Καλησπέρα σε όλους!
Επιτρέψτε μου κάποιες παρατηρήσεις όχι προς τους κώδικες αλλά το πρακτικό αποτέλεσμα τους.
Δεν γίνονται οι κοπές με Laser

αλλά με δίσκους, σέγες, κορδέλες κτλ. που έχουν κάποιο πάχος πχ. 3 ή 4 χιλιοστά.
Σύμφωνα με τους κώδικες που παρουσιάστηκαν μια ράβδος 5 μέτρων μας δίνει 5 κομμάτια του ενός μέτρου. Στην πράξη όμως, μας δίνει 4 κομμάτια γιατί από το πέμπτο λείπουν 4 x 3χιλιοστά του δίσκου (4 κοπές για τα 5 κομμάτια).
Φανταστείτε ότι πρέπει να κόψετε κομμάτια αλουμινίου 50 διαφορετικών διαστάσεων που δεν έχουν συνήθως το ίδιο πλήθος.
Ο κώδικας θα πρέπει να λάβει υπόψη του όλες αυτές τις διαφορετικές παραμέτρους για να επιστρέψει το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Όπως καταλαβαίνετε, το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο και αν θέλετε "κρίσιμο" αφού
ένα λογικό λάθος μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε κάποιον που θα χρειαστεί να κόψει κάποια χιλιόμετρα ξύλου, αλουμινίου ή οτιδήποτε άλλου υλικού.
Το πώς και με ποια σειρά και με ποιους συνδυασμούς θα κοπούν τα κομμάτια εξαρτάται από το μήκος φυσικά αλλά και από την ποσότητα των κομματιών που αντιπροσωπεύουν ένα συγκεκριμένο μήκος.
Αν θέλετε τη γνώμη μου, βγάλτε το πρώτα σε Excel

όπου η επίλυση του προβλήματος θα είναι απλότερη, και στη συνέχεια το μετατρέπετε σε
VB (αυτό θα έκανα εγώ αν είχα το χρόνο).
Σας εύχομαι καλή συνέχεια!
Φιλικά
Τάσος