Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-05-24, 21:13
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
ChrisGT7 Ο χρήστης ChrisGT7 δεν είναι συνδεδεμένος
Διαχειριστής
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Προεπιλογή

Καλησπέρα Χρήστο,

Κατ' αρχάς, σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια στις διορθώσεις και τις προτάσεις σου!

- Αντέγραψα τον τύπο αλλά ξέχασα να τον αλλάξω! Διορθώθηκε!

- Θα εννοείς τα αποτελέσματα της αναζήτησης των παραστατικών, λογικά. Δεν παρατηρώ κάτι το περίεργο λίγο που το κοίταξα. Έχω βάλει μορφοποίηση με κόκκινο στα αρνητικά ποσά. Δοκίμασε να ξεκλειδώσεις το φύλλο και έλεγξε τη μορφοποίηση της στήλης. Θα το ελέγξω περαιτέρω πάντως.

- Επειδή οι απαγορεύσεις των πλήκτρων στα πεδία κειμένου γίνονται όλες μέσω κώδικα (π.χ. απαγόρευσα να μην γράφονται γράμματα στα πεδία με αριθμούς), η πληκτρολόγηση πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτική. Πάντως, με το που θα μπεις στο πλαίσιο και μαρκαστεί ολόκληρος ο αριθμός, αν γράψεις το ποσό και στο τέλος πατήσεις το αρνητικό πρόσημο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εναλλακτικά, το πεδίο θα μπορούσε να είναι ελεύθερο και κατά την Αποθήκευση να γίνεται έλεγχος εγκυρότητας του ποσού.

- Ναι, εγώ το έχω φτιάξει μ' αυτόν τον τρόπο. Το ίδιο είχε παρατηρήσει και ο χρήστης christakos στα Έσοδα-Έξοδα. Όλες οι αλλαγές γίνονται απευθείας στη βάση δεδομένων και όπως είχα αναφέρει, έχω βασιστεί στα προγράμματα της αγοράς που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Τα αποτελέσματα είναι ο "καθρέπτης" της βάσης δεδομένων και ελέγχεις πως έχει καταχωρηθεί. Αφού διορθώσεις μια εγγραφή και κάνεις Ανανέωση αναζήτησης (ΕΥΡΕΣΗ), τότε εμφανίζονται οι αλλαγές. Θα δοκιμάσω πάντως με την καταχώρηση των αλλαγών να γίνεται αυτόματα ανανέωση των αποτελεσμάτων να δω πως λειτουργεί.

- Ναι, όλες οι αλλαγές γίνονται μέσω της φόρμας, γιατί η φόρμα είναι ο διαμεσολαβητής με τη βάση. Υπάρχουν δύο κρυμμένα φύλλα, ένα για τους πελάτες και ένα για τα παραστατικά, όπου εκεί βρίσκονται τα πραγματικά δεδομένα. Τα φύλλα ΠΕΛΑΤΕΣ και ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ είναι απλές λίστες εμφάνισης αποτελεσμάτων αναζήτησης.

- Εννοείται πως μπορούν να γίνουν πολλές προσθήκες στη βάση δεδομένων, όπως κινητά, e-mail, ιστοσελίδα κ.τ.λ. Πρωταρχικός μου σκοπός είναι η απλότητα και η ύπαρξη μόνο των βασικών στοιχείων που φαίνονται σε μια καρτέλα πελάτη, απλά να την εκτυπώσεις και να του την στείλεις για συμφωνία υπολοίπου. Από κει και πέρα, οποιαδήποτε αλλαγή προϋποθέτει τροποποήσεις στη φόρμα καταχώρησης, στη βάση δεδομένων και σίγουρα στον κώδικα. Θα δω τι μπορώ να προσθέσω στο εγγύς μέλλον!
Υπάρχει κωδικός πελάτη (αναγνωριστικό κλειδί - ID) που δημιουργείται αυτόματα από τον κώδικα και δεν μπορεί να επεξεργαστεί από το χρήστη, παρά μόνο αν διαγραφεί οριστικά η εγγραφή. Δεν τον εμφάνισα στις λίστες αναζήτησης για να μην υπάρχουν πολλές στήλες, αλλά αν πιστεύεις πως βοηθάει κάτι τέτοιο, γίνεται με τις ανάλογες τροποποιήσεις.

- Όταν έχεις να κάνεις με φορολογικά στοιχεία, σίγουρα ο έλεγχος αυτός είναι αρκετά χρήσιμος. Η συγκεκριμένη συνάρτηση αφορά μονάχα τους ελληνικούς ΑΦΜ.

- Σημαίνει δημιουργία νέου πίνακα για τους πωλητές, αλλάζει η βάση δεδομένων των πελάτων, η φόρμα καταχώρησης και εννοείται ο κώδικας. Στη συνέχεια πρέπει να αλλάξει η λίστα αναζήτησης πελατών ή να δημιουργηθεί αντίστοιχο εργαλείο για πωλητές ώστε να αντλείς τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. π.χ. αν χρειάζεσαι τζίρο ανά πωλητή, σκέψου πως στο ποσό των παραστατικών συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ. Γίνεται αλλά είναι περίπλοκο και απαιτεί χρόνο. Όπως και να έχει, πες μου τι χρειάζεσαι για κάποιο μελλοντικό σχεδιασμό.

- Το ισοζύγιο πελατών είναι σχεδόν έτοιμο, οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω το νέο αρχείο και με τις παραπάνω διορθώσεις σου.

- Ο κλασικός δαίμων του τυπογραφείου... Διορθώθηκαν!

Βλέπω πως σειρά θα έχουν οι προμηθευτές!