Καλησπέρα στη παρέα!
Βλέπω πως η προσπάθειά μου άναψε φωτιές και πολύ χαίρομαι για αυτό!
Το θέμα του πάχους πριονιού/δίσκου, πιστεύω και εγώ πως είναι εύκολο στη λύση του.
Εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι, αν εκτός από το κομμάτι, το πάχος κοπής προστεθεί και στο υπόλοιπο της ράβδου τότε λύνεται το πρόβλημα.
Δυστυχώς σήμερα δεν είχα χρόνο για δοκιμές "επί χάρτου" αλλά αυτό που τώρα σκέφτομαι είναι πως η διαδικασία βελτιστοποίησης θα πρέπει να γίνει αναδρομική.
Για κάθε κομμάτι να καλεί τον εαυτό της με όλα τα υπόλοιπα, δημιουργώντας συνδυασμούς και να καταγράφει αυτόν που αφήνει τη μικρότερη φύρα.
Δηλαδή όπως ακριβώς σκεφτόμαστε και εμείς.
Άλλη μια σημαντική περίπτωση που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η ύπαρξη κομματιών με μήκος μεγαλύτερο του τυποποιημένου (ράβδου).
Εκεί δεν έχουμε πάχος κοπής αλλά ίσως έχουμε πάχος συνδέσμου (μούφας) που θα πρέπει να αφαιρείται από υπόλοιπο της διαίρεσης
μήκος κομματιού δια μήκος ράβδου.
Είναι ομολογουμένως και αναμφίβολα δύσκολο εγχείρημα η υλοποίηση της βέλτιστης κοπής και φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε βέλτιστα αποτελέσματα με την πρώτη
όμως προσωπικά το βλέπω ως προγραμματιστική πρόκληση και ακόνισμα μυαλού και με τόσα μυαλά/ξυράφια εδώ μέσα, είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα.
Αν τελικά τα καταφέρουμε Σάκη, ετοιμάσου για δωρεάν σίτες σε όλους τους συμμετέχοντες!
Ελπίζω να επανέλθω σύντομα και με χειροπιαστά στοιχεία.
Τα λέμε!
Γιάννης