
12-01-25, 17:18
|
 | Διαχειριστής Όνομα: Χρήστος Ζώρζος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 20-09-2013 Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Μηνύματα: 999
| |
Καλησπέρα Κώστα,
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις σου! Θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ στην καθεμιά: 1. Σίγουρα θα κάνω μια προσπάθεια με τη φωτογραφία και για θέμα εγκυκλοπαιδικών γνώσεων. 2. Για τις παρατηρήσεις/σχόλια πελάτη, είναι όντως σημαντική προσθήκη και έπρεπε να την είχα συμπεριλάβει από την αρχή. 3. Λέγοντας αριθμό μητρώου πελάτη, ποιον αριθμό εννοείς; Μήπως το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο); Πάντως με τις παρατηρήσεις πελάτη (βλ. 2) θα βοηθούσαν στην αποθήκευση τέτοιων επιπλέον στοιχείων, μιας και δεν είναι υποχρεωτικοί στην τιμολόγηση, πέραν του ΑΦΜ. Επίσης, έχω την εντύπωση πως ένας πελάτης θα δυσκολευόταν κάπως να σου έδινε κάποιον αριθμό του πέρα του ΑΦΜ όσον αφορά την τιμολόγησή του. 4. Τα πεδία ΤΗΛΕΦΩΝΟ, FAX, E-MAIL δεν έχουν όριο πλήθους χαρακτήρων και μπορούν να αποθηκεύουν κάθε τύπου χαρακτήρα (αριθμούς, γράμματα, σύμβολα). Οπότε θα μπορούσε κάποιον να γράψει στο ΤΗΛΕΦΩΝΟ: Οικία: 2222222222, Εργασία: 333333333. Σε περιπτώσεις που οι πελάτες θα είναι εταιρείες π.χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., εκεί το ΟΙΚΙΑ θα ήταν κενό σχεδόν πάντα. Ίσως όμως η μετατροπή σε ΤΗΛΕΦΩΝΟ1 και ΤΗΛΕΦΩΝΟ2 να βόλευε περισσότερο... 5. Η προσθήκη νέου συγκεντρωτικού φύλλου για τις εισπράξεις πιστεύω πως είναι περιττό. Ο λόγος είναι το ισοζύγιο, μιας και αυτή είναι η χρησιμότητά του, δηλαδή συγκεντρώνει τα σύνολα πωλήσεων και εισπράξεων με το πάτημα ενός κουμπιού. Όταν λες πως "το ισοζύγιό του είναι μηδενικό", έχω την εντύπωση πως εννοείς ότι:
- Δεν εμφανίζεται στο ισοζύγιο, οπότε το υπόλοιπό του είναι μηδέν. Άρα θα πρέπει να επιλέγεις από τα κριτήρια το κουτάκι "Εμφάνιση πελατών με μηδενικό υπόλοιπο".
- Η τρέχουσα περίοδος της Πίστωσης είναι μηδενική, οπότε δεν εισπράξαμε κάτι από αυτόν, αλλά μπορεί να εισπράξαμε κάποια άλλη στιγμή.
Για το λόγο αυτό, αναφέρω δύο τρόπους που μπορούμε να δούμε ανά πάσα στιγμή τι έχουμε εισπράξει από κάθε πελάτη: Α) ΙΣΟΖΥΓΙΟ: Αφού καθαρίσουμε το ισοζύγιο και τα κριτήριά του, στα κριτήρια θέτουμε από 01/01/1900 μέχρι σήμερα και επιλέγουμε "Εμφάνιση πελατών με μηδενικό ισοζύγιο". Τα σύνολα της τρέχουσας περιόδου και των προοδευτικών υπολοίπων είναι ισόποσα. Δηλαδή, ΧΡΕΩΣΗ: Τι έχουμε τιμολογήσει στους πελάτες μας (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ), ΠΙΣΤΩΣΗ: Τι έχουμε εισπράξει από αυτούς. Β) ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ: Αφού πατήσουμε ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, γράφουμε στα κριτήρια του ΤΥΠΟΣ: ΕΙΣ* και πατάμε ΕΥΡΕΣΗ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση όλων των εισπράξεων ανεξαρτήτου περιόδου. Για συγκεκριμένους πελάτες, προφανώς βάζουμε τα αντίστοιχα κριτήρια.
Στα δοκιμαστικά δεδομένα που έχω συμπεριλάβει στην έκδοση 1.1, εφαρμόζοντας αυτούς τους δύο τρόπους το σύνολο εισπράξεων είναι 179.641,00€. 6. Το θέμα με την ΠΩΛΗΣΗ/ΕΙΣΠΡΑΞΗ και Χρέωση/Πίστωση είναι λογιστικό και ακολουθώ τη μέθοδο που υπάρχει σε όλα τα προγράμματα τιμολόγησης. Μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε με τον τρόπο που λες είτε με αντίστοιχη αναφορά στο Εγχειρίδιο. Αν και πιστεύω με την καθημερινή χρήση, ο χρήστης εύκολα το ξεπερνάει. 7. Αναφέρω στο Εγχειρίδιο (γραμμή 32) τον τρόπο καταχώρησης των θετικών/αρνητικών ποσών.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |