Έχω προσθέσει στην κύρια φόρμα πλαίσια κειμένου που εμφανίζουν τα σύνολα και τα υπόλοιπα των κανονικών αδειών.
3.b. Η εκτύπωση μιας συγκεκριμένης εγγραφής με παίδεψε. Αφού έκανα πολλές αλλαγές στις ιδιότητες της φόρμας και τη θέση των υποφορμών, διαπίστωσα ότι το πρόβλημα οφείλονταν στον ορισμό της φόρμας ως αναδυόμενης. Αυτό δεν επέτρεπε την επιλογή της προς εκτύπωση εγγραφής. Τελικά την άλλαξα και πρόσθεσα και επιλογείς εγγραφών (κατακόρυφη λωρίδα αριστερά στη φόρμα). Δεν ξέρω γιατί τους κατάργησες , αφού έχουν αρκετά πλεονεκτήματα:
- Δεν εκτυπώνονται.
- Δείχνουν ξεκάθαρα ποιες εγγραφές έχουν επιλεχθεί (ποιες θα εκτυπωθούν ή θα διαγραφούν).
- Ποια είναι σε κατάσταση επεξεργασίας (υπάρχει στον επιλογέα το μολυβάκι) και συνεπώς πρέπει να αποθηκευτεί
.
Τα βήματα για την εκτύπωση των αδειών ενός μισθωτού είναι:
- Μετακίνηση στην εγγραφή του μισθωτού και κλικ στον επιλογέα εγγραφών της κύριας φόρμας (μαυρίζει) για να επιλέξεις την εγγραφή του.
- Κλικ στο κουμπί του office > Εκτύπωση > Εκτύπωση.
- Στο πλαίσιο «Εκτύπωση» επιλογή του «Επιλεγμένες εγγραφές» > ΟΚ.
Επειδή έκανα τις σχετικές ρυθμίσεις στα περιθώρια και τον προσανατολισμό σελίδας, μάλλον δε θα χρειαστεί να ασχοληθείς μ’ αυτά.
Για ποιο περίτεχνες εκτυπώσεις θα πρέπει να σκεφτείς τη χρήση εκθέσεων.
Μια πληρέστερη αντιμετώπιση, που θα περιλάμβανε τη δικαιούμενη άδεια ετησίως, τη μεταφερόμενη από προηγούμενο έτος, την πληρωμένη, κλπ,θα ήταν αρκετά πολύπλοκη και δύσκολη στην υλοποίησή της.
Η βάση, όπως, είναι μπορεί να καλύψει αρκετές ανάγκες και μάλιστα, αν οργανώσουμε σωστά τα αρχεία μας στο δίσκο, μπορεί να έχουμε και διαχρονικά στοιχεία. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε:
- Να δημιουργήσουμε ένα φάκελο στο δίσκο (πχ Adeies) που θα περιέχει τα ετήσια στοιχεία των αδειών (Adeies2009.mdb, Adeies2010.mdb, κλπ).
- Να πάρουμε ένα αντίγραφο του Adeies2010.mdb να το ονομάσουμε Adeies2011.mdb και να δουλέψουμε μ’ αυτό για τις άδειες του 2011, διατηρώντας τα στοιχεία του 2010.
Φιλικά/Γιώργος
Χρήστο, στη Φλώρινα έχεις πετύχει τον τέλειο συνδυασμό: χιόνι, κρασί, τσίπουρο, κοψίδια .....Σε ζηλεύω.