Ζαχαρία καλησπέρα,
Παράθεση:
|
πως γίνεται να φτιάξω τη φόρμα Πελάτες να την τρέχω και να μου δείχνει μόνο αυτή,ενώ σε προβολή σχεδίασης να βλέπω όλες τις φόρμες?
|
τι εννοείς όταν λες να δείχνει μόνο αυτή? να βλέπεις μόνο την φόρμα χωρίς τα υπόλοιπα contros την Access )(π.χ. το "Vanigation Pane"?)
Παράθεση:
|
Και τι ακριβώς πρέπει να κάνω όταν επιλέγω πχ κωδικό Υπαλλήλου ή εργασία(2ουσα φόρμα) να εμφανίζεται δίπλα το αποτέλεσμα(Επώνυμο-Όνομα Υπαλλήλου ή τιμή εργασίας)πάντα πολύ σωστά στο ονοματ/μο Πελάτη που αντιστοιχεί.
|
Εαν ανοίξεις το δείγμα της Northwind σίγουρα θα βρείς τις απαντήσεις σου εκεί. Πάντως θα πρέπει να προσδιορίσεις σίγουρα ποιες ενέργειες θέλεις να γίνονται στο event "AfterUpdate" του comboBox για την κάθε περίπτωση και να ενημερώνεις τα κατάλληλα πεδία.
Μια συμβουλή, όταν σχεδιάζουμε μια βάση δεδομένων, προσωπικά, πρώτα το φτιάχνω στο χαρτί, έτσι όταν πάω να την δημιουργήσω στην Access ξέρω τι ακριβώς θέλω να κάνω.
Το παραπάνω αφορά τους πίνακες αλλά και τις φόρμες μιας Βάσης Δεδομένων. Είναι λογικό, επειδή στην Access στην ουσία δεν υπάρχουν όρια, να θέλεις να προσθέσεις ότι σου έρθει στο μυαλό!! Το θέμα είναι να την φτιάξεις πρώτα λειτουργικά στα μέτρα σου και έπειτα προσθέτεις και τους "Παπάδες" (τρόπος του λέγειν).
Επίσης, και αυτό είναι ουσιαστικό, παίξε λιγάκι με τις φόρμες και τις ιδιότητές τους ώστε να έχεις γνώση του τι γίνεται αν κάνεις κάποια επιλογή, θα σε βοηθήσει να δώσεις λύσεις σε πολλά απο τα προβλήματά σου.
Η Access θέλει υπομονή, μέχρι να την καταλάβεις, εάν το πετύχεις αυτό, απλά θα γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερος!
Για οποιαδήποτε βοήθεια πάντως το forum στην διάθεσή σου!!
PS. Από τους λίγους τολμηρούς που μπορούν να κάτσουν και να διαβάσουν!! Ένα μπράβο απο εμένα.