Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-08-10, 17:18
Dangel82 Ο χρήστης Dangel82 δεν είναι συνδεδεμένος
Super Moderator
Όνομα: Αγγελος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα στην παρέα

Άγγελε θεωρώ την εφαρμογή που δημιούργησες για την οργάνωση του γάμου του Σταύρου πάρα πολύ καλή.
Κατά τη γνώμη μου θα είχε μεγαλύτερη ευελιξία, αν η σχέση των πινάκων Trapezia και Kalesmenoi ήταν πολλά προς πολλά (θα χρειαζόταν ενδιάμεσος πίνακας).
Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα κατανομής των ατόμων ενός καλεσμένου σε περισσότερα από ένα τραπέζια.
Μπορεί να είναι σπάνιο αλλά νομίζω ότι δεν αποκλείεται να εμφανιστεί, όταν οι παρέες των καλεσμένων είναι μεγάλες και ο αριθμός των θέσεων στα τραπέζια μικρός.

Φιλικά/Γιώργος
Γιώργο καλησπέρα,
δεν διαφωνώ, πως θα μπορούσε η εφαρμογή να έχει μεγαλύτερο βάθος ανάλυσης όπως το θέτεις.
Απο την άλλη σε μια λίστα καλεσμένων (γάμου), σχεδόν ποτέ και κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να αναλύσει τον αριθμό των ατόμων που έχει προσκαλέσει, δλδ:
όταν ο Σταύρος υπολόγισε τον Παπαδόπουλο, ήξερε πως είναι τετραμελής οικογένεια κα του αρκεί να ξέρει πως στο τραπέζι θα καλύψει 4 θέσεις.
Όταν απο την άλλη έχεις 8αρια τραπέζια και παρέα των 14ων (π.χ) ατόμων, τότε θα σπάσεις την παρέα σε 2 τραπέζια, απλά βάζοντας 2 ονόματα στην λίστα σου.

Πάντως για να ακολουθήσω την δική σου λογική, η ιδανικότερη λύση (κατα την άποψή μου) στην "ανάλυση" των ατόμων, θα ήταν ένας επιπλέον πίνακας τον οποίο θα τον συνδέσεις στον πίνακα "kalesmenoi", ο οποίος θα περιέχει τα ονόματα των καλεσμένων που θα καθήσουν στο τραπέζι.

Όπως έγραψα και στην αρχή πάντως, η εφαρμογή είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να την εμβαθύνει/εμπλουτίσει με ιδέες και επιπλέον χαρακτηριστικά.

Εαν θέλεις προχώρησέ την στο επίπεδο ανάλυσης που θέλεις Γιώργο.

Φιλικά, Αγγελος
Απάντηση με παράθεση