12-11-10, 17:46
|
| Όνομα: ΦΩΤΗΣ Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 28-10-2010
| |
Νίκο και πάλι να σ΄ ευχαριστήσω που ασχολήθηκες με το πρόβλημά μου.
Το παράδειγμα που έχω ανεβάσει σίγουρα σε προβλημάτισε γιατί είναι εντελώς ασύνδετα και χωρίς λογική εξάρτηση.
Η βάση στην οποία δουλεύω τώρα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και με πληθώρα πινάκων. Επειδή την προορίζω για στρατιωτική χρήση και έχω ήδη καταχωρίση κάποια στοιχεία μέσα (βέβαια τα στοιχεία αυτά είναι ανευ διαβαθμίσεως), αλλά για καλό και για κακό, δεν θέλω να την δημοσιεύσω κάπου.
Αυτό που θέλω να καταφέρω είναι το εξής:
Εχω τρεις πίνακες:
tblLista
tblPelates
tblYpoxreosis όπως στο παράδειγμα που έχω αναρτήσει.
Θέλω να δημιουργώ μία λίστα με πελάτες στους οποίους θα καταχωρούνται κάποιες υποχρεώσεις.
Όταν αρχίζει η καταχώριση στον πίνακα tblLista δίνεται ένας αριθμός στο πεδίο ΑΑΛΙΣΤΑΣ με αυτόματη αρίθμηση που είναι και το πρωτεύων κλειδί πχ 1,
στην συνέχεια ο πίνακας tblYpoxreosis αρχίζει να παίρνει πρωτεύοντα κλειδιά στο πεδίο ΑΑΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ σε κάθε καταχώριση πχ 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 για κάθε ένα πελάτη (στο παράδειγμα έχω βάλει 10 πελάτες),
ταυτόχρονα στο πεδίο ΑΑΛΙΣΤΑΣ του πίνακα tblYpoxreosis καταχωρείται για όλες τις εγγραφές ο αριθμός από τον πίνακα tblLista που στην προκειμένη περίπτωση είναι το 1,
και στο πεδίο ΑΑΠΕΛΑΤΩΝ του πίνακα tblYpoxreosis καταχωρείται το πρωτεύων κλειδί του κάθε πελάτη,
Εν κατακλείδι έχουμε τον πίνακα tblYpoxreosis συμπληρωμένο με τα πρωτεύοντα κλειδιά των πελατών και της Λίστας (που είναι το ίδιο για την συγκεκριμένη καταχώριση).
Να περιγράψω ένα παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι τα εξής δεδομένα,
Δραστηριότητες --- πρόκειται για κάτι συγκεκριμένο και μοναδικό, (στο παράδειγμα, tblLista)
Προσωπικό --- είναι αυτό που θα συμμετάσχει, (στο παράδειγμα, tblPelates)
Αποτελέσματα δραστηριοτήτων --- είναι η βαθμολογία που επιτυγχάνεται ,(στο παράδειγμα, tblYpoxreosis)
και ζητάω όταν ξεκινάω την καταχώριση μιας δραστηριότητας να έχω την δυνατότητα με κάποια εντολή να καταχωρώ όλο το προσωπικό σε πρώτο χρόνο (και όχι ένα - ένα που κάνω τώρα), αργότερα δε όταν θα έχω και τα αποτελέσματα να τα καταχωρώ με κάποια φόρμα που θα μου δίνει την δυνατότητα μεταβολής των δεδομένων.
Μέχρι τώρα έχω βρει την μισή λύση, αφού με ένα ερώτημα προσάρτησης μπορώ και καταχωρώ όλο το προσωπικό εκτελέντας το, άλλα δεν μπορώ ταυτόχρονα να το κάνω να καταχωρεί και το πρωτεύων κλειδί από τον πίνακα tblLista.
Νίκο συγνώμη έαν σε κούρασα με τόσα που έγραψα,
δεν ξέρω κατά πόσο έγινα κατανοητός, εάν μπορείς να κάνεις κάτι καλώς, πάντως το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο πρόβλημα μου το έλυσες χθές (φαντάζεσαι να έπρεπε να γράψω κώδικα για καμιά τριάνταρια εκθέσεις που έχω στη βάση και κάθε φορά που θα άλλαζε κάτι που έχει σχέση με το όνομα ή με τα φίλτρα που έχω από 5 κατηγορίες),
άσε τώρα που μπορώ να αλλάξω τις ονομασίες των εκθέσεων και να ακολουθήσω την συμβουλή που έδωσες παραπάνω.
Και πάλι ευχαριστώ,
Φιλικά Φώτης.
|