09-04-23, 08:55
|
| Όνομα: Στέλιος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 05-01-2023
| |
Ευχαριστώ πολύ
Όμως δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί.
Στο κελί Β2 γράφει: C:\users\ChrisGT7\Desktop\images
1. ενεργοποίησα την εκτέλεση μακροεντολών (δεξί κλικ στο αρχείο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.xlsm (από τις ιδιότητες ενεργοποίηση περιεχομένου).
2. μετέφερα το αρχείο σε άλλο σκληρό δίσκο, μέσα σε έναν φάκελο όπου είχα και 9 φωτογραφίες.
3. Οι φωτογραφίες ήταν ονοματοδοτημένες με ενα, δύο και τρία κενά π.χ.: RADIO˽LINK˽˽BRV˽B-DC004˽˽CONTINENTAL˽˽032˽˽˽01.jpg
4. κατά την δοκιμή έκανα απόπειρα εισαγωγής 9 φωτο εκ των οποίων μόνο 4 είχαν την κατάληξη ˽˽˽01.
5. ανάμενα και την αυτόματη καταχώρηση αλλά το μόνο που έγινε, ήταν να να γίνει εισαγωγή των 4
φωτογραφιών με κατάληξη 01, σε μια ομάδα σε επικάλυψη η μια παρακάτω από την άλλη, στο πραγματικό τους μεγάλο μέγεθός και ότι είχαν μπει και οι υπόλοιπες φωτογραφίες που δεν είχαν κατάληξη 01 σε μια δεύτερη ομάδα σε παράθεση και τίποτε άλλο.
6. Μίκρυνα τις φωτό σε μέγεθος 0,7Χ0,9 και διαπίστωσα ότι όντως οι φωτογραφίες είχαν μπει δύο
φορές και ότι τα κελιά ΟΝΟΜΑ, ΤΥΠΟΣ, ΜΑΡΚΑ και S/N ήταν κενά
7. έκανα δοκιμή και έβαλα στην στήλη Β και στα κελιά Β2-Β5 τα γράμματα α,β,γ,δ αντίστοιχα και στην συνέσ=χεια στην στήλη D και στα κελιά D2-5 τους αριθμούς 5,2,1,6 αντίστοιχα. Έκανα ταξινόμηση ψς προς την στήλη D και διαπίστωσα ότι οι φωτογραφίες της στήλης Α ακολούθησαν την αρχική αντιστοίχιση με την στήλη Β.
8. Έκανα δοκιμή και έσωσα το αρχείο ως xlsb ( Δυαδικό βιβλίο επεξεrγασίας του excel) αλλά τίποτε και με αυτή τη δοκιμή.
Σε παρακαλώ δοκίμασε να μεταφέρεις είτε σε άλλο υποφάκελο είτε σε άλλο σκληρό δίσκο είτε σε άλλον υπολογιστή φωτογραφίες και το excel και δοκίμασε αν λειτουργεί.
Επίσης ίσως κάτι εγώ δεν έκανα καλά ίσως ήταν σκόπιμο να μου δώσεις κάποιες οδηγίες
Πρέπει να σου πω ότι η εμπειρία μου στο exel είναι μικρή και ότι δεν έστειλα σκοπίμως τον κόπο που έχω κάνει μέχρι τώρα για έναν και μοναδικό λόγο: να μη προκαταβάλω και οδηγήσω σε λανθασμένες ατραπούς επίλυσης του θέματος.
Ευχαριστώ και πάλι
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sxatzig : 09-04-23 στις 09:29.
|