Καλησπέρα και από μένα!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Ανεξάρτητα από την εξαφάνιση του NIC, που έθεσε το θέμα, επειδή παρουσιάζει γενικότερο ενδιαφέρον, πιστεύω ότι του αξίζει μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση. |
Επειδή το παραπάνω με βρίσκει σύμφωνο αλλά και επειδή τον τελευταίο καιρό, πέρα από τις απουσίες μου, οι παρουσίες μου είναι...
"
όλο λάδι-λάδι και από τηγανίτα τίποτα", ετοίμασα μια υλοποίηση της ιδέας μου η οποία νομίζω πως προσεγγίζει την ολοκλήρωση που της αξίζει.
Πέρα από τα θέματα που σχετίζονται άμεσα με το ζητούμενο, μέσα από το παράδειγμα παρουσιάζονται και αρκετά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα
άλλα ως "tips and trics" και άλλα ως θέματα προς περαιτέρω ανάλυση και βελτίωση.
Ένα από αυτά, το οποίο με ταλαιπωρεί συνεχώς και ακόμη μέχρι τώρα δεν έχω βρει μια αποδεκτή λύση είναι η χρήση σύνθετων πλαισίων (comboboxes)
πολλαπλών στηλών σε προβολή φύλλου δεδομένων (Datasheet) η λίστα των οποίων πρέπει να ανανεώνεται κατά το χρόνο εκτέλεσης.
Όσοι το έχετε επιχειρήσει, πιθανώς θα έχετε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εξαφάνισης ή της λανθασμένης εμφανιζόμενης τιμής τους
μετά από κάθε ανανέωση της προέλευσης εγγραφών τους.
Για να το αντιμετωπίσω στο παράδειγμα που επισυνάπτω, αναγκάστηκα να παρακάμψω τους κανόνες περί μοναδικότητας δεδομένων
και πρόσθεσα δυο άσχετες στήλες στον πίνακα συνένωσης εργαζομένων και εργασιών έτσι ώστε η στήλη των τιμών
που εμφανίζεται στα αντίστοιχα σύνθετα πλαίσια να είναι και η δεσμευμένη στήλη τους, ενώ η αποθήκευση
της πραγματικής τιμής τους (κρυφή στήλη) γίνεται μέσω κώδικα στο συμβάν
AfterUpdate των σύνθετων πλαισίων.
Με αυτόν λοιπόν τον μπακαλίστικο τρόπο επιτυγχάνω για την ώρα τη σταθερότητα στη λειτουργία των σύνθετων πλαισίων.
Είναι ένα θέμα που πιστεύω πως αξίζει να συζητηθεί και με παίδεψε αρκετά ενώ ο περιορισμός των διαθέσιμων εργαζομένων και εργασιών
ήταν σχετικά εύκολος στην υλοποίησή του.
Για να μην κουράσω όμως άλλο με το μπλα-μπλα, εξετάστε αν θέλετε το παράδειγμα και θέστε τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας
έτσι ώστε να ανάψει και λίγο η κουβέντα.

Άλλωστε, όπως λένε και οι Κινέζοι: Μια εφαρμογή = χιλιάδες megabytes...!
Θα χαρώ πολύ να σας ακούσω/διαβάσω.
Καλό ξημέρωμα!
Γιάννης