Θέμα: Συναρτήσεις Μη λειτουργία συναρτήσεων

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-10-23, 12:45
BizosDim Ο χρήστης BizosDim δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: ΔημήτρηςΑγρ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Αγρίνιο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChrisGT7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Δημήτρη,

Δοκίμασε τον τύπο στο C3: =IF(C2="";"";IF(C2=1;U1;IF(C2=2;U2;IF(C2=3;U3;IF(C 2=4;U4;U3)))))

H IF(συνθήκη;αληθές;ψευδές) επιστρέφει το αποτέλεσμα του "αληθές" αν η συνθήκη ισχύει και το "ψευδές" αν δεν ισχύει. Επειδή δεν είχες το U3, η IF() δε βρήκε το δικό σου όρισμα, οπότε επέστρεψε το εξ' ορισμού όρισμα, δηλαδή FALSE.
Συνεχίζει να μη λειτουργεί.
Με τη συνάρτηση που μου πρότεινες μου επιστρέφει τη τιμή του U3 (=Μέσης κοκκομετρικής SCL (Αμμοαργιλοπηλώδη),CL(αργιλο πηλώδη),SiCL (ιλυοαργιλοπηλώδη) μετρίως λεπτόκοκκα) σε όλες τις περιπτώσεις (δηλαδή έχω το ίδιο αποτέλεσμα αν C2=1 ή 2 ή 3 ή 4).
Εγώ θέλω:
αν C2=1 (το 1 προκύπτει από τη συνάρτηση MID($A$2;2;1)) στο C3 να επιστρέφεται η τιμή του U1 (=Πολύ χονδρόκοκκο S (αμμώδη),LS (πηλοαμμώδη),SL (Αμμοπηλώδη))

αν C2=2 (το 2 προκύπτει από τη συνάρτηση MID($A$2;2;1)) στο C3 να επιστρέφεται η τιμή του U2 (=Χονδρόκοκκο L (Πηλώδη),SiL (Ιλυοπηλώδη),Si (Ιλυώδη),fSL (λεπτή αμμοπηλώδης) μέσης κοκκομετρικής σύστασης)

αν C2=3 (το 3 προκύπτει από τη συνάρτηση MID($A$2;2;1)) στο C3 να επιστρέφεται η τιμή του U3 (=Μέσης κοκκομετρικής L (Πηλώδη),SiL (Ιλυοπηλώδη),Si (Ιλυώδη),fSL (λεπτή αμμοπηλώδης))

αν C2=4 (το 4 προκύπτει από τη συνάρτηση MID($A$2;2;1)) στο C3 να επιστρέφεται η τιμή του U4 (=Μετρίως λεπτόκοκκο, Λεπτόκοκκα SiC (Ιλυοαργιλωπηλώδη),C (αργιλώδη),SC (αμμοαργιλώδη))

Σε κάθε άλλη περίπτωση το C3 να είναι κενό.

Η συνάρτηση που χρησιμοποίσα εξ' αρχής νομίζω ότι είναι σωστή, απλά πρέπει να καταχωρήσω τη τιμή 1 στο κελί C2, τη τιμή 2 στο κελί C2 (κοκ). Όταν δηλαδή σβήνω τη συνάρτηση του κελιού C2 (=MID($A$2;2;1) και καταχωρώ τις τιμές που θέλω (1,2,3,4), η συνάρτηση μου επιστρέφει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν το κάνει όμως όταν οι τιμές στο C2 υπολογίζονται από τη συνάρτηση MID($A$2;2;1 (όπου στο Α2 καταχωρείται ένας κωδικός).
Απάντηση με παράθεση