Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από officeandi Γεια σε όλους τους συνομιλητές του θέματος,
Δηλαδή τα 1,2,3 ισχύουν μόνο για ημερησίους;
Πως είναι οι κανόνες για τη βάρδια;
Ανδρέας |
Γεια σου Ανδρέα..
Στην βάρδια δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά διότι κάθε μέρα άσχετα το τη είναι (Αργία ημιαργία, Κυριακή) την χρεώνεσαι..
(εάν ήταν όλοι βάρδια θα ήταν εύκολη περίπτωση ακόμη και για εμένα...)
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από officeandi Γεια σε όλους τους συνομιλητές του θέματος,[*]Καινούργια χρονιά, καινούργια βάση δεδομένων;
Ανδρέας |
Ακριβώς αυτό που λες κάθε χρονιά και μία βάση..
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από officeandi Γεια σε όλους τους συνομιλητές του θέματος,[*]Υπάρχει περίπτωση σε κάποιον να αλλάξει από «ημερήσιος» σε «βάρδια» ή αντίθετα στα μέσα της χρονιάς;
Ανδρέας |
Ναι υπάρχει, αν και είναι σπάνιο φαινόμενο, τότε θα το αντιμετωπίσω με σημείωση στις παρατηρήσεις...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από officeandi Γεια σε όλους τους συνομιλητές του θέματος,[*]Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος δεν πήρε όλη την άδεια που δικαιούται σε μια χρονιά; Περνάει το υπόλοιπο της άδειας στην επόμενη χρονιά;
Ανδρέας |
Ναι περνάει στην επόμενη χρονιά με ένα περιθώριο δηλαδή η άδεια του 2010 πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινάει μέσα στο 2010 δηλαδή το αργότερο 31/12/2010 και πρέπει να τελειώνει εώς και 18/01/2011 ..
Δηλαδή δεν μπορεί να έχει αφήσει όλη του την άδεια για το τέλος..
Παράθεση:
Μήπως θα βοηθούσε περισσότερο αν δημιουργούσες έναν καινούργιο πίνακα με στήλες
Πίνακας Ρυθμίσεις Προσωπικού : «μητρώο», «από», «έως», «ημερήσιος/βάρδια», «δικαιούται(μέρες)»;
Έτσι θα μπορούσες για τον ίδιο αριθμό μητρώου να διατυπώνεις περισσότερα χρονικά διαστήματα (από/έως), για τα οποία κάθε φορά μπορείς ρυθμίσεις τυχόν αλλαγές στις δυο τελευταίες στήλες.
Ανδρέας |
Ανδρέα δεν μπορώ ακριβώς να καταλάβω τη εννοείς, διότι το «ημερήσιος/βάρδια»,το έχω στο πίνακα prosopiko όπως και το «δικαιούται(μέρες)», και ως προς τα διαστήματα μπορούν να είναι άπειρα θεωρητικά διότι η υποφόρμα όπου τα εισάγουμε είναι συνεχείς..
Παράθεση:
Για να είναι α βάση δεδομένων ανεξάρτητη ως προς τη χρονιά, οι στήλες (από/ έως) θα πρέπει να είναι τύπου DateTime. Όταν αναφέρεσαι π.χ. για ολόκληρο το 2010, τότε βάζεις από:1/1/2010 έως:31/12/2010.Όμως δε σε εμποδίζει τίποτα να θέσεις και από:1/6/2010 έως:1/2/2011 !!
Ανδρέας |
Το μόνο που με εμποδίζει είναι ότι στην στήλη δικαιούται θα δείξει αρνητικό νούμερο, διότι δεν έχω ολοκληρώσει, τους υπολογισμούς για το μέτρημα, κόλλησα σε κάτι φαινομενικά απλό ..
Σε ένα απλό ερώτημα θέλω να μου εμφανίζει μια (Eκφρ1) εικονικό πεδίο το οποίο θέλω να παίρνει τιμή ανάλογα με το τη περιέχει το πεδίο ΑΛΦΑ…
Π.χ. Eφόσον το πεδίο ΑΛΦΑ έχει τιμή Α τότε το εικονικό πεδίο να εμφανίζει την τιμή που έχει το πεδίο ΒΗΤΑ διαφορετικά να μου εμφανίζει την τιμή του πεδίου ΓΑΜΑ..
Η ακόμη και να μπεί Stop ανάλογα το υπόλοιπο της αδείας του, αλλά δυστυχώς οι γνώσεις μου δεν επαρκουν για κάτι τέτοιο..
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Καλησπέρα στην παρέα
Χρήστο, αν κατάλαβα καλά, θα ήθελες μία συνάρτηση που θα υπολογίζει τις μέρες των ημιαργιών, που δε θα μετρούν σα μέρες κανονικής άδειας.
ΥΓ Φίλε Ανδρέα καλωσόρισες στο φόρουμ . |
Γειά σου φίλε Γιώργο..
Ακριβώς αυτό που λές Γιώργο..
Παράθεση:
Αν υποθέσουμε ότι ένας εργαζόμενος απουσιάζει, λόγω κανονικής άδειας, από την ημερομηνία D1 μέχρι τη D2, συμπεριλαμβανομένων, για τον υπολογισμό των ημερών που θα χρεωθούν ως κανονική άδεια θα έχουμε:[LIST][*]Μέρες απουσίας: Ms=D2-D1+1.[*]Μέρες αργιών (γιορτών Κυριακών, κλπ): Mk.[*]Μέρες ημιαργιών που θεωρούνται αργίες: Μa.[*]Μέρες που χρεώνονται ως κανονική άδεια: Ms-Mk-Ma
Σωστά με αποπροσανατόλισε το +1 αλλά τέλος το κατάλαβα…
Παράθεση:
Θα πρέπει να την αντιγράψεις και να δοκιμάσεις , όλες τις περιπτώσεις που έχεις, για να δεις αν σε καλύπτει, αλλά και για να δοκιμαστεί η ακρίβεια του κώδικα.
Φιλικά/Γιώργος
Θα το δοκιμάσω φίλε μου αρκεί να το αντιγράψω στην σωστή θέση

…